fbpx
Uutiset

Paavo Arhinmäki on Vasemmistoliiton uusi eduskuntaryhmän puheenjohtaja

Helsinkiläinen Arhinmäki, 42, on toiminut aikaisemmin muun muassa vasemmistoliiton puheenjohtajana ja ministerinä. Kuva: Joel Maisalmi
Helsinkiläinen Arhinmäki, 42, on toiminut aikaisemmin muun muassa vasemmistoliiton puheenjohtajana ja ministerinä. Kuva: Joel Maisalmi

Kansanedustaja Paavo Arhinmäki valittiin perjantaina Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi. Valinta oli yksimielinen.

Ryhmä tarvitsi uuden puheenjohtajan, koska edellinen ryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen nimitettiin torstaina sosiaali- ja terveysministeriksi.

Helsinkiläinen Arhinmäki, 42, on toiminut aikaisemmin muun muassa vasemmistoliiton puheenjohtajana ja ministerinä. Hänet valittiin kevään eduskuntavaaleissa neljännelle kansanedustajakaudelleen.

– Puolueen ollessa hallituksessa eduskuntaryhmän puheenjohtajan rooli on vieläkin isompi kuin oppositiossa. Ryhmänjohtajan tehtävänä on tuoda eduskunnan salissa esiin puolueen linjan ja tavoitteet, koska ministerit keskittyvät eduskunnassa lähinnä oman hallinnonalansa asioihin, Arhinmäki sanoo.

Muun muassa köyhyyden vähentäminen ja hyvinvointipalveluista huolehtiminen ovat Arhinmäen mukaan Vasemmistoliiton painottamia kysymyksiä.

– Vasemmistoliitto tulee eduskunnassa ja hallituksessa voimakkaasti toimimaan eriarvoisuuden ja köyhyyden vähentämiseksi, puolustamaan työntekijöiden oikeuksia ja työllisyyttä sekä huolehtimaan hyvinvointipalveluista ja koulutuksesta. Kaikki päätökset tulee tehdä ilmaston ja ympäristön kestokyvyn rajoissa, Arhinmäki sanoo.

Menot