Julkaistu: 10.06.2018 22:26
-
Päivitetty: 11.06.2018 06:27

Lentiskerhon kausarit menneet kuumille kiville

  • Lentiskerhoyleisö pääsee nauttimaan Eveliina Smolanderin esityksistä myös ensi kaudella. Smolander solmi Lentopallokerhon kanssa vuoden jatkosopimuksen. Kuva: joonas Lainesalo
    Lentiskerhoyleisö pääsee nauttimaan Eveliina Smolanderin esityksistä myös ensi kaudella. Smolander solmi Lentopallokerhon kanssa vuoden jatkosopimuksen. Kuva: joonas Lainesalo

Hämeenlinnan Lentopallokerho aloitti raitakausarihaasteen huhtikuussa.

Haasteen tavoitteena oli saada 1000 sitovaa kausikortin varausta. Tempaus myös onnistui, sillä tällä haavaa kausareita on varattu tai myyty jo 1174.

Kampanjan idea oli, että jos Lentiskerho saa myytyä tuhat kausikorttia, kausikortit myydään vain 29 eurolla. Vaikka hinta on alhainen, suoritusta voi pitää kovana ja osoituksena naislentopallon asemasta Hämeenlinnassa.

Kalliomäki kertoo saaneensa RoPSin toimitusjohtaja Petri Jaatiselta hyvää palautetta, miten jalkapalloliigassa pelaavan seuran kausikortit vaikuttivat oheismyyntiin – ja Kalliomäki päätti kokeilla samaa.

– Kausikortit eivät ole olleet meille ikinä kummoinen myyntituote. Niitä on myyty kymmeniä ja niitä on mennyt yritykselle erinäinen määrä. Nyt mietittiin miten voisimme saada hinnan pirun halvaksi. Logiikka on se, että kun saamme lipputulot tuplaksi ennen yhtäkään pelattua peliä, voimme keskittyä yksittäisten otteluiden markkinointiin ja tapahtumien kehittämiseen, Lentopallokerhon manageri Ville Kalliomäki avaa.

– Taloudellinen tilanne voi olla mikä tahansa, eikä tarvitse lompakon kanssa miettiä voiko mennä katsomaan lentopalloa. 29 eurolla saa 12 kotipeliä, joten yhden ottelun hinnaksi ei paljoa jää.

 

Polkuhintaisten kausikorttien myymisen taustalla on myös se, että Lentopallokerho uskoo, että lipputulot eivät ole ainoa ansaintalogiikka.

Kalliomäki kertoo, että esimerkiksi RoPSin eri oheispalveluiden myynti kasvoi lähemmäs 500 prosenttia Rovaniemen oman kausarihaasteen luoman buumin vuoksi.

Lentopallokerho pyrkii kasvattamaan myös oheismyyntiään ja kehittämään tapahtumaa. Kalliomäki kertoo, että Lentiskerho tulee tekemään yhteistyötä Hämeenlinnan Voimisteluseuran kanssa, joka tulee esiintymään ottelutapahtuman yhteydessä.

– Kun väkeä on enemmän, se palvelee arvanmyyntiä, ravintoloitsijoiden myyntiä, mitä tahansa. Mutta se kasvattaa ennen kaikkea tunnelmaa. Mitä enemmän porukkaa on, sitä kovempi fiilis tulee. Ihmiset ovat sellaisia, että kun muut lähtevät, on matalampi kynnys lähteä itse. Sanotaan näin, että joukkueen menestyksestäkään en ole huolissaan, Kalliomäki paukuttaa.

 

Kalliomäki näkee, että suomalaisessa urheilussa on tapahtunut viime aikoina merkittävä muutos. Naisurheilua tai junioriurheilua ei enää nähdä yhä isommassa kuvassa vähäpätöisempänä tekijänä urheilukartalla.

Esimerkiksi viimeaikaiset opetus- ja kulttuuriministeriön ja Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön myöntämät tukirahat osoittavat, että erityisesti naisurheilun asema on kohentunut myös päättäjien silmissä.

– Tässä on olemassa positiivinen vire, johon tietysti haluamme iskeä. Naislentopallo menestyy ja se kiinnostaa, varsinkin nyt, kun hinta on vähintäänkin kohtuullinen.

 

Kausarihaaste on hieman alkurynnistyksen jälkeen laantunut, mutta Kalliomäki uskoo, että loppukiri voi nostaa lopullisen myynnin jopa 1500-2000 myydyn kausikortin tasolle. Kausarihaaste jatkuu näillä näkymin kesäkuun loppuun.

– Hulluna lappalaisena toivon, että menisi yli 2000, mutta on selkeä usko, että lopullinen lukema on lähemmäksi 1500, Kalliomäki veistelee. HäSa

Kommentit

Jos porukkaa tulee kovin paljon enemmän kuin edellisinä talvina, tulee oheismyynti (kioski, olut, makkara mm.) kasvamaan todella rajusti. Nyt vaan nykyisillä myyntipisteillä se ei onnistu. Jo edellisinä kausina jonot erätauoilla ovat olleet niin pitkät, että kaikki eivät ehdi mitään saada. Joko myyntipisteitä enemmän, tai erätauot pidemmiksi.
GrIFK:n Otto Pitkänen ja HJS:n Giscard Mosamete kamppailivat 15. kesäkuuta ottelussa, joka tullaan pelaamaan uudestaan myöhemmin. KUVA: Tomi Vesaharju

Palloliitto on hyväksynyt HJS:n vastalauseen ja perjantaina 15. kesäkuuta pelattu HJS-Grankulla IFK -ottelu tullaan pelaamaan uudestaan. Ottelu oli HJS-päivän juhlaottelu.Ottelun 81. minuutilla HJS-päivän juhlaottelun 0–1-voittaneen GrIFK:n Valmir Seferi otti pelitilanteesta varoituksen.

Janakkalan Janan ykköspesisjoukkue esitti vahvaa ulkopeliä. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

PesäpalloJanakkalan Janan ykköspesisjoukkue urakoi neljännen ottelun kahdeksaan päivään, kun Kansanpuistoon vieraaksi saapui sarjajumbo Rauman Fera 2.Raumalaiset olivat saaneet jalkeille kovan ryhmän ja Jana joutui tekemään täyden päivätyön kahteen pisteeseen, jotka tulivat 145 katsojan edessä super

Kuva: European Pressphoto Agency EPA

AC Chievo Veronan puolustaja Martti Haukioja on palannut Suomeen Italian sarjakauden päätyttyä ja tavoittelee paikkaa Suomen alle 19-vuotiaiden EM-joukkueeseen.Päävalmentaja Juha Malinen on kutsunut 23 pelaajan torstaina Vaasassa alkavalle neljän päivän juhannusleirille.– Kilpailu on kovaa, sillä to

Luca Chiappini jättää jäähyväiset Hämeenlinnalle haikein mielin. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Luca Chiappini katsoo työhuoneensa ikkunasta ulos haikea ilme kasvoillaan.Perhesyiden vuoksi Chiappini joutuu jättämään tehtävänsä Hämeenlinnan Lentopallokerhon päävalmentajana.

Hämeenlinnan Tarmon kokenut Sampo Kiviharju parantaa vauhtiaan kauden edetessä.Lauantaina Raaseporissa hän kellotti 200 metrillä ajan 22,35 ja tiistai-iltana Turussa Tilastopaja-cupin toisessa osakilpailussa hän juoksi 100 metrillä kuudenneksi ajalla 11,08 (+2,1) 25 juoksijan joukossa.– 200 metrillä