Julkaistu: 05.09.2017 06:30
-
Päivitetty: 05.09.2017 10:08

Hämeen Sanomat aloittaa verkossa tulikuuman kiekkostudion

Hämeen Sanomat on jatkossa kuumin areena kylpeä kiekkokeskustelussa: hameensanomat.fi lämmittää korvat kuumaksi omassa kiekkostudiossaan.

Studiota liekittää Urheilulehdestä tuttu kaksikko, Hämeen Sanomien urheilutoimituksen esimies Samuel Savolainen sekä hämeenlinnalainen jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen.

Ensihöyryt on luvassa Hämeen Sanomien verkkoon jo tällä viikolla – ja niitä on luvassa tasaiseen tahtiin kiekkokauden loppuun saakka.

– Hämeenlinna on ainutlaatuinen urheilukaupunki, mutta se on myös ennen kaikkea jääkiekkokaupunki. Siksi Hämeenlinna ansaitsee oman jääkiekkostudionsa. Tulemme haravoimaan HPK:ta, Liigaa, Leijonia ja suuria jääkiekkopuheenaiheita tiheällä kammalla, Savolainen lupaa.

Hämeen Sanomien kiekkostudion nimeksi tulee Kiekkokiuas.

– Tulemme ottamaan kiinni jääkiekkoon samalla tinkimättömällä asenteella ja analyyttisyydellä kuin S-ryhmä Sihvoselta ja Savolaiselta on totuttu näkemään. Lauteillemme tulee istuutumaan myös jääkiekon terävimpiä aivoja. Me emme vain puhu, me myös kuuntelemme, Savolainen ynnää.

 

Studion pystyyn laittamisessa avittaa Liigan tv-tuotannoissa mukana ollut kokenut tuottaja ja kiekkokasvo Mikko Grönman.

– Saamme taustalle asiantuntevia alansa parhaita osaajia, Savolainen sanoo.

– Petteri Sihvonen oli hämeenlinnalaisena luonteva valinta jääkiekkostudion analyytikoksi. Olemme tottuneet tekemään töitä yhdessä ennenkin. Sihvosen aivoituksia pääsee lukemaan jatkossa myös Hämeen Sanomien sivuilla säännöllisesti.

 

Kiekkokiukaan vakiokasvona löylyä lyövä Petteri Sihvonen odottaa jo vesi kielellä päästäkseen heittämään kiulusta ensimmäiset terävät.

– Olen aivan innoissani. Yhdessä Samuel Savolaisen kanssa pääsen tekemään sitä, minkä parhaiten osaan eli analysoimaan peliä ja lajin eri ilmiöitä, Sihvonen toteaa.

Yhden asian Sihvonen katsojille lupaa.

– Se on varmaa, että kiekkokiuas on kuuma, kun me nousemme kehään. Takaan, että tulemme laittamaan pitkää puuta uuniin.

– On hienoa päästä lähietäisyydeltä tarkastelemaan HPK:n jääkiekkotekemistä, mutta katseemme tulee myös yltämään Hämeenlinnaa kauemmas, kun alamme lätkää perata. HäSa

 

Kommentit

Petteri ! Muista kehua itseäsi sopivassa suhteessa. Muuten jää hyvä idea monelta lukematta.
HTL:n luistelijat harjoittelivat juhlanäytöstään keskiviikkona Ritariareenassa. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Hämeenlinnan Taitoluistelijoiden kilpailukausi huipentuu tänäkin keväänä perinteiseen kevätnäytökseen. Tällä kertaa Ritariareenassa taituroidaan kuitenkin tavanomaista juhlallisemmissa tunnelmissa, sillä seuran perustamisesta on tullut kuluneeksi 35 vuotta.

Voimamieskisoissa menestynyt Janne Virtanen on melkoinen jässikkä keilaradoilla. Kuva:

Juvel-Teamin Janne Virtanen voitti Courun Lasinen Colaus -kilpailun Hämeenlinnan keilahallissa. Virtasen tulos kuuden sarjan kilpailussa oli hulppea 1509 (tasoitus 180 pistettä). Toiseksi keilasi VaKen Erja Stolt tuloksella 1476 (192) ja kolmas oli Juvel-Teamin Markus Kilpi 1423 (78) pisteellä.

Santtu Vahtera tuulettaa Steelersin kolmatta maalia. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Steelersin A-pojat varmistivat sunnuntaina Elenia-areenassa, että kantahämäläinen salibandy-yleisö näkee tänä keväänä taistelua SM-mitaleista.Viidenteen otteluun edennyt puolivälieräsarja Jyväskylän Happeeta vastaan tarjosi jännitystä loppuun asti ja lopulta myös sarjan ensimmäisen koti