Uutiset

Päihdeäideille tarjotaan kuntoutusta kotiin

Hämeenlinnassa yritetään puuttua raskaana olevien naisten ja pikkulasten äitien päihteiden käyttöön. Kaupunki on mukana Ensi- ja turvakotien liiton käynnistämässä hankkeessa, jossa äitejä ja vauvaperheitä autetaan heidän kodeissaan. Tavoitteena on, että naiset vähentäisivät päihteiden käyttöään ja saisivat eväitä pärjätä pikkulapsen kanssa arjessa.

– Kohderyhmän valintaan on kaksi syytä. Ensinnäkin on huomattu, että naiset ovat raskaus- ja vauva-aikana hyvin motivoituneita muuttamaan elämäänsä. Lapsen kannalta taas vauva-aika ja varhaislapsuus ovat erityisen tärkeitä, kertoo projektipäällikkö Eija Kettunen Ensi- ja turvakotien liitosta.

Päihdeäitien parissa tehtävään työhön kerättiin varoja viime vuoden Yhteisvastuukeräyksellä. Tosi-projektiksi nimettyyn hankkeeseen on valittu neljä aluetta, etelä-Suomesta mukana on Hämeenlinnan lisäksi Kotka.

Hämeenlinnassa toimintaa käynnistetään parhaillaan. Mukana on kuusi työntekijää, joista neljä on Kanta-Hämeen perhetyön kehittämisyhdistyksen ns. Alvari-työntekijöitä ja kaksi kaupungin sosiaalitoimen työntekijää. (HäSa)

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic