Julkaistu: 10.04.2018 12:17
-
Päivitetty: 10.04.2018 21:11

Huskies luopui Vaahteraliigan sarjapaikastaan

  • Huskies ylsi viime kaudella pronssille Vaahteraliigassa.   Kuva: Riku Hasari
    Huskies ylsi viime kaudella pronssille Vaahteraliigassa. Kuva: Riku Hasari

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigassa viime kaudella pronssille yltänyt Hämeenlinna Huskies jysäytti tiistaina melkoisen uutispommin. Seura on päättänyt luopua sarjapaikastaan toukokuun 10. päivänä käynnistyvässä liigassa. Alkavalla kaudella seuralla ei ole lainkaan miesten joukkuetta. Seuran naisten 1. divisioonajoukkue ja kaksi juniorijoukkuetta (15- ja 17-vuotiaat) jatkavat toimintaansa normaalisti.

Huskies-leirissä on ollut epävarma tunnelma koko alkukauden. Helmikuussa valmentajasopimuksen allekirjoittanut yhdysvaltalainen Jeremy Brigham ilmoitti yllättäen viime viikolla, ettei hän saavukaan Hämeenlinnaan, vaan valmentaa alkavalla kaudella Torinossa Italiassa.

Lopullinen niitti Huskiesin sarjapaikasta luopumiselle oli neljän rotevan hyökkäyksen linjapelaajan lähteminen joukkueesta. Turun Trojansista hankitut Jussi Jalonen ja Jani Nurmi sekä Ari-Pekka Reinikainen ja Sami Rantanen pakkasivat kamppeensa viikonvaihteen Hämeenlinnan leirin jälkeen.

Huskiesin puheenjohtajan Teemu Saarisen mukaan seuralla ei ole varaa hankkia uusia liigatason linjamiehiä. Myös päävalmentajan pestaaminen nopealla aikataululla on mahdotonta.

– Meillä on pelaajalistalla 37 nimeä, mutta neljää linjamiestä on vaikea korvata. Isolla rahallahan heitä löytyisi ulkomailta, mutta se ei nyt onnistu. Suomen alasarjoista heitä on turha pestata murjottaviksi.

– Viikonvaihteen leirin harjoitukset sujuivat ihan hyvin, mutta leirin päätteeksi kaverit totesivat, ettemme pysty tarjoamaan heille ilman päävalmentajaa riittävän hyvää valmennusta ja kilpailukykyistä joukkuetta. Kyllä tämä tilanne lähti lumipallon lailla liikkeelle viime torstaina, kun nimenomaan hyökkäyksen linjan valmentamiseen erikoistunut Jeremy Brigham ilmoitti lyhyessä facebook-päivityksessään, ettei tule Suomeen. Miehen oli määrä saapua Suomeen jo maaliskuun leirillemme, mutta jo tuolloin hän ilmoitti, että hänellä on vielä asioita hoidettavanaan, Saarinen muistelee.

Hämeenlinna Huskies perustettiin vuonna 2011. Seuran miesten joukkue menestyi hyvin alasarjoissa ja voitti toissa kaudella 1. divisioonan mestaruuden (Spagettimaljan). Myös ensimmäinen kausi Vaahteraliigassa sujui hyvin.

– Se miten tästä jatketaan eteenpäin, on kuitenkin vielä ihan avoinna. Asiat ovat edenneet hopealla aikataululla. Olemme vasta ilmoittaneet luopuvamme sarjapaikasta liittoon, ja myös yhteistyökumppaneillemme olemme tiedottaneet asiasta, Saarinen sanoo.

Nopealla tempolla etenevät asiat todennäköisesti myös pelaajamarkkinoilla. Bussilastilliselle Hämeenlinnan pelaajia on löytymässä pikatahtia uudet seurat.

Huskiesilla on edessään kova urakka, mikäli seura mielii palata tulevina vuosina pääsarjatasolle. Edessä on eteneminen sarjaporras kerrallaan kohti liigaa.

Vaahteraliigan sarjapäällikön Roope Norosen mukaan Huskiesin luovuttamisen vaikutuksista Vaahteraliigan otteluohjelmaan tiedotetaan lähiaikoina.

– Toivottavasti Huskies saa toimintaansa uudelleen vauhtia seuraavalle kaudelle. Käymme nyt keskustelut muiden seurojen kanssa ja kerromme sitten, miten Vaahteraliigaa pelataan tänä vuonna, sanoo Noronen Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton tiedotteessa. HäSa

Upottavat kuralammikot eivät jarrutelleet Toni Erikssonin menoa lauantaina Parolannummella ajetussa cross country -kisassa. Kuva: Pekka Rautiainen

Helsingin Moottorikerhon Toni Eriksson aloitti hyvin moottoripyörien cross countryn SM-sarjan lauantaina Parolannummella. Aiempinakin vuosina Hattulassa hyvin ajanut Eriksson voitti Panssari CC -kisan A-luokan ennen Asikkalan Moottorikerhon Joni Kaivolaista ja Porin Moottorikerhon Aleksi Niemistä.

Jorma Hassinen on HPK:n naisten jääkiekkojoukkueen manageri ja HPK-Juniorijääkiekon hallituksen jäsen. Kuva: Juhani Salo

Hämeen Sanomat uutisoi keskiviikkona, että Jukka Laamanen on eronnut HPK-Juniorijääkiekko ry:n puheenjohtajan tehtävistä.– Vahvistan tiedon. Olen eronnut HPK-Juniorijääkiekko ry:n puheenjohtajuudesta. En näe edellytyksiä tässä tilanteessa toimia tehtävässä ja en aio eritellä yksityiskohtia.