Julkaistu: 13.06.2018 15:58
-
Päivitetty: 13.06.2018 19:11

Jalkapallon MM-kisakommentti: Ensimmäinen kaaos Espanjaan

  • Julen Lopetegui oli vielä eilen Espanjan päävalmentaja. KUVA: EPA
    Julen Lopetegui oli vielä eilen Espanjan päävalmentaja. KUVA: EPA

Espanjan jalkapalloliitto räjäytti MM-kisojen aattona melkoisen paukun, kun se antoi päävalmentajalleen Julen Lopeteguille potkut. Potkujen taustalla on Lopeteguin ja Real Madridin tekemä sopimus, jossa Lopetegui siirtyisi hallitsevan Mestareiden liigan voittajan palvelukseen Zinedine Zidanen seuraajaksi heti kisojen jälkeen.

Espanjan jalkapalloliiton presidentti Luis Rubiales ilmoitti, että Lopetegui erotettiin koska hän oli pitänyt sopimusneuvotteluiden osalta liiton täysin pimennossa. Rubialesin mukaan liittoa informoitiin vain viisi minuuttia ennen Real Madridin tiistain tiedotetta. Rubialesin mukaan tiettyjä käytöstapoja on noudatettava.

Rubialesin mukaan voittaminen on tärkeää, parhaan valmennuksen saaminen hyvin tärkeää, mutta oikealla tavalla käyttäytyminen on kaikkein tärkeintä.

 

Kysymyksiä on monia. Ketä tässä oikein pitää ymmärtää?

Tarvitseeko työntekijän pitää työnantaja informoituna jos hän etsii uusia töitä? Vai onko vasta viime kuussa vuoteen 2020 ulottuvan jatkosopimuksen Espanjan maajoukkueen valmentamisesta solminut Lopetegui tarinan konna? Ja kuinka moni valmentaja maailmassa kieltäytyy avaamasta ovea, jos Real Madrid tulee kolkuttelemaan, oli tilanne mikä hyvänsä?

Se riippuu kenen näkökulmasta asiaa katsotaan. Ja myös siitä mitä uutta tietoa asiasta vielä paljastuu.

Faneja kuitenkin kiinnostaa eniten se, mitä kentällä tapahtuu. Eli se, miten Espanja menestyy.

Jos menestyy, kiistat menettelytavoista unohtuvat nopeasti. Jos ei, helvetti on varmasti irti.

 

Lähtökohdat eivät ole koskaan hyvät, jos päävalmentaja potkitaan näin dramaattisella tavalla näin herkällä hetkellä.

On lopulta makuasia, mitä mieltä on Lopeteguin tai liiton toiminnasta. Se on kuitenkin tosiasia, että Espanja on kulkenut 20 viime ottelussaan tappioitta Lopeteguin johdolla.

Yksi asia on ainakin varmaa: Espanjan vahvat näkymät saivat nyt turbulenttisen käänteen.

Janakkalan Janan ykköspesisjoukkue esitti vahvaa ulkopeliä. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

PesäpalloJanakkalan Janan ykköspesisjoukkue urakoi neljännen ottelun kahdeksaan päivään, kun Kansanpuistoon vieraaksi saapui sarjajumbo Rauman Fera 2.Raumalaiset olivat saaneet jalkeille kovan ryhmän ja Jana joutui tekemään täyden päivätyön kahteen pisteeseen, jotka tulivat 145 katsojan edessä super

Kuva: European Pressphoto Agency EPA

AC Chievo Veronan puolustaja Martti Haukioja on palannut Suomeen Italian sarjakauden päätyttyä ja tavoittelee paikkaa Suomen alle 19-vuotiaiden EM-joukkueeseen.Päävalmentaja Juha Malinen on kutsunut 23 pelaajan torstaina Vaasassa alkavalle neljän päivän juhannusleirille.– Kilpailu on kovaa, sillä to

Luca Chiappini jättää jäähyväiset Hämeenlinnalle haikein mielin. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Luca Chiappini katsoo työhuoneensa ikkunasta ulos haikea ilme kasvoillaan.Perhesyiden vuoksi Chiappini joutuu jättämään tehtävänsä Hämeenlinnan Lentopallokerhon päävalmentajana.

Hämeenlinnan Tarmon kokenut Sampo Kiviharju parantaa vauhtiaan kauden edetessä.Lauantaina Raaseporissa hän kellotti 200 metrillä ajan 22,35 ja tiistai-iltana Turussa Tilastopaja-cupin toisessa osakilpailussa hän juoksi 100 metrillä kuudenneksi ajalla 11,08 (+2,1) 25 juoksijan joukossa.– 200 metrillä