Uutiset

Pahvi-Saulin viimeinen matka

Hotelli Emilian portaiden eteen kerääntyy maanantaina puoliltapäivin joukko uteliaita todistamaan pahvi-Saulin lähtöä Hämeenlinnan Cafe Niinistöstä.

Hämeenlinnan kokoomuksen vaalipäällikkö Keijo Suomalainen pitelee pahvikuvaa kainalossaan ja kertoo sen lähtevän nyt varastoon. Sisällä kahvilassa riittää vielä väkeä pitkälle iltapäivään.

-Tämä on onnenpäivä, pöydistä huudellaan suklaisten kermakakkujen ja kahvin ääreltä.

Vaalipäällikkö ei jouda vielä lepäämään laakereillaan, vaikka vaalit ovat jo onnellisesti takanapäin. Maanantaina Suomalainen ehti kiitoskahvien lisäksi kuskaamaan vaaleista jäljellejääneitä heliumpulloja sekä lähettämään monisatapäiselle talkooväelle kiitoskirjeitä.

-Tiistaina riisutaan sitten täältä kahvilasta teippaukset ja kaikki muu krääsä. Vaalimainokset haettiin katujen varsilta jo sunnuntai-iltana, Suomalainen kertoo.

Hän on saanut vaalien aikana ja etenkin niiden jälkeen runsaasti kiitosta puolueensa aktiiveilta. Vaatimattomana miehenä Suomalainen kuitenkin vähättelee omaa panostaan.

-No, ehkä siitä oli vähän apua, että olin itse viime kuntavaaleissa sitoutumattomana ehdokkaana, joten minua ei persoonana mielletty kokoomuksen perusporukkaan. Sain koottua ydinporukan ympärille myös puolueesta riippumatonta talkooväkeä, Suomalainen lopulta suostuu pohtimaan omaa rooliaan.

Hänen mukaansa myös kampanjan nettisivusto oli suureksi avuksi talkoolaisten tavoittamisessa. Mieliinpainuvimpana muistona Suomalainen vaalii Hauhon kampanjatilaisuutta, jossa talkooväki jakoi lähes 200 makkaraa.

-Myös Reskalla meni viime lauantaina 500 makkaraa, Suomalainen laskeskelee.

Tuskin kutsua linnaan

Onnistuneen kampanjan jälkeen Suomalaiselta on kyselty, nähdäänkö hänet ensi itsenäisyyspäivänä linnassa. Miehen vastaus on aina sama.

-Tuskinpa! 31 vuotta valtiolla töissä olleena tiedän, miten ne kutsut laaditaan. En odota olevani listalla, se ei ole missään vaiheessa ollut tavoitteenani. Suurin palkinto tuli sunnuntai-iltana vaalituloksen muodossa, Suomalainen toteaa.

Hän jäi muutama vuosi sitten eläkkeelle pitkän armeijauran jälkeen.

-Jos ei sillä johtajakokemuksella osaa johtaa organisaatiota, niin sitten ovat menneet vuodet hukkaan ihan väärissä tehtävissä, Suomalainen naurahtaa.

Kulman takana miestä odottavat jo syksyn kunnallisvaalit, joissa nyt kentällä aistittava innostus pitäisi saada hyödynnettyä.

-On mielenkiintoista nähdä, kuinka moni innostui lähtemään mukaan. Jo nyt mukaan on ilmoittautunut useita uusia, varteenotettavia ehdokkaita, Suomalainen kertoo. (HäSa)

Mainos