Julkaistu: 12.03.2018 20:30
-
Päivitetty: 12.03.2018 22:18

HPK-nuorille liigavahvistuksia pudotuspeleihin

  • Eetu Tuulola vahvistaa HPK:n nuoria Nuorten SM-liigan pudotuspeleissä. Kuva: Pekka Rautiainen
    Eetu Tuulola vahvistaa HPK:n nuoria Nuorten SM-liigan pudotuspeleissä. Kuva: Pekka Rautiainen

HPK-nuoret lähtevät pudotuspelejä kohti levollisin mielin.

Se ei ole yllättävää, sillä Nuorten SM-liigan runkosarjassa HPK näytti mistä kana ruikkii. U20-joukkue löi runkosarjassa pöytään vastaansanomattoman näytön rikkomalla Nuorten SM-liigan piste-ennätyksen 122 pisteellään.

Lähtökohdat ovat siis yksinkertaiset: HPK-nuoret hyökkäävät suosikkina puolivälierissä HIFK:n kimppuun.

– He ovat stadilaisia ja vähän ylimielisiä, emmeköhän me hyvät väännöt saada aikaiseksi – yleensä on saatu. Olemme voittoputkessa ja runkosarjan voitto takana, se varmistaa kotiedun loppuun saakka. Se on iso juttu, HPK-nuorten kapteeni Paavo Tyni liekittää.

– Vastaan tulee hyvässä vireessä oleva joukkue. Kun kyse on HIFK:sta, se sytyttää ja hienoa, että saadaan sellainen vastus. Tulee varmasti hyvä sarja, päävalmentaja Matti Tiilikainen säestää.

 

HPK-nuoret saavat merkittävää lisävahvistusta, kun joukkueeseen liittyvät Eetu Tuulola, Jere Innala, Niclas Almari ja Markus Niemeläinen. Kevätkauden pääasiassa Liigaa pelannut Jaakko Kuusisto palaa myös U20-joukkueeseen.

Tiilikainen ei usko sen olevan häiriöksi, että joukkue saa uutta verta, vaikka kokoonpanosta jää ulos niitä, jotka kantoivat HPK:n U20-porukan pudotuspeleihin.

– Joukkue ei muutu vaan se vahvistuu. En näe ongelmaa, koska kolme heistä on omaa junioria ja kaikki ovat toisilleen tuttuja jätkiä, Tiilikainen puntaroi.

Tiilikainen lähestyy ottelusarjaa oman pelaamisen kautta, eikä keskity liikaa vastustajan tekemisiin, vaikka sitä onkin tutkittu.

– Kävimme katsomassa Helsingissä HIFK:n pelaamista ja he olivat parempi joukkue Ässiä vastaan. Mitään ihmeellistä ei kuitenkaan tarvitse muuttaa, Tiilikainen näkee.

 

HPK:n Liiga-joukkueen kauden päättyessä runkosarjaan, haaveilee kapteeni Tyni, että kiekkoväen kausi jatkuisi Nuorten SM-liigan parissa.

Lippujen hinnatkaan eivät päätä huimaa. Aikuiset pääsevät sisään viidellä eurolla, opiskelijat, eläkeläiset sekä lapset kahdella eurolla. Kausikortilla pääsee ilmaiseksi.

– Sitä toivoo, että yleisöä tulee. Pelit ovat parhaimmillaan kun on yleisöä, se sytyttää jokaisen pelaajan – jos HIFK ei sitä yksistään vielä tee, Tyni sanoo.

– Nämä ovat intohimoisia jätkiä, jotka pelaavat parhaiden kavereidensa kanssa ja ovat lahjakkaita. Sitoutuneisuus ja yhtenäisyys näkyvät. Rutiininomainen suorittaminen puuttuu, eletään hetkessä ja näytetään tunteet, se voisi sytyttää myös yleisön, päävalmentaja Tiilikainen jatkaa.

 

Tiilikainen muistuttaa, että vaikka HPK-nuorten tulos runkosarjassa oli upea, matkalle mahtui myös vaikeita käänteitä.

Niistä merkittävin oli erittäin vakavasti loukkaantuneen Teemu Tenhusen tapaus.

– Ikävinkin on matkan varrella tietyllä tavalla tapahtunut ja se on hitsannut joukkuetta yhteen. Nyt Teemu on päässyt kaksi peliä meitä katsomaan. Kun hyvä ystävä ja joukkuekaveri pääsee mukaan katsomaan, se vahvistaa meitä entisestään, Tiilikainen sanoo. HäSa

Nuorten SM-liigaa: HPK-HIFK tiistaina klo 19.00.
Janakkalan Janan ykköspesisjoukkue esitti vahvaa ulkopeliä. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

PesäpalloJanakkalan Janan ykköspesisjoukkue urakoi neljännen ottelun kahdeksaan päivään, kun Kansanpuistoon vieraaksi saapui sarjajumbo Rauman Fera 2.Raumalaiset olivat saaneet jalkeille kovan ryhmän ja Jana joutui tekemään täyden päivätyön kahteen pisteeseen, jotka tulivat 145 katsojan edessä super

Kuva: European Pressphoto Agency EPA

AC Chievo Veronan puolustaja Martti Haukioja on palannut Suomeen Italian sarjakauden päätyttyä ja tavoittelee paikkaa Suomen alle 19-vuotiaiden EM-joukkueeseen.Päävalmentaja Juha Malinen on kutsunut 23 pelaajan torstaina Vaasassa alkavalle neljän päivän juhannusleirille.– Kilpailu on kovaa, sillä to

Luca Chiappini jättää jäähyväiset Hämeenlinnalle haikein mielin. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Luca Chiappini katsoo työhuoneensa ikkunasta ulos haikea ilme kasvoillaan.Perhesyiden vuoksi Chiappini joutuu jättämään tehtävänsä Hämeenlinnan Lentopallokerhon päävalmentajana.

Hämeenlinnan Tarmon kokenut Sampo Kiviharju parantaa vauhtiaan kauden edetessä.Lauantaina Raaseporissa hän kellotti 200 metrillä ajan 22,35 ja tiistai-iltana Turussa Tilastopaja-cupin toisessa osakilpailussa hän juoksi 100 metrillä kuudenneksi ajalla 11,08 (+2,1) 25 juoksijan joukossa.– 200 metrillä