Julkaistu: 16.04.2018 13:43

Yli 370 kuskia cross country -avaukseen Parolannummelle

  • Kuvassa Miro Lehto. Kuva: Marko Vihria
    Kuvassa Miro Lehto. Kuva: Marko Vihria

Offroad-moottoripyörien cross countryn kesäkauden avaukseen Parolannummella on ilmoittautunut yli 370 ajajaa.

Panssari CC -kilpailussa ajettavassa SM-sarjan ensimmäisessä osakilpailussa on mukana reilut pari kymmentä kuljettajaa.

Panssari CC SM IX -kilpailu järjestetään Hattulan Parolannummella lauantaina 21. huhtikuuta. Kilpailun järjestäjinä toimivat Kangasalan Moottorikerho (KaMoKe) ja ISDE Tuki ryhmä, ja kilpailun tuotto ohjataan enduron Suomen maajoukkueille.

Panssari CC on perinteinen kesäkauden avaava kilpailu, jossa on usein nähty kuuden sadan molemmin puolin oleva osallistujajoukko. Järjestäjät uskovat, että tänä vuonna jäätiin selvästi aiemmasta sen takia, että talvi ei meinaa hellittää otettaan. Kilpailuun ilmoittautui 374 ajajaa, mikä on suuri määrä sekin.

- Meidän pitää olla realistisia osallistujamäärän suhteen. Keli varmasti ”pelotti” kuskeja. Veikkaan, että sellaiset 150 ajajaa jäi ilmoittautumatta, KaMoKen Reijo Kivelä arvioi.

- Järjestäjähän ei voi kelille mitään, mutta teemme kaikkemme, jotta kisa päästään ajamaan olosuhteisiin nähden parhaalla mahdollisella tavalla. Todennäköisesti joudumme soveltamaan reitin suhteen. Nastarenkaiden käytön päätimme sallia jo aiemmin.

Panssari CC:ssä käynnistyvään, kolmiosaiseen Mobius SM Cross Countryn Suomen mestaruussarjan avausosakilpailuun ilmoittautui 21 kuljettajaa. Mukana on hallitseva Suomen mestari, Turun Moottorikerhon Miro Lehto.

Ennakkoon kovia nimiä listalla ovat ainakin Helsingin Moottorikerhon Toni Eriksson, Espoon Moottorikerhon Roni Salin, Asikkalan Moottorikerhon Joni Kaivolainen ja Sipoon Moottorikerhon Henry Olenius.

Mielenkiintoisia kuljettajia ovat myös motocrossin puolella tulosta tehneet Vantaan Moottorikerhon Suomen mestari Aki Manninen sekä Espoon Moottorikerhon Jami Numminen.

Vilkas kilpailupäivä

Parolannummella käynnistyvät myös naisten, alle 20-vuotiaiden (U20) sekä 40- ja 50-vuotiaiden veteraanien (V40, V50) Suomen Cup -sarjat.

Kansallisina luokkina nähdään nuoret, 60-vuotiaat veteraanit (V60), classic, B ja harraste. Viimeksi mainittu on ennakko-odotusten mukaisesti kilpailun suurin luokka 147 ilmoittautuneella.

Kilpailulauantai käynnistyy naisten, nuorten, V60:n ja classicin tunnin mittaisella lähdöllä kello 9:00.

Toisena starttina on kahden tunnin mittainen B:n ja V50:n lähtö kello 10:30.

Kolmantena matkaan päästetään kaksituntiseen kilpailuunsa SM-luokka (A), V40 ja U20 kello 13:00.

Päivän päättää kaksituntisella kilpailullaan harraste kello 15:30.

Kilpailupaikka sijaitsee Hattulan Parolannummella, varuskunta-alueella osoitteessa Parolannummentie 291 eli Parolan vanha lentokenttä.

Kilpailu on yleisölle maksuton.

 

Upottavat kuralammikot eivät jarrutelleet Toni Erikssonin menoa lauantaina Parolannummella ajetussa cross country -kisassa. Kuva: Pekka Rautiainen

Helsingin Moottorikerhon Toni Eriksson aloitti hyvin moottoripyörien cross countryn SM-sarjan lauantaina Parolannummella. Aiempinakin vuosina Hattulassa hyvin ajanut Eriksson voitti Panssari CC -kisan A-luokan ennen Asikkalan Moottorikerhon Joni Kaivolaista ja Porin Moottorikerhon Aleksi Niemistä.

Jorma Hassinen on HPK:n naisten jääkiekkojoukkueen manageri ja HPK-Juniorijääkiekon hallituksen jäsen. Kuva: Juhani Salo

Hämeen Sanomat uutisoi keskiviikkona, että Jukka Laamanen on eronnut HPK-Juniorijääkiekko ry:n puheenjohtajan tehtävistä.– Vahvistan tiedon. Olen eronnut HPK-Juniorijääkiekko ry:n puheenjohtajuudesta. En näe edellytyksiä tässä tilanteessa toimia tehtävässä ja en aio eritellä yksityiskohtia.