Julkaistu: 11.01.2018 06:56

Hämeenlinnan Hiihtoseura mitalitavoittein Vantaalle

  • Maajoukkuehiihtäjä Laura Mononen on HlHS:n vahvin valttikortti Vantaan SM-kisoissa. Kuva: Pertti Koivunen
    Maajoukkuehiihtäjä Laura Mononen on HlHS:n vahvin valttikortti Vantaan SM-kisoissa. Kuva: Pertti Koivunen

Hämeenlinnan Hiihtoseuralla on jälleen tavoitteena mitalisijoitukset, kun viikonvaihteessa Vantaalla kilpaillaan tämän kauden ensimmäiset yleisten sarjojen SM-hiihdot.

Perjantain vapaan tyylin parisprintissä HlHS:n ykkösjoukkueen muodostavat Laura Mononen ja Anni Kainulainen.

Hiihtäjien FIS-pisteiden perusteella laaditussa rankingissa HlHS on viidentenä edellään Kainuun Hiihtoseura, Lempäälän Kisa, Ikaalisten Urheilijat ja Vuokatti Ski Team. Naisten parisprinttiin on ilmoittautunut 36 joukkuetta.

Lauantaina ovat vuorossa vapaan tyylin väliaikalähtökilpailut (N10/M15km) ja sunnuntaina yhdistelmäkilpailut (P/V N7,5+7,5km ja M10+10km).

Laura Mononen oli mukana Tour de Ski-kiertueella, jossa hänelle tuli viisi starttia. Italian kaksi viimeistä osakilpailua hän jätti väliin ja palasi kotimaahan.

– Aika kevyesti olen nyt viikon treenaillut ja palautuminen tuntuisi olevan ihan ok. Parisprintissä ja vaparin kympillä on mitali tavoitteena. Sunnuntaina en hiihdä, Mononen kertoi.

Anni Kainulainen on kilpaillut kotimaassa ja viime viikonlopulta on alla voitto Saarijärven kansallisista hiihdoista. Hän urakoi Vantaalla kaikki kolme matkaa.

– Ihan luottavaisin mielin lähden kisoihin. Tärkeimmät päivät minulle ovat perjantai ja sunnuntai. Parisprintissä jahdataan mitalia ja skiathlon on ollut minulle usein hyvä kilpailumatka. Molemmilla henkilökohtaisilla matkoilla tavoitteena on sijoitus kymmenen parhaan joukkoon, Kainulainen linjasi.

Maija Hakala oli toipilaana viime viikonloppuna 22:s Ruotsin Skandinavia-cupissa (V 10km) ja jätti sunnuntain kisan hiihtämättä.

– Olotila menee päivä päivältä parempaan suuntaan. Olisin luottavaisempi, jos aikaa olisi viikko enemmän. Mutta aikataulu ja kunto on nyt tämä. En hiihdä parisprinttiä, niin jää yksi lisäpäivä aikaa kuntoutua. Tavoitteena on ehjät suoritukset kahtena muuna kisapäivänä, Hakala tuumasi.

Miesten vapaan tyylin 15 kilometrillä 163 ilmoittautuneen joukossa on HlHS:sta Matti Hakala, joka ampumahiihtokisojen välissä testaa vauhtiaan maastohiihdossa. HäSa

Nicolo Zaniolo vastasi Italian ja ottelun ainoasta maalista – ja kotiyleisön hiljentämisestä. Kuva:

Jalkapallokesän huippuhetkiä Suomessa elettiin maanantai-iltana Vaasassa, kun alle 19-vuotiaiden maajoukkue avasi EM-kotikisat.Vastaan tuli ennakkoon kivikova vuoden 2016 EM-hopeamaa Italia, jolla on joukkueessaan useita Serie A:ssa pelanneita pelureita.Varsinkin toisella jaksolla vahvasti pelannut

Janakkalan Janan Ella Junnila tuikkii kirkkaimpana kantahämäläistähtenä Kalevan kisoissa. Kuva: Heidi Koivunen

Yleisurheilun suomenmestaruuksista kilpaillaan Jyväskylän Kalevan kisoissa torstaista lähtien neljän päivän ajan.Kantahämäläisiä on mukana toistakymmentä ja useampikin on ennakkotilastojen valossa mitalitaistossa Harjun stadionilla.Janakkalan Janan nelikosta vahvimmat ovat korkeushypyn tilastokärki

Kuva: Diego Azubel / EPA

Medialla on usein tapana rakentaa yksilökeskeisiä narratiivejä saadakseen myytyä lehtiä, tv- ja radio-ohjelmia ja mitä tahansa – etenkin urheilussa.Samanaikaisesti jalkapallon toimintakulttuurissa on kuitenkin menty toiseen suuntaan.

Hattel Riders -tallin Sanna Backlund ja hänen hevosensa Elano jatkoivat hyvää putkeaan esteratsastuksen gp-sarjassa. Ratsukko voitti Salo Horse Show'n pääluokan viimeviikkoisen Savonlinnan gp:n jatkeeksi.Salon 150 senttimetriä korkeilla esteillä varustettu rata oli melko vaikea.