Julkaistu: 11.04.2018 21:42

Steelers säilytti sarjapaikkansa – päävalmentaja Jussi Sihvonen jättää seuran

  • Steelersin joukkue asettui joukkuekuvaan sarjapaikan säilymisen kunniaksi. Kuva: Riku Hasari
    Steelersin joukkue asettui joukkuekuvaan sarjapaikan säilymisen kunniaksi. Kuva: Riku Hasari

Elenia-areenan seinässä on juliste, jossa lukee jotain symbolista.

"Teräs taipuu, mutta ei murru."

Vaikean kauden pelannut Steelers taipui tällä kaudella monessa kohtaa, mutta lopullista murtumaa ei tullut. Steelers onnistui välttämään pahimman ja pitämään kiinni miesten Salibandyliigan sarjapaikasta.

Steelers voitti ottelusarjan Loviisan Toria vastaan 3–0 ja laittoi viimeisen sinetin asialle Elenia-areenassa kaatamalla vierailijat tylysti 8–2.

Steelersista kaksi maalia iskivät Ville Lastikka ja Iiro Nurminen. Muut maalintekijät olivat Nico Jonaeson, Samuli Grönfors, Timo Johansson ja Heikki Hätönen.

– Oikea joukkue voitti tämän ottelusarjan, eikä meitä oikeastaan edes uhattu missään vaiheessa. Mitä tulee itse otteluun, saimme sen mitä haimme, päävalmentaja Jussi Sihvonen luonnehti ottelun jälkeen.

Päävalmentaja Sihvonen paljasti Hämeen Sanomille, että hän ei tule jatkamaan kauden jälkeen Steelersin päävalmentajana.

– Kyllä tämä oli mun viimeinen peli, liikuttunut Sihvonen sai sanotuksi kyyneleitään pidätellen.

Sihvosen mukaan hänelle tarjottiin jatkosopimusta, mutta matka jatkuu valmennusuralla toisaalla.

– Se oli kuitenkin oma päätös, siihen voi olla tyytyväinen. Jatkan valmentamista liigatasolla. Osoite on selvillä, Sihvonen kertoi.

– Valmentajan järkevä ikä joukkueessa on 2-3 vuotta. Työt jäivät kesken, mutta oli suuri kunnia valmentaa omassa asuinkaupungissa. Tämä oli henkilökohtainen päätös. Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan, olen kerran Trackersista lähtenyt ja tullut takaisin.

Vaikka Steelersin säilyminen Salibandyliigassa oli positiivinen asia, päävalmentaja Sihvonen muistutti, että kausi ei vastannut niitä odotuksia joita ennen kautta asetettiin.

– Päällimmäinen tunne on nyt, että minimitavoite saavutettiin. Kauden isossa kuvassa runkosarja oli iso pettymys. En saanut täyttä potentiaalia irti tuosta joukkueesta kauden aikana, Sihvonen myönsi rehellisesti.

Sihvonen myönsi, että hän on myös huojentunut, että raskas kausi on vihdoin ohi.

– Rehellisesti sanottuna lähdimme liian tyytyväisinä kauteen. Me emme olleet niin valmiita pelillisesti mitä kuvittelin. Vaikean syksyn jälkeen jouduimme lopettamaan kehitystyön ja keskittyä pisteiden raapimiseen, Sihvonen pohti.

– Tämä oli siltä osin todella vaikea kausi. Saimme täksi kaudeksi vahvistuksia, mikä loi valheellisen kuplan mikä puhkesi syksyllä.

Sihvonen arvioi, että Steelers on kehittynyt seurana viime vuosina.

– Rehellisyyden nimissä Steelers oli aika raakile organisaationa, kun tulin tänne. Jotain on tehty oikein, että olemme edelleen liigajoukkue. Koen, että ei tarvitse hävetä mitään.

– Toivotan kaikkea menestystä jatkoon ja kun saadaan joitain palasia loksahtamaan kohdalleen, saadaan otettua askeleita eteenpäin.

Sihvonen ei halunnut kommentoida, tuleeko Steelersin joukkue hajoamaan enemmänkin.

– Niin syvissä vesissä on uitu, että joukkue on yhtenäistynyt. Jonkinlaisia muutoksia tulee, mutta ihmettelen, jos joukkue täysin hajoaa.

Vaikka Steelersin kausi ei ollut yhtä riemumarssia, jäi kuitenkin lopulta hämeenlinnalaisittain jotain tärkeää käteen.

Miesten edustusjoukkueen pelit Salibandyliigassa jatkuvat myös ensi kaudella.

– Hämeenlinna kuuluu ehdottomasti Salibandyliigaan, Sihvonen sanoi. HäSa

Upottavat kuralammikot eivät jarrutelleet Toni Erikssonin menoa lauantaina Parolannummella ajetussa cross country -kisassa. Kuva: Pekka Rautiainen

Helsingin Moottorikerhon Toni Eriksson aloitti hyvin moottoripyörien cross countryn SM-sarjan lauantaina Parolannummella. Aiempinakin vuosina Hattulassa hyvin ajanut Eriksson voitti Panssari CC -kisan A-luokan ennen Asikkalan Moottorikerhon Joni Kaivolaista ja Porin Moottorikerhon Aleksi Niemistä.

Jorma Hassinen on HPK:n naisten jääkiekkojoukkueen manageri ja HPK-Juniorijääkiekon hallituksen jäsen. Kuva: Juhani Salo

Hämeen Sanomat uutisoi keskiviikkona, että Jukka Laamanen on eronnut HPK-Juniorijääkiekko ry:n puheenjohtajan tehtävistä.– Vahvistan tiedon. Olen eronnut HPK-Juniorijääkiekko ry:n puheenjohtajuudesta. En näe edellytyksiä tässä tilanteessa toimia tehtävässä ja en aio eritellä yksityiskohtia.