fbpx
Uutiset

Paccor panostaa automaatioon

Pakkausvalmistaja Paccor Finland Oy:n uuden tehtaan rakentaminen Hämeenlinnan Moreenin on edennyt aikataulussa. Teollisuuskiinteistön harjannostajaistilaisuudessa torstaina puhuneen toimitusjohtajan Marita Jaatisen mukaan Hämeenlinnaan valmistuu yksi Euroopan nykyaikaisimmista elintarvikepakkauksia valmistavasta tehtaasta, jossa panostetaan korkeaan automaatioon.

– Automaatioinvestoinnit uuteen tehtaaseen ovat noin yhdeksän miljoonaa euroa. Uusissa tiloissa toimintaa voidaan laajentaa, johon nykyisissä tiloissamme ei ollut mahdollisuuksia.

Lisääntyvän automaation myötä tehtaan työntekijämäärä vähenee nykyisestä kolmestasadasta noin kahteensataan työntekijään.

Tehtaan rakennustyöt alkoivat viime lokakuussa, ja se valmistuu ensi syksynä. Ensimmäiset tuotantolinjat käynnistyvät lokakuussa. Kaikki Paccor Finlandin nykyiset toiminnot siirtyvät Kantolasta ja Käikälästä Moreeniin maaliskuuhun 2013 mennessä.

Paccorin Hämeenlinnan yksikön tuotevalikoimassa ovat muun muassa meijeriteollisuuden käyttämät rasiat, kannet ja pikarit sekä lihanjalostusteollisuudelle toimitettavat tuoreliharasiat ja valmisruokapakkaukset.

Kohteen pääurakoitsija on Lemminkäinen Oyj.

Ihanteellinen sijoituskohde

A. Ahlström Osakeyhtiön toimitusjohtaja Hannu Leminen
luonnehtii Paccor Finland teollisuus- ja logistiikkakeskusta ihanteelliseksi sijoituskohteeksi.

– Pitkän kassavirran tuottava kiinteistösijoituskohde Hämeenlinnassa sopii hyvin meidän kiinteistösalkkuumme, joka keskittyy Etelä-Suomen kasvualueille sijoittuvaan kiinteistöomistukseen.

Kiinteistöä hallinnoi Morpac Oy, joka on A. Ahlström Osakeyhtiön tytäryhtiö.

Ahlström investoi Paccorin teollisuuskiinteistöön noin 20 miljoonaa euroa. Kiinteistö siirtyi Ahlströmin omistukseen viime joulukuussa. Myyjinä olivat Paccor Finland ja Kantolan Kiinteistöt Oy. Samalla Paccor allekirjoitti kiinteistöä koskevan 18 vuoden vuokrasopimuksen.

– Paccor vuokralaisena toimii hyvin suhdannekäänteitä kestävällä toimialalla. Keskeistä meille on myös se, että yritys investoi merkittävästi rakenteilla olevaan energiatehokkaaseen rakennukseen, Leminen sanoo.

Toisena viime vuoden merkittävänä kiinteistöinvestointina Leminen mainitsee Kulmalan keskustakiinteistön hankinnan Lahdessa.

Toinen hankinta Moreenista

Paccorin teollisuuskiinteistö oli A. Ahlström Osakeyhtiön toinen hankinta Moreenista. Ensimmäinen oli Iittala Group Oy:n logistiikkakeskuksen kiinteistö.

A. Ahlström Osakeyhtiö on vanhan A. Ahlström Osakeyhtiön jakautumisessa vuonna 2001 syntynyt yhtiö, jonka toimialoja ovat kiinteistöliiketoiminta, metsätalous, vierastoiminta, luontopalvelut ja laskentapalvelut.

Yhtiön kiinteistöliiketoiminnan liikevaihto oli viime vuonna 10,5 miljoonaa euroa. A. Ahlström Osakeyhtiö on emoyhtiö, jolla on 25 tytäryhtiötä. Konsernin liikevaihto vuonna 2011 oli 19,4 miljoonaa euroa.

Lemisen mukaan yhtiön toiminnan kasvu perustuu ennen kaikkea kiinteistöliiketoiminnan kehittämiseen, mikä tarkoittaa merkittäviä investointeja tulevina vuosina. (HäSa)

Menot