Julkaistu: 11.01.2018 06:56

Hämeenlinnan Hiihtoseura mitalitavoittein Vantaalle

  • Maajoukkuehiihtäjä Laura Mononen on HlHS:n vahvin valttikortti Vantaan SM-kisoissa. Kuva: Pertti Koivunen
    Maajoukkuehiihtäjä Laura Mononen on HlHS:n vahvin valttikortti Vantaan SM-kisoissa. Kuva: Pertti Koivunen

Hämeenlinnan Hiihtoseuralla on jälleen tavoitteena mitalisijoitukset, kun viikonvaihteessa Vantaalla kilpaillaan tämän kauden ensimmäiset yleisten sarjojen SM-hiihdot.

Perjantain vapaan tyylin parisprintissä HlHS:n ykkösjoukkueen muodostavat Laura Mononen ja Anni Kainulainen.

Hiihtäjien FIS-pisteiden perusteella laaditussa rankingissa HlHS on viidentenä edellään Kainuun Hiihtoseura, Lempäälän Kisa, Ikaalisten Urheilijat ja Vuokatti Ski Team. Naisten parisprinttiin on ilmoittautunut 36 joukkuetta.

Lauantaina ovat vuorossa vapaan tyylin väliaikalähtökilpailut (N10/M15km) ja sunnuntaina yhdistelmäkilpailut (P/V N7,5+7,5km ja M10+10km).

Laura Mononen oli mukana Tour de Ski-kiertueella, jossa hänelle tuli viisi starttia. Italian kaksi viimeistä osakilpailua hän jätti väliin ja palasi kotimaahan.

– Aika kevyesti olen nyt viikon treenaillut ja palautuminen tuntuisi olevan ihan ok. Parisprintissä ja vaparin kympillä on mitali tavoitteena. Sunnuntaina en hiihdä, Mononen kertoi.

Anni Kainulainen on kilpaillut kotimaassa ja viime viikonlopulta on alla voitto Saarijärven kansallisista hiihdoista. Hän urakoi Vantaalla kaikki kolme matkaa.

– Ihan luottavaisin mielin lähden kisoihin. Tärkeimmät päivät minulle ovat perjantai ja sunnuntai. Parisprintissä jahdataan mitalia ja skiathlon on ollut minulle usein hyvä kilpailumatka. Molemmilla henkilökohtaisilla matkoilla tavoitteena on sijoitus kymmenen parhaan joukkoon, Kainulainen linjasi.

Maija Hakala oli toipilaana viime viikonloppuna 22:s Ruotsin Skandinavia-cupissa (V 10km) ja jätti sunnuntain kisan hiihtämättä.

– Olotila menee päivä päivältä parempaan suuntaan. Olisin luottavaisempi, jos aikaa olisi viikko enemmän. Mutta aikataulu ja kunto on nyt tämä. En hiihdä parisprinttiä, niin jää yksi lisäpäivä aikaa kuntoutua. Tavoitteena on ehjät suoritukset kahtena muuna kisapäivänä, Hakala tuumasi.

Miesten vapaan tyylin 15 kilometrillä 163 ilmoittautuneen joukossa on HlHS:sta Matti Hakala, joka ampumahiihtokisojen välissä testaa vauhtiaan maastohiihdossa. HäSa

Steelersin A-tytöt kokivat vierastappion salibandyn SM-sarjassa, kun helsinkiläinen EräViikingit otti voiton tehokkaan toisen erän ansioista maalein 6–5 (1–2, 5–0, 0–3).Steelers johti avauserän jälkeen Annu Selinummen ja Senja Mönttisen (1+1) osumilla, mutta toisen erän musta hetki käänsi pelin.

Hämeenlinnan Judoseuran Turpal Djoukaev avasi kevätkauden hyvin lauantaina Nummelassa järjestetyssä Samurai Cup 1 -kisassa. Djoukaev urakoi tällä kertaa kahdessa ikäluokassa ja voitti molemmat. Djoukaevin ensimmäinen sarjavoitto irtosi oman ikäluokan alle 18-vuotiaiden alle 66 kilon sarjassa.