Julkaistu: 19.04.2017 11:19

Lähes 600 ajajaa cross countryn SM-avaukseen

Moottoripyörien cross countryn vuoden ensimmäinen kesäkilpailu ja samalla Suomen mestaruussarjan avaus kaasutellaan Parolannummella lauantaina. Panssari CC VIII -kilpailuun on ilmoittautunut 587 ajajaa.

Suurin edustus on Hämeenlinnan Moottorikerholla, jonka väreissä päivän lähdöissä 63 kuljettajaa.

Eniten ilmoittautuneita on perinteiseen tapaan harrasteluokassa, jonka listoille nimensä laittoi 253 ajajaa.

Suomen mestaruusluokkaan (A-luokka) ilmoittautui 30 kuljettajaa, jotka lähtevät kamppailemaan menestyksestä neliosaisessa Mobius SM Cross Country -sarjassa.

Parolannummella käynnistyvät myös naisten, alle 20-vuotiaiden, 40-vuotiaiden veteraanien ja 50-vuotiaiden veteraanien Suomen cup -sarjat. Kansallisina luokkina mukana ovat puiolestaan nuoret, B, 60-vuotiaat veteraanit, classic ja harraste.

Panssari CC on osallistujamäärällä mitattuna vuoden suurin cross country -kilpailu.

Pärinät Parolannummen entisellä lentokentällä alkavat jo kello 9. SM-luokka ja nelikymppiset veteraanikuskit starttaavat kahden tunnin kisaansa kello 13. Kisapäivän aikana päästellään neljä lähtöä.

Juvel-Teamin Mila Nevalainen on valittu keilailun junioreiden EM-kilpailuihin Aalborgiin Tanskaan. Suomea edustaa kisoissa neljä tyttöä ja neljä poikaa. Tyttöjen joukkue on tänä vuonna poikkeuksellisen nuori. Nevalaisen, 13, lisäksi joukkueeseen valituista TPS:n Peppi Konsteri on vasta 14-vuotias.

Näin hurjalta näyttivät olosuhteet Pullerilla viime viikolla, jolloin päätös perua HJS-TPV -ottelu tehtiin. Kuva:

Pullerin tekonurmen lämmityksessä on ollut enenevissä määrin ongelmia viime viikkojen aikana. Tilanne kärjistyi, kun Hämeenlinnan Jalkapalloseuran ja TPV:n kanssa pelattu harjoitusottelu jouduttiin perumaan kentän paikoittaisen jäätymisen estäessä pelaamisen kentällä.

LRC:n pelit rugbyn SM-sarjassa ovat toistaiseksi ohi. Joukkue hakee vauhtia menoonsa alemmalta sarjatasolta. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

– Pelaajiston kokouksessa todettiin, ettei jokaiseen otteluun sitoutuneiden pelaajien määrä riitä takaamaan, että saisimme kaudella 2018 nimettyä kilpailukykyistä kokoonpanoa kaikkiin otteluihin SM-sarjassa, sanoo seuran puheenjohtaja Oskari Tenhunen.LRC ei ole onnistunut tavoitteissaan uusien pelaa

Härmän Marko Högstedt ja puheenjohtaja Harri Uschanov ihmettelevät, mihin hämeenlinnalaiset jalkapallojuniorit katoavat aikuisikään tullessa. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Härmän luopuminen jalkapallon Kolmosen paikastaan on varmaa. Seura kertoi maanantaina, että se panee pelaajapulan vuoksi pillit pussiin edustusjalkapallon osalta ja jatkossa sen vihreitä värejä edustavat jalkapallokentillä naisten Kakkosen ja miesten Vitosen joukkueet.