Julkaistu: 13.02.2018 22:19
-
Päivitetty: 13.02.2018 22:30

Viiva karkasi Kerholta taas kauemmaksi

  • Jarno Kärki sivalsi ottelun voittomaalin – ja kenties viimeisen naulan HPK:n pudotuspeliarkkuun. Kuva: Kari Mankonen
    Jarno Kärki sivalsi ottelun voittomaalin – ja kenties viimeisen naulan HPK:n pudotuspeliarkkuun. Kuva: Kari Mankonen

HPK kärsi kolmannen peräkkäisen tappionsa jääkiekkoliigassa ja tällä kertaa mahdollisimman hankalaan paikkaan. Porin Ässät otti HPK:sta 3–1 (1–0, 0–0, 2–1) -voiton ja kasvatti eron pudotuspeliviivalla hämeenlinnalaisiin kymmeneen pisteeseen, kun Kerholla on vielä seitsemän ottelua jäljellä.

Kerho koki Porissa tunneskaalan kaksi ääripäätä hyvin lyhyen ajan sisällä. Ensin se ehti hetken aikaa juhlia Jaakko Kuusiston liigauran ensimmäistä osumaan, joka olisi vienyt avauserässä vierasjoukkueen johtoon. Ässät kuitenkin käytti tilanteessa oikeuttaan valmentajan haastoon ja maali hylättiin maalivahdin häirintänä muutaman minuutin tutkimisen jälkeen.

– Kun pelataan tällaisia kevään tiukkoja pelejä, toivoisi, että tuomiotkin menevät oikein. En ota kantaa jäähyihin, niissä on varmasti molemmilla kommentoitavaa. Mutta hylättyyn maaliimme en löydä syitä. Ässien pelaaja työntää pelaajamme maalivahtia kohti ja kontakti tulee sen takia, eikä pelaajallamme ole mahdollisuutta tulla maalin edestä pois, vaan häntä pidetään siellä, kommentoi HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen.

Otteluvalvoja Sami Seppälä puolusti kantaansa Pennaselle.

– On totta, että hyökkääjä työnnetään alueelle, mutta sieltä pitää myös pyrkiä pois. Nyt sieltä ei pyritty aktiivisesti pois, Seppälä sanoi.

Kolmetoista sekuntia myöhemmin kiekko oli puolestaan Kerhon repussa, eikä Simon Suorannan tekemässä 1–0-maalissa ollut mitään epäselvää. Kiekko pomppasi Suorannalle Emil Larmin patjatorjunnasta, eikä hyökkääjällä ollut vaikeuksia latoa irtokiekkoa HPK:n maaliin.

Myös HPK:n ainoan maalin tekijä Eetu Tuulola oli Pennasen tavoin vahvasti sitä mieltä, ettei Kuusiston maalia olisi pitänyt hylätä, mutta muistutti heti perään Kerhon vaatimattomasta pelaamisesta seuraavassa vaihdossa.

– Meidän pitää vain niellä, ettei se ollut maali. Reagointimme ei ollut hyvä, vaan päästimme heti seuraavassa vaihdossa maalin omiin.

Tuulola myönsi pelin jälkeen, että kymmenen pisteen ero Ässiin kuulostaa tässä vaiheessa kautta kovalta.

– On se paljon, mutta uskon silti, että meillä on vielä mahdollisuus. Pelejä on sen verran jäljellä, että kelkan kääntämällä ja voittoja ottamalla se on mahdollista. Ikäväkseni täytyy kyllä sanoa, ettei tilanne ole välttämättä enää omissa käsissämme. Meidän pitää toivoa, että tietyt joukkueet häviävät samalla, kun otamme itse voittoja, Tuulola sanoi.

HPK-kasvatin mukaan pelaajat yrittävät pitää sarjatilanteen pois mielestä.

– Onhan se koko ajan tietyllä tavalla läsnä, mutta pyrimme siihen, ettemme keskity tulokseen, vaan pelaamme pelin peliltä yksi kerrallaan pois ja hinaamme itseämme ylöspäin.

Hyökkääjän mielestä HPK kaatui Porissa tehottomuuteen.

– Emme tehneet paikoistamme maaleja. Paikkoja oli ihan riittävästi. Ässät puolusti hyvin, emmekä saaneet naarattua kolmea pistettä mukaan, Tuulola päätti. HäSa

Lukas Hradecky nosti Saksan cupin mestaruuspokaalin ilmaan lauantai-iltana. Kuva: FILIP SINGER

Suomen jalkapallomaajoukkueen maalivahti Lukas Hradecky huipensi aikansa Eintracht Frankfurtissa ikimuistoisella tavalla lauantaina, kun Frankfurt kaatoi Saksan cupin finaalissa maailman absoluuttisiin suurseuroihin lukeutuvan Bayern Münchenin 3-1.Viidennen cupmestaruutensa seurahistoriassa voittanu

Päävalmentaja Lauri Hakanen hyppäsi kentälle ja toi rauhallisuutta pallolliseen peliin. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran hyppy sarjaporrasta ylöspäin Kakkoseen on osoittautunut haasteelliseksi. Neljän pelatun ottelun jälkeen plakkarissa on neljä tappiota.Tällä kertaa Meijerin kentältä täyden pistepotin ryösti mukaansa HJS:n kustannuksella FC Kiffen.Ottelun ratkaisu 67.

Hämeen Sanomat uutisoi perjantaina, että Hämeenlinnan Lentopallokerho vahvistuu ranskalaispassari Pauline Martinilla.22-vuotias ja 169-senttinen Martin saapuu Hämeenlinnaan Ranskan hallitsevasta mestarijoukkueesta Béziers VB:stä, jossa Martin pelasi kakkospassarin roolia.