Julkaistu: 05.09.2017 06:30
-
Päivitetty: 05.09.2017 10:08

Hämeen Sanomat aloittaa verkossa tulikuuman kiekkostudion

Hämeen Sanomat on jatkossa kuumin areena kylpeä kiekkokeskustelussa: hameensanomat.fi lämmittää korvat kuumaksi omassa kiekkostudiossaan.

Studiota liekittää Urheilulehdestä tuttu kaksikko, Hämeen Sanomien urheilutoimituksen esimies Samuel Savolainen sekä hämeenlinnalainen jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen.

Ensihöyryt on luvassa Hämeen Sanomien verkkoon jo tällä viikolla – ja niitä on luvassa tasaiseen tahtiin kiekkokauden loppuun saakka.

– Hämeenlinna on ainutlaatuinen urheilukaupunki, mutta se on myös ennen kaikkea jääkiekkokaupunki. Siksi Hämeenlinna ansaitsee oman jääkiekkostudionsa. Tulemme haravoimaan HPK:ta, Liigaa, Leijonia ja suuria jääkiekkopuheenaiheita tiheällä kammalla, Savolainen lupaa.

Hämeen Sanomien kiekkostudion nimeksi tulee Kiekkokiuas.

– Tulemme ottamaan kiinni jääkiekkoon samalla tinkimättömällä asenteella ja analyyttisyydellä kuin S-ryhmä Sihvoselta ja Savolaiselta on totuttu näkemään. Lauteillemme tulee istuutumaan myös jääkiekon terävimpiä aivoja. Me emme vain puhu, me myös kuuntelemme, Savolainen ynnää.

 

Studion pystyyn laittamisessa avittaa Liigan tv-tuotannoissa mukana ollut kokenut tuottaja ja kiekkokasvo Mikko Grönman.

– Saamme taustalle asiantuntevia alansa parhaita osaajia, Savolainen sanoo.

– Petteri Sihvonen oli hämeenlinnalaisena luonteva valinta jääkiekkostudion analyytikoksi. Olemme tottuneet tekemään töitä yhdessä ennenkin. Sihvosen aivoituksia pääsee lukemaan jatkossa myös Hämeen Sanomien sivuilla säännöllisesti.

 

Kiekkokiukaan vakiokasvona löylyä lyövä Petteri Sihvonen odottaa jo vesi kielellä päästäkseen heittämään kiulusta ensimmäiset terävät.

– Olen aivan innoissani. Yhdessä Samuel Savolaisen kanssa pääsen tekemään sitä, minkä parhaiten osaan eli analysoimaan peliä ja lajin eri ilmiöitä, Sihvonen toteaa.

Yhden asian Sihvonen katsojille lupaa.

– Se on varmaa, että kiekkokiuas on kuuma, kun me nousemme kehään. Takaan, että tulemme laittamaan pitkää puuta uuniin.

– On hienoa päästä lähietäisyydeltä tarkastelemaan HPK:n jääkiekkotekemistä, mutta katseemme tulee myös yltämään Hämeenlinnaa kauemmas, kun alamme lätkää perata. HäSa

 

Kommentit

Petteri ! Muista kehua itseäsi sopivassa suhteessa. Muuten jää hyvä idea monelta lukematta.
 Kuva: Pekka Rautiainen

Kolme ulosajoa, kova pelillinen vaatimustaso, taktinen mittelö, vauhtia ja vaarallisia tilanteita – siitä oli lauantai-ilta Ritariareenassa tehty.Maksava yleisö tuskin matkasi ottelusta pettyneenä ovista ulos.– Uskoisin niin, kapteeni Otto Paajanen myhäili taiston tauottua.Ottelun puhuttavimpiin til

Valmentaja Lauri Hakanen johti HJS:n ensi kaudeksi Kakkoseen. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran miesten edustusjoukkue käytti heti ensimmäisen ottelupallon hyväkseen ja varmisti lauantaina Nokialla Tampereen piirin Kolmosen mestaruuden.

HPK:n liberolle Eveliina Rautiaiselle ja päävalmentajalle Luca Chiappinille jäi mietittävää lauantain ottelusta. Kuva: Pekka Rautiainen

HPK-naiset kamppailee tälläkin kaudella lentopallon Mestaruusliigan mitaleista. Joukkue hävisi lauantain sarja-avauksensa Kuusamossa Pölkylle, mutta esitys oli sen verran lupaava, ettei hämeenlinnalaisten lentopalloilun ystävien tarvitse olla allapäin.Pölkky oli odotetun vahva kotikentällään.