Julkaistu: 26.01.2018 17:02
-
Päivitetty: 14.02.2018 13:58

Lydia Lassila viidensiin olympialaisiinsa

  • Lydia Lassila on valmistautunut Pyeongchangin olympialaisiin Rukalla.  Kuva:
    Lydia Lassila on valmistautunut Pyeongchangin olympialaisiin Rukalla. Kuva:

Freestylehyppääjä Lydia Lassila, 36, tavoittelee uransa kolmatta olympiamitalia pian käynnistyvissä Pyeongchangin talvikisoissa. Jo viidensiin olympialaisiinsa valmistautuvalle Lassilalle Etelä-Korean kisat on myös ikimuistoinen tapahtuma, sillä Hattulassa kirjoilla oleva australialainen päättää olympialaisissa uransa.

Lassila on saavuttanut paljon vauhdikkaassa lajissaan. Vancouverin kisoissa vuonna 2010 australialainen juhli olympiavoittoa ja neljä vuotta myöhemmin Sotshissa pronssia. Maailmancupin kokonaiskisan voittoon Lassila ylsi puolestaan vuonna 2009 ja hänellä on hallussaan myös kahden hypyn ME-pisteet 220,91.

Sotshin kisojen jälkeen Lassila veti hieman henkeä, mutta päätti aika pian jatkaa uraansa.

– Menestysnälkää tuntui riittävän edelleen, mutta suurin syy jatkamiselleni oli se, että pidän vaan niin paljon tästä lajista. Eli päätös oli helppo tehdä, Lassila myöntää.

Se oli hyvä päätös, sillä valmistautuminen Pyeongchangin kisoihin on sujunut hyvin.

– Olen osallistunut kahdeksaan maailmancupin kisaan Sotshin jälkeen ja voittanut niistä viisi. Etelä-Korean kisoihin lähden todella mukavissa tunnelmissa, sillä urani viimeisen maailmancupin voittoni saavutin viime viikonloppuna Lake Placidissa.

Lassila on valmistautunut olympialaisiin Rukalla. Kuusamossa hän on harjoitellut jo marraskuusta lähtien.

– Täällä valmistauduin myös Sotshin kisoihin. Viihdyn mieheni (kaksinkertainen kumparelaskun MM-mitalisti Lauri Lassila) ja kahden poikani kanssa hyvin Suomessa. Kesätkin olemme aina mieheni kotitilalla Hattulassa, Lassila sanoo.

 

Lassilan kisat Pyeongchangissa alkavat helmikuun 15. päivänä karsintakisalla ja finaalikisa on vuorossa heti seuraavana päivänä.

– Jos kaikki sujuu nappiin, niin kyllä mitalista taistellaan. Kovimmat kilpakumppanini ovat yhdysvaltalainen Ashley Coldwell ja kiinalainen Xu Mengtao, jonka kanssa olen käynyt kovaa kisaa Vancouverin kisoista saakka, Lassila muistelee.

Freestylehiihdon hypyissä menestyvät todelliset hurjapäät. Lassilan kaltaiset taitavat hyppääjät jäävät myös tuomarien mieleen.

Lassila vankisti asemiaan lajin legendojen joukossa hyppäämällä ensimmäisenä naisena kolmoisvoltin neljällä kierteellä. Se hyppy pyöri Sotshin olympialaisten finaalissa.

– Toivottavasti hypyt osuvat kohdalleen myös Etelä-Koreassa. Kovasti innoissani odotan jäähyväiskisaani. Kyllä jotain pitää mennä aika hassusti, jos en palkintopallille yllä, Lassila pohtii.

 

Lassilan perheellä ei ole käynyt aika pitkäksi viime aikoina. Kaksi- ja kuusivuotiaiden poikien vanhemmat ovat muun muassa rakentaneet taloa Lorneen Australiaan.

– Asumme noin puolentoista tunnin matkan päässä Melbournesta. Lorne on ihan mukava rannikkopaikkakunta, jota kutsutaan Australian Hangoksi, kertoo Lydia Lassilan puoliso Lauri Lassila.

Hattulalainen Lassila oli Suomen kumparemaajoukkueen kantavia voimia kausina 1994–2005. Myöhemmin Lassila on ollut muun muassa vaimonsa taustajoukoissa.

– Urheilevan perheen kuskina on myös ihan tarpeeksi hommia. Aina välillä muistan myös kehaista Lydialle omilla saavutuksillani. Minähän nimittäin olen pitänyt meidän perheessä huolen MM-kisoissa menestymisestä, nauraa Lauri Lassila. HäSa

Lukas Hradecky nosti Saksan cupin mestaruuspokaalin ilmaan lauantai-iltana. Kuva: FILIP SINGER

Suomen jalkapallomaajoukkueen maalivahti Lukas Hradecky huipensi aikansa Eintracht Frankfurtissa ikimuistoisella tavalla lauantaina, kun Frankfurt kaatoi Saksan cupin finaalissa maailman absoluuttisiin suurseuroihin lukeutuvan Bayern Münchenin 3-1.Viidennen cupmestaruutensa seurahistoriassa voittanu

Päävalmentaja Lauri Hakanen hyppäsi kentälle ja toi rauhallisuutta pallolliseen peliin. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran hyppy sarjaporrasta ylöspäin Kakkoseen on osoittautunut haasteelliseksi. Neljän pelatun ottelun jälkeen plakkarissa on neljä tappiota.Tällä kertaa Meijerin kentältä täyden pistepotin ryösti mukaansa HJS:n kustannuksella FC Kiffen.Ottelun ratkaisu 67.

Hämeen Sanomat uutisoi perjantaina, että Hämeenlinnan Lentopallokerho vahvistuu ranskalaispassari Pauline Martinilla.22-vuotias ja 169-senttinen Martin saapuu Hämeenlinnaan Ranskan hallitsevasta mestarijoukkueesta Béziers VB:stä, jossa Martin pelasi kakkospassarin roolia.