Uutiset

Paavin kirjat käyvät hyvin kaupaksi

Roomalaiskatolisen kirkon uuden päämiehen, Paavi Benedictus XVI:n, kirjat menevät kuin kuumille kiville Yhdysvalloissa.

Sanfranciscolaisen yleishyödyllisen kustantamon Ingatius Pressin mukaan paavin kirjoista on otettu 300 000 kappaleen uusintapainokset. Lähes kaikki niistä lähtivät käsistä heti ensimmäisinä myyntipäivinä.

Paavi, joka kirjailijana tunnetaan paremmin nimellä Josef Ratzinger, on kirjoittanut elämänsä aikana lähes 40 teosta. Yksi tunnetuimmista on ensimmäinen osa hänen muistelmateoksistaan.

STT

Bollywood palkitsi Hasselhoffin

Kovin moni länsimaissa ei enää muistele näyttelijä David Hasselhoffia, joka toikkaroi Baywatch- ja Ritari Ässä -tv-sarjoissa. Mutta jossain muualla hänet muistetaan hyvin.

Intian elokuvateollisuus, jota kutsutaan myös Bollywoodiksi, palkitsi Hasselhoffin tämän vuoden kansainvälisenä tähtenä.
Hasselhoffin saama tunnustus ei ollut yllätys: sekä Baywatch että Ritari Ässä nauttivat edelleen suurta suosiota Intiassa.

Bollywoodin palkinnot ovat Intian vastine Hollywoodin Oscareille. Tällä kertaa tunnustukset jaettiin Taj Mahalissa.

Kyseessä ei kuitenkaan ollut Intian Taj Mahal vaan saman niminen kasino Yhdysvaltain Atlantic Cityssä. Paikan valinta oli Bollywoodin vientitempaus länsimaiden suuntaan.

Palkintogaalassa juhli myös intialainen veteraaniohjaaja Yash Chopra. Hän sai muun muassa parhaan ohjaajan tunnustuksen, minkä ohella Chopran elokuva Veer-Zaara nimettiin vuoden parhaaksi.

Bollywood tuottaa vuosittain peräti noin tuhat elokuvaa.

STT