Uutiset

Paaville 15 001 kenkäparia

Paavi on saanut lahjaksi 15 001 kenkäparia. Paavi Benediktus XVI sai kengän poikineen, kun hän vieraili Italian jalkinepääkaupungiksi kuvaillussa Vigevanossa.

Viikonlopun vierailulla annetut kengät eivät kaikki tule paavin käyttöön. Itse asiassa vain yksi kenkäpari oli tarkoitettu katolisen kirkon johtajalle. Muut jalkineet hän sai annettavaksi köyhille.

Vigevanosta löytyy muun muassa kenkämuseo. Pohjois-Italiassa sijaitsevan pikkukaupungin kenkäteollisuus sai alkunsa jo 1500-luvulla.

Mourinho keksii keinot

Kun hätä on lähellä, apu voi olla vielä lähempänä. Chelsean jalkapallojoukkueen päävalmentaja Jose Mourinho keksi taannoin piiloutua seuran käyttämään pyykkikoriin, jotta pystyi johtamaan tärkeää mestarien ottelua toimitsijakiellon aikana.

Mourinhon kekseliäisyydestä kertoi parikin englantilaista lehteä. Mourinho sai pari vuotta sitten Mestarien liigassa toimitsijakiellon, kun oli käyttäytynyt asiattomasti Chelsean ottelussa Barcelonaa vastaan. Puolivälierässä Chelsea kohtasi Bayern Münchenin ja Mourinhon piti päästä keinolla millä hyvänsä lähelle pelaajia.

Kotiotteluiltana monet ihmettelivät Chelsean kuntovalmentajan Rui Farian toimia pelin aikana, sillä tämä kuunteli hattu korvilla jotain korvakuulokkeesta koko ottelun ajan. Faria sai viestejä Mourinholta, joka oli jo päivällä tullut salaa kentälle ja seurasi ottelua tv:stä pukuhuoneessa. Mourinho myös piti joukkueelle puhuttelun ennen ottelua ja puoliajalla, kertovat Daily Mail ja Times.

Noin 10 minuuttia ennen ottelun päättymistä Mourinho asettautui pyykkikoriin ja kiidätettiin pois kentältä läheiselle klubille. Mourinho väitti ottelun jälkeen, että oli seurannut siellä ottelua. Chelsea voitti ottelun 4-2.

Tennistähti ja Miss Universum kihloihin

Thaimaan tennistähti Paradorn Srichaphan on viemässä vihille Miss Universumin tittelin voittaneen Natalie Glebovan. Tieto parin kihlauksesta julkistettiin tiistaina.

– Kosin Natalieta polvillani. Se oli kuin elokuvista, kertoi Jarkko Niemisen 28-vuotias kilpakumppani Srichaphan.
Seurapiireistä tutun pariskunnan on määrä mennä naimisiin vuoden lopulla.

Kanadalainen Glebova on nimensä mukaisesti venäläistä syntyperää. Glebova valittiin Miss Universumiksi vuonna 2005 Bangkokissa. 25-vuotias kaunotar on viihtynyt Thaimaassa tiiviisti sen jälkeen.

Thaimaan tennisässä Sricraphan on päässyt parhaimmillaan lajin ATP-listan sijalle yhdeksän.

STT

Päivän lehti

1.6.2020