Julkaistu: 12.10.2017 06:48
-
Päivitetty: 12.10.2017 20:13

Talkoovoimainen kiekkokoulu kerää suosiota

  • Sisun kiekkokoulussa on viilettänyt 55 eri-ikäistä innostunutta jääkiekon ystävää. Kuva: Sisu Hockey Hämeenlinna Kuva:
    Sisun kiekkokoulussa on viilettänyt 55 eri-ikäistä innostunutta jääkiekon ystävää. Kuva: Sisu Hockey Hämeenlinna Kuva:

Jääkiekon harrastuskustannukset ovat herättäneet paljon huomiota viime aikoina paitsi vanhempien piirissä, myös julkisuudessa.

Sisu Hockey Hämeenlinna tarjoaa tähän kohtuuhintaisen kiekkokouluvaihtoehdon Hämeenlinnassa.

Sisun Leijona-kiekkokoulu on osa Suomen Jääkiekkoliiton kiekkokoulu-perhettä, johon kuuluu noin 12.000 lasta ympäri Suomen. Kiekkokoulussa kahdesti viikossa harjoittelevat lapset ovat pääosin 4-9-vuotiaita.

– Kiekkokoulun koko kausi maksaa 250 euroa. Syksy 150 euroa ja kevät 100 euroa, Sisu Hockey Hämeenlinna ry:n varapuheenjohtaja Outi Pohjanvirta kertoo.

– Meille tulee paljon perheitä, jotka kertovat etteivät he edes ole jääkiekkoperhe. Kynnys aloittaa Sisussa on matala, ei tarvitse tietää jääkiekosta paljoa – edes varusteista. Ei tarvita kuin luistimet, maila, kaulasuojus ja ristikkokypärä. Se riittää.

Jos kiekkokärpänen puree, niin kuin useimmille käy, matka jatkuu Sisun joukkuetoimintaan. Sisun nuorin joukkue on 2010-syntyneet eli ekaluokkalaiset. Näille G-junioreille ei järjestetä Jääkiekkoliiton organisoimaa sarjapelitoimintaa, joten seura organisoi pelitällejä lähiseudun joukkueiden kanssa. Kiekkokoulu on osa seuran Easy Hockey –toimintaa; sinne voi myös jäädä harrastamaan jääkiekkoa, joukkueeseen ei ole pakko siirtyä.

Sisulla on tällä kaudella joukkueet G-, F2-, F1-, E2- ja B-ikäisissä sekä aikuisten harrasteryhmä. Matalan kynnyksen toimintaa on myös Sisun organisoima Liikuntalukkarin 6.-9.-luokkalaisille järjestettävä ilmainen pelivuoro perjantaisin. Yhteensä Sisussa kiekkoilee noin 200 harrastajaa.

Sisu tarjoaa vaihtoehdon huomattavasti tavoitteellisemmalle kilpaurheilutoiminnalle.

– Sisun koko toiminnan ideologia on tarjota hyvälaatuista jääkiekkotoimintaa kohtuuhinnalla. Kautta ikäryhmien yritämme myös pitää hinnat alhaalla. Se on haastavaa, kun jäävuorojen hinnat nousevat joka vuosi.

Sisussa on sisua – etenkin talkoopuolella. Seura on lähtenyt panostamaan ohjaajiin ja pelaajien vastaanottoon.

– Me teemme kaiken talkoilla niin johdossa kuin myös innokkaiden vanhempien puolella, joista moni on lähtenyt mukaan valmentajakoulutuksiin. Tätä tehdään rakkaudesta lajiin -hengessä. Meillä on hyvä henki toiminnassa ja puskaradion suosittelut ovat olleet parasta markkinointia, Pohjanvirta toteaa. HäSa

Kooveen Jesse Ruokostenpohja (vas.) suojaa palloa Steelersin Antti Aarniolta.  Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Hämeenlinnan Steelersin peli ei ota auetakseen salibandyliigassa.Avauspelin voiton jälkeen perjantai-iltana tuli viides peräkkäinen tappio, kun tamperelainen Koovee haki Elenia-areenasta sarjapisteet lukemin 4–7 (1–2, 1–3, 2–2).– Ei meillä suurta hätää pelissä ollut, eikä edes hävitty maalipaikoissa

Juuso Väisänen oli tänä syksynä kolmas aerobicin MM-kisoissa. Kuva: Eventphotography.eu

Hämeenlinnalainen Juuso Väisänen, 35, ylsi tänäkin syksynä mitaleille kilpa-aerobicin maailmanmestaruuskisoissa. FISAF-liiton kisoissa aiempina vuosina neljä hopeaa ja kolme pronssia pokannut Väisänen oli kolmas Leidenissä Hollannissa käydyissä MM-kisoissa.