fbpx
Uutiset

Paavo Väyrynen ja kansalaispuolue hautasivat sotakirveet: "On sovittu erimielisyydet, mitä matkan varrella on ollut"

Kansanedustaja Paavo Väyrysen ja kansalaispuolueen edustajien asiamiehet vahvistavat, että sopu on syntynyt. Sovun seurauksena oikeusriidoista on luovuttu, ja Väyrynen on eronnut kansalaispuolueesta.
Kansalaispuolueen Sami Kilpeläinen ja kansanedustaja Paavo Väyrynen ovat sopineet riitansa ja luopuneet oikeusjutuista toisiaan kohtaan. Sovusta tiedotettiin tiistaina. Arkistokuva. Kuva: Mauri Ratilainen
Kansalaispuolueen Sami Kilpeläinen ja kansanedustaja Paavo Väyrynen ovat sopineet riitansa ja luopuneet oikeusjutuista toisiaan kohtaan. Sovusta tiedotettiin tiistaina. Arkistokuva. Kuva: Mauri Ratilainen

Kansalaispuolue ja kansanedustaja Paavo Väyrynen ovat sopineet riitansa.

Asiasta uutisoi tiistaina ensimmäisenä STT.

Kansalaispuolueen Sami Kilpeläistä, Piia Kattelusta ja Tuula Komsia edustanut asiamies, asianajaja Antti Sorjonen sekä Väyrysen asianajaja Jyrki Hakkarainen vahvistavat sovun myös Lännen Medialle.

– Kaikki on saatu sovittua, sanoo Väyrysen asianajaja Hakkarainen.

Lännen Media ei tavoittanut Väyrystä tiistai-iltana.

Sovinnon seurauksena molemmat osapuolet ovat luopuneet oikeuskanteistaan ja vaatimuksistaan toisiaan kohtaan. Sopu saavutettiin Hakkaraisen mukaan tänään tiistaina.

Puheenjohtaja Kilpeläinen, varapuheenjohtaja Komsi ja Kattelus muodostavat kansalaispuolueen nykyisen hallituksen. Väyrynen on puolestaan eronnut kansalaispuolueesta.

– On sovittu erimielisyydet, mitä matkan varrella on ollut, Kilpeläinen sanoo Lännen Medialle tiistai-iltana.

Sotkuinen riita kärjistyi viime vuonna

Paavo Väyrysen perustaman mutta sittemmin Kilpeläisen johtaman kansalaispuolueen väliset riidat tulehtuivat alkuvuonna 2018.

Riidasta seurasi useita oikeuskanteita ja molemminpuolisia tutkintapyyntöjä. Puolueen asioita ratkottiin myös Helsingin käräjäoikeudessa syksyllä 2018.

Tuolloin oikeudessa kiisteltiin muun muassa siitä, olisiko kansalaispuolue saanut erottaa Väyrystä.

Kansalaispuolue perusteli Väyrysen erottamista yhdistyksen rahankäyttöön liittyvillä epäselvyyksillä. Väyrynen on kiistänyt väitteet.

Käräjäoikeus katsoi, että puoluehallitukseen kuuluneen Väyrysen erottaminen oli lainvastainen. Molemmat osapuolet valittivat ratkaisusta hovioikeuteen. Tiistaina saavutettu sopu tarkoittaa sitä, että kaikista kanteista on luovuttu.

– Löytyi yhtenen näkemys, että jatketaan eteenpäin ja unohdetaan menneet, sanoo kansalaispuolueen johtoa edustanut Sorjonen.

Erimielisyyksien seurauksena Väyrynen perusti nykyisen puolueensa Seitsemän tähden liikkeen.

Menot