Julkaistu: 05.09.2017 06:30
-
Päivitetty: 05.09.2017 10:08

Hämeen Sanomat aloittaa verkossa tulikuuman kiekkostudion

Hämeen Sanomat on jatkossa kuumin areena kylpeä kiekkokeskustelussa: hameensanomat.fi lämmittää korvat kuumaksi omassa kiekkostudiossaan.

Studiota liekittää Urheilulehdestä tuttu kaksikko, Hämeen Sanomien urheilutoimituksen esimies Samuel Savolainen sekä hämeenlinnalainen jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen.

Ensihöyryt on luvassa Hämeen Sanomien verkkoon jo tällä viikolla – ja niitä on luvassa tasaiseen tahtiin kiekkokauden loppuun saakka.

– Hämeenlinna on ainutlaatuinen urheilukaupunki, mutta se on myös ennen kaikkea jääkiekkokaupunki. Siksi Hämeenlinna ansaitsee oman jääkiekkostudionsa. Tulemme haravoimaan HPK:ta, Liigaa, Leijonia ja suuria jääkiekkopuheenaiheita tiheällä kammalla, Savolainen lupaa.

Hämeen Sanomien kiekkostudion nimeksi tulee Kiekkokiuas.

– Tulemme ottamaan kiinni jääkiekkoon samalla tinkimättömällä asenteella ja analyyttisyydellä kuin S-ryhmä Sihvoselta ja Savolaiselta on totuttu näkemään. Lauteillemme tulee istuutumaan myös jääkiekon terävimpiä aivoja. Me emme vain puhu, me myös kuuntelemme, Savolainen ynnää.

 

Studion pystyyn laittamisessa avittaa Liigan tv-tuotannoissa mukana ollut kokenut tuottaja ja kiekkokasvo Mikko Grönman.

– Saamme taustalle asiantuntevia alansa parhaita osaajia, Savolainen sanoo.

– Petteri Sihvonen oli hämeenlinnalaisena luonteva valinta jääkiekkostudion analyytikoksi. Olemme tottuneet tekemään töitä yhdessä ennenkin. Sihvosen aivoituksia pääsee lukemaan jatkossa myös Hämeen Sanomien sivuilla säännöllisesti.

 

Kiekkokiukaan vakiokasvona löylyä lyövä Petteri Sihvonen odottaa jo vesi kielellä päästäkseen heittämään kiulusta ensimmäiset terävät.

– Olen aivan innoissani. Yhdessä Samuel Savolaisen kanssa pääsen tekemään sitä, minkä parhaiten osaan eli analysoimaan peliä ja lajin eri ilmiöitä, Sihvonen toteaa.

Yhden asian Sihvonen katsojille lupaa.

– Se on varmaa, että kiekkokiuas on kuuma, kun me nousemme kehään. Takaan, että tulemme laittamaan pitkää puuta uuniin.

– On hienoa päästä lähietäisyydeltä tarkastelemaan HPK:n jääkiekkotekemistä, mutta katseemme tulee myös yltämään Hämeenlinnaa kauemmas, kun alamme lätkää perata. HäSa

 

Kommentit

Petteri ! Muista kehua itseäsi sopivassa suhteessa. Muuten jää hyvä idea monelta lukematta.
Nicolo Zaniolo vastasi Italian ja ottelun ainoasta maalista – ja kotiyleisön hiljentämisestä. Kuva:

Jalkapallokesän huippuhetkiä Suomessa elettiin maanantai-iltana Vaasassa, kun alle 19-vuotiaiden maajoukkue avasi EM-kotikisat.Vastaan tuli ennakkoon kivikova vuoden 2016 EM-hopeamaa Italia, jolla on joukkueessaan useita Serie A:ssa pelanneita pelureita.Varsinkin toisella jaksolla vahvasti pelannut

Janakkalan Janan Ella Junnila tuikkii kirkkaimpana kantahämäläistähtenä Kalevan kisoissa. Kuva: Heidi Koivunen

Yleisurheilun suomenmestaruuksista kilpaillaan Jyväskylän Kalevan kisoissa torstaista lähtien neljän päivän ajan.Kantahämäläisiä on mukana toistakymmentä ja useampikin on ennakkotilastojen valossa mitalitaistossa Harjun stadionilla.Janakkalan Janan nelikosta vahvimmat ovat korkeushypyn tilastokärki

Kuva: Diego Azubel / EPA

Medialla on usein tapana rakentaa yksilökeskeisiä narratiivejä saadakseen myytyä lehtiä, tv- ja radio-ohjelmia ja mitä tahansa – etenkin urheilussa.Samanaikaisesti jalkapallon toimintakulttuurissa on kuitenkin menty toiseen suuntaan.

Hattel Riders -tallin Sanna Backlund ja hänen hevosensa Elano jatkoivat hyvää putkeaan esteratsastuksen gp-sarjassa. Ratsukko voitti Salo Horse Show'n pääluokan viimeviikkoisen Savonlinnan gp:n jatkeeksi.Salon 150 senttimetriä korkeilla esteillä varustettu rata oli melko vaikea.