Julkaistu: 30.09.2017 21:07
-
Päivitetty: 01.10.2017 16:10

Kerhon surkea viikko sai synkän päätöksen

  • Jani Tuppurainen on aivan yksin Emil Larmin maalilla, mutta ei saa tästä tilanteesta kiekkoa maaliin. Kuva: Vesa Pöppönen
    Jani Tuppurainen on aivan yksin Emil Larmin maalilla, mutta ei saa tästä tilanteesta kiekkoa maaliin. Kuva: Vesa Pöppönen

Lauantai-iltana Jyväskylässä nähtiin ero Liigan kärkijoukkueen ja tällä hetkellä alle keskinkertaisen joukkueen välillä.

Tulostaululla ero oli 4–1, mutta pelillisesti etenkin ottelun avauserässä ero oli valovuosi JYPin vyöryessä tasaisesti Kerhon päähän.

Ensimmäisen kerran JYP osui jo vain 52 sekunnin jälkeen, kun Jarkko Immonen kiskaisi kiekon ohi Emil Larmin. Avauserä toi myös toisen maalin kun erän loppupuolella Joonas Nättinen leipoi Immosen syötöstä ottelun voittomaalin.

Toisessa erässä Robert Rooba iski JYPin kolmannen ja kun tehomiehenä häärinyt Immonen iski kolmannessa erässä kahden miehen ylivoimalla 4–0, oli HPK viimeistään lyöty. Janne Lahden 4–1-kavennus oli enää kosmetiikkaa.

 

JYPin tyrmäävän esityksen arvoa nostaa, että joukkuetta ei horjuttanut edes se, että joukkueen paras puolustaja Mikko Kalteva ja paras maalintekijä Juuso Puustinen putosivat avauserän jälkeen pois vammojen vuoksi.

Jyväskyläläinen hurrikaani puhalsi läpi ottelun neljällä ketjulla ja Kerho oli lopulta vain vastaantulija.

JYPin päävalmentaja Marko Virtanen oli syystäkin tyytyväinen ottelun jälkeen.

– Hyvä lähtö oli meiltä. Ukkoa putosi pois kesken pelin pois ja sen lisäksi tuli Joel Sundin kymmenminuuttinen siihen vielä. Se lämmittää mieltä, että ne ukot joille tuli roolia tarjolle, he pystyivät ottamaan sen vastaan, Virtanen suitsutti omiaan.

– Ukkojen putoaminen ei heilauttanut joukkueen harmoniaa, eikä työnteon taso pudonnut. Tämä oli ehkä ehjimpiä suorituksiamme tällä kaudella.

 

HPK sen sijaan haluaa todennäköisesti unohtaa nopeasti päättyvän viikon, jonka saldo oli kolme tappiota kolmessa pelaamassaan ottelussa.

Ei ihme, että ottelun jälkeen HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen oli täysin toisenlaisissa tunnelmissa huomattavasti mietteliäämpänä kuin kollega Marko Virtanen.

Pennanen joutui tunnustamaan hävinneensä paljon paremmalle.

– JYP on vahva ja hyvä joukkue. Meillä ei ollut tänään tuohon vaatimustasoon kuin ajoittainen vastaus. Alussa olimme vähän viiveellä ja se on asia, josta puhuimme kopissa, Pennanen totesi.

– Meillä oli liikaa kahden tason väkeä ennen kaikkea ottelun alussa ja osa jäikin sitten vähän vähemmälle peliajalle.

Puolustajista pienimmät peliaikaminuutit kellottivat Niclas Almari (5.52) ja Miro Karjalainen (12.45), ja hyökkääjistä Kerhon lupauksiksi tituleeratut Kristian Vesalainen (10.28) ja Eetu Tuulola (11,31).

 

Tappiolla oli symbolinen seuraus. Se seuraus oli se, että HPK putosi sarjataulukossa sijalle 11 – eli pudotuspeleihin oikeuttavan viivan alapuolelle.

– Opin tiellä olemme. Hyvä peli, huono peli, hyvä peli, huono peli – se on ollut vähän teemamme, Pennanen sanoi.

– Kaipaamme tasaisuutta ja henkistä kypsyyttä lisää tekemiseemme. Tarvitsemme voittavaa jääkiekkoa niin yksilö- kuin joukkuetasolla, Pennanen päätti.

Niin tai näin, voittoja HPK todella tarvitsee. Lauantai-ilta osoitti jälleen sen, että HPK:lla on paljon töitä edessään mikäli seuran sisäiset ja ulkoiset toiveet mennä tuloksellisestikin eteenpäin viime kaudesta osoittautuvat vielä realismiksi. HäSa
 

KOMMENTTI

Tuskafestivaali

Päättynyt kolmen ottelun ja kolmen tappion viikko oli HPK:lle yksi tuskafestivaali ja samalla kenties päävalmentaja Antti Pennasen HPK-ajan heikoin tähän mennessä. Jos peilaa JYPin ja HPK:n ottelua esimerkiksi viime kevään pudotuspelisarjaan, sokeakin näki, että HPK ei ole kuronut eroa JYPiin kiinni. Päinvastoin, ero on kasvanut.

JYP hallitsi pelin virtausta mielin määrin, eikä HPK:lla ollut vastauksia. Ottelun kuva oli, että JYP kiekotteli ja vyöryi – ja HPK juoksi. 

Ottelu oli kuin HPK:n kausi pienoiskoossa – Kerho jäähyili, oli tehoton ja ylivoima oli surkeaa.

HPK:lla ei kuitenkaan ole vaikeuksia vain kollektiivisesti, niitä on myös yksilöllisesti.

On ilmiselvää, että etenkin tulevaksi tähdeksi kehuttu Kristian Vesalainen saisi ottaa lusikan kauniiseen käteen ja nousta esiin potentiaalinsa edellyttämällä tavalla. Nyt Vesalainen on vain yksi pojista muiden joukossa.

Joukkueen ruotsalaisvahvistuksetkin ovat yksi oire sairaudesta. Maalintekijäksi hankitun Victor Backmanin (tällä kaudella 1+0) ongelma on helppo nimetä – hän ei näytä olevan maalintekijä. Backman hiihtelee ajoittain pelin sisällä omia latuja, kuten tekee myös tehopakiksi hankittu pikkunäppärä ja ajoittain alibipuolustava Jesper Lindgren (0+1).

Hekin kuuluisivat esityksiensä perusteella pikkuhiljaa vilttiketjuun, mutta Pennasella on ollut näppinsä pelissä heidän palkkaamisessaan. Siksi penkittämiseen liittyy myös sisäpoliittisia paineita.

Kommentit

Matkalla huipulle osa 2. Totuushan on se, että ilman hyvää maalivahtityöskentelyä kerho olisi sarjataulukossa viimeisenä. Valmentajan selitykset vuoroin hyvästä ja huonosta pelistä on täyttä potaskaa. Alkukauden pelatuissa peleissä olisi voitu myös hävitä. Kiitos Larmin ja Karjalaisen. Olevalla materiaalilla menestys jää haaveeksi. Hyökkäyspään pelaajahankinnat ovat menneet pahasti pieleen. Joukkueella ei ole sydän mukana pelissä. Nyt Antit Toivanen ja Pennanen kiltisti peilin eteen. Paljon mainostettu seuran avoimuus esiin. Nyt vaaditaan tekoja, ei suuria lupauksia.

Janakkalan Janan edustusjoukkueen hyvä vire ei jatkunut Ykköspesiksen kotiottelussa Ylivieskan Kuulaa vastaan, vaan vieraat veivät voiton lukemin 1–2 (1–2, 6–4, 0–1s).– Pöytyän voittopelissä onnistuimme tasaisesti läpi ottelun, mutta ei saatu tuota tasoa säilymään.

Keimolan FK-kerhon kuski Konsta Lappalainen voitti formuloiden ensimmäisen lähdön. Lappalaisen perässä päästelevät Tuomas Haapalainen ja Venäjän Michael Belov.   Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Ahveniston Autourheilijoiden juniorikuljettajat menestyivät hyvin rata-autoilun SM-kauden avauskisassa lauantaina Ahveniston moottoriradalla.V1600-luokassa mainion kisan ajanut hattulalainen Suvi Jyrkiäinen ylsi viikonvaihteen ensimmäisessä lähdössä kolmanneksi.