Julkaistu: 12.10.2017 06:48
-
Päivitetty: 12.10.2017 20:13

Talkoovoimainen kiekkokoulu kerää suosiota

  • Sisun kiekkokoulussa on viilettänyt 55 eri-ikäistä innostunutta jääkiekon ystävää. Kuva: Sisu Hockey Hämeenlinna Kuva:
    Sisun kiekkokoulussa on viilettänyt 55 eri-ikäistä innostunutta jääkiekon ystävää. Kuva: Sisu Hockey Hämeenlinna Kuva:

Jääkiekon harrastuskustannukset ovat herättäneet paljon huomiota viime aikoina paitsi vanhempien piirissä, myös julkisuudessa.

Sisu Hockey Hämeenlinna tarjoaa tähän kohtuuhintaisen kiekkokouluvaihtoehdon Hämeenlinnassa.

Sisun Leijona-kiekkokoulu on osa Suomen Jääkiekkoliiton kiekkokoulu-perhettä, johon kuuluu noin 12.000 lasta ympäri Suomen. Kiekkokoulussa kahdesti viikossa harjoittelevat lapset ovat pääosin 4-9-vuotiaita.

– Kiekkokoulun koko kausi maksaa 250 euroa. Syksy 150 euroa ja kevät 100 euroa, Sisu Hockey Hämeenlinna ry:n varapuheenjohtaja Outi Pohjanvirta kertoo.

– Meille tulee paljon perheitä, jotka kertovat etteivät he edes ole jääkiekkoperhe. Kynnys aloittaa Sisussa on matala, ei tarvitse tietää jääkiekosta paljoa – edes varusteista. Ei tarvita kuin luistimet, maila, kaulasuojus ja ristikkokypärä. Se riittää.

Jos kiekkokärpänen puree, niin kuin useimmille käy, matka jatkuu Sisun joukkuetoimintaan. Sisun nuorin joukkue on 2010-syntyneet eli ekaluokkalaiset. Näille G-junioreille ei järjestetä Jääkiekkoliiton organisoimaa sarjapelitoimintaa, joten seura organisoi pelitällejä lähiseudun joukkueiden kanssa. Kiekkokoulu on osa seuran Easy Hockey –toimintaa; sinne voi myös jäädä harrastamaan jääkiekkoa, joukkueeseen ei ole pakko siirtyä.

Sisulla on tällä kaudella joukkueet G-, F2-, F1-, E2- ja B-ikäisissä sekä aikuisten harrasteryhmä. Matalan kynnyksen toimintaa on myös Sisun organisoima Liikuntalukkarin 6.-9.-luokkalaisille järjestettävä ilmainen pelivuoro perjantaisin. Yhteensä Sisussa kiekkoilee noin 200 harrastajaa.

Sisu tarjoaa vaihtoehdon huomattavasti tavoitteellisemmalle kilpaurheilutoiminnalle.

– Sisun koko toiminnan ideologia on tarjota hyvälaatuista jääkiekkotoimintaa kohtuuhinnalla. Kautta ikäryhmien yritämme myös pitää hinnat alhaalla. Se on haastavaa, kun jäävuorojen hinnat nousevat joka vuosi.

Sisussa on sisua – etenkin talkoopuolella. Seura on lähtenyt panostamaan ohjaajiin ja pelaajien vastaanottoon.

– Me teemme kaiken talkoilla niin johdossa kuin myös innokkaiden vanhempien puolella, joista moni on lähtenyt mukaan valmentajakoulutuksiin. Tätä tehdään rakkaudesta lajiin -hengessä. Meillä on hyvä henki toiminnassa ja puskaradion suosittelut ovat olleet parasta markkinointia, Pohjanvirta toteaa. HäSa

Janakkalan Janan Iikka Alingué ja Hämeenlinnan Tarmon Noora Kauranen eivät olleet tyytyväisiä suorituksiinsa sunnuntaina Helsingissä yleisurheilun SM-hallikisojen toisena kisapäivänä.Alingué oli lauantaina kolmiloikkakisan neljäs, mutta jäi pituushypyssä sijalle 13 tuloksella 683.

Taustalla juokseva Steelersin Ville Lastikka on tehnyt 2–2-tasoitusmaalin Oilersin maalivahdin Joonas Kaltiaisen taakse. Oilersin puolustaja Erik Storgårds (vas.) ei ennättänyt hätiin. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Steelers onnistui viimein kääntämään tiukan ottelun voitokseen, kun espoolainen Oilers kaatui Elenia-areenassa maalein 3–2 (1–0, 0–2, 2–0).Lauantain voitto oli Steelersille toinen tämän vuoden puolella pelatuista seitsemästä ottelusta ja alla oli maalin tappiot sekä raumalaiselle SalBal