Julkaistu: 11.01.2018 06:56

Hämeenlinnan Hiihtoseura mitalitavoittein Vantaalle

  • Maajoukkuehiihtäjä Laura Mononen on HlHS:n vahvin valttikortti Vantaan SM-kisoissa. Kuva: Pertti Koivunen
    Maajoukkuehiihtäjä Laura Mononen on HlHS:n vahvin valttikortti Vantaan SM-kisoissa. Kuva: Pertti Koivunen

Hämeenlinnan Hiihtoseuralla on jälleen tavoitteena mitalisijoitukset, kun viikonvaihteessa Vantaalla kilpaillaan tämän kauden ensimmäiset yleisten sarjojen SM-hiihdot.

Perjantain vapaan tyylin parisprintissä HlHS:n ykkösjoukkueen muodostavat Laura Mononen ja Anni Kainulainen.

Hiihtäjien FIS-pisteiden perusteella laaditussa rankingissa HlHS on viidentenä edellään Kainuun Hiihtoseura, Lempäälän Kisa, Ikaalisten Urheilijat ja Vuokatti Ski Team. Naisten parisprinttiin on ilmoittautunut 36 joukkuetta.

Lauantaina ovat vuorossa vapaan tyylin väliaikalähtökilpailut (N10/M15km) ja sunnuntaina yhdistelmäkilpailut (P/V N7,5+7,5km ja M10+10km).

Laura Mononen oli mukana Tour de Ski-kiertueella, jossa hänelle tuli viisi starttia. Italian kaksi viimeistä osakilpailua hän jätti väliin ja palasi kotimaahan.

– Aika kevyesti olen nyt viikon treenaillut ja palautuminen tuntuisi olevan ihan ok. Parisprintissä ja vaparin kympillä on mitali tavoitteena. Sunnuntaina en hiihdä, Mononen kertoi.

Anni Kainulainen on kilpaillut kotimaassa ja viime viikonlopulta on alla voitto Saarijärven kansallisista hiihdoista. Hän urakoi Vantaalla kaikki kolme matkaa.

– Ihan luottavaisin mielin lähden kisoihin. Tärkeimmät päivät minulle ovat perjantai ja sunnuntai. Parisprintissä jahdataan mitalia ja skiathlon on ollut minulle usein hyvä kilpailumatka. Molemmilla henkilökohtaisilla matkoilla tavoitteena on sijoitus kymmenen parhaan joukkoon, Kainulainen linjasi.

Maija Hakala oli toipilaana viime viikonloppuna 22:s Ruotsin Skandinavia-cupissa (V 10km) ja jätti sunnuntain kisan hiihtämättä.

– Olotila menee päivä päivältä parempaan suuntaan. Olisin luottavaisempi, jos aikaa olisi viikko enemmän. Mutta aikataulu ja kunto on nyt tämä. En hiihdä parisprinttiä, niin jää yksi lisäpäivä aikaa kuntoutua. Tavoitteena on ehjät suoritukset kahtena muuna kisapäivänä, Hakala tuumasi.

Miesten vapaan tyylin 15 kilometrillä 163 ilmoittautuneen joukossa on HlHS:sta Matti Hakala, joka ampumahiihtokisojen välissä testaa vauhtiaan maastohiihdossa. HäSa

HPK Liiga oy on kutsunut koolle ylimääräisen yhtiökokouksen, jossa sen nimitysvaliokunta ehdottaa yhtiön hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi varatuomari Matti Vihervuorta.Vihervuoren ohella nimitysvaliokunta ehdottaa hallituksen uusiksi jäseniksi Mika Koskista ja Mika Uutelaa sekä jatkaviksi jäseni

Hämeenlinnalainen salibandymaalivahti Santeri Pohjonen ylsi SM-pronssille, kun hänen joukkueensa Nokian KrP kukisti salibandyliigan pronssiottelussa espoolaisen Westend Indiansin lukemin 5–4.Kauden päätöspelissä Indians vei laukaukset maalia kohti 32–16, mutta Pohjonen otti 28 torjuntaa ja oli Nokia

Janakkalan Jana harjoitteli maanantaina valmistautuen alkavaan kauteen. Kuva: Tomi Vesaharju

Kantahämäläinen pesäpallotoiminta koki viime syksynä suuren muutoksen, kun Hämeenlinnan Paukun naisten ja tyttöjen toiminta siirrettiin Janakkalan Janan alaisuuteen.Näin Janalta lähtevät uuteen pesiskauteen kärkiryhminä joukkueet naisten Ykköspesikseen ja B-tyttöjen superpesikseen.

Onko Jürgen Kloppille ja Liverpoolille luvassa lisää hunajaa Mestarien liigassa? Kuva: LINDSEY PARNABY

Tämä kausi Euroopan ykkössarjassa jää historian kirjoihin erikoisista käänteistä ja lukuisista yllätyksistä, kävi tiistaina alkavissa Mestarien liigan välierissä miten tahansa.Kaikki yllätykset eivät lopulta toteutuneet, mutta jos joku sanoo esimerkiksi menneitä puolivälieriä tylsiksi, niin sitten k

Vaahteraliigaa pelataan ensi kaudella vain kuuden joukkueen voimin. Hämeenlinna Huskies ei ole joukossa mukana. Kuva: Riku Hasari

Hämeenlinna Huskiesin huhtikuinen uutinen Vaahteraliigan sarjapaikan luopumisesta vain kuukautta ennen kauden alkua oli murheellinen uutinen hämeenlinnalaiselle jenkkifutisyleisölle.Sitä se oli myös koko Vaahteraliigalle, varsinkin kun taustalla luukkuun oli satanut jo jobinpostia.