Uutiset

Paini-Ilveksen kisoissa junnut pääroolissa

Janakkalan Paini-Ilveksen isännöimissä Kauko Lehtosen muistopaineissa pääosaan nousivat juniorit, sillä miesten ja nuorten sarjoihin osallistuminen oli vähäväkistä.

JPI:n Valtteri Keskinen, 11, väänsi Tampereen Voimailijoiden Jaakko Zhun kanssa tasaväkisen koitoksen 12-vuotiaiden 42 kilon sarjassa. Valtteri johti useampaan otteeseen, mutta lopulta Zhu selätti vastustajansa.

– Oli ihan voitettavissa ollut matsi. Oikea käteni vääntyi, joten siihen laitettiin kylmää heti kamppailun jälkeen, sanoi Valtteri.

– Minulla oli tänään yhteensä neljä ottelua. Yhden voitin, mutta hävitytkin olivat tiukkoja, hän sanoi.

Keskinen kukisti Popinniemen Iskun Ilari Rekosen ja sijoittui neljänneksi Sarjan voittajaksi paini Ylä-Tikkurilan Kipinän Jesper Härkänen.

– Olen paininut jo neljä ja puoli vuotta. Harjoittelen neljä kertaa viikossa. Aiemmin toinen käteni oli murtunut, Tervakoskella asuva Keskinen sanoi.

JPI:n Santtu Räsänen, 11, hävisi Ylä-Tikkurilan Kipinän Aleksi Luukkalalle 12-vuotiaiden 46 kilon sarjan ratkaisuottelussa.

– Hän oli paha vastustaja. En osaa selittää, miksi siinä niin kävi. Painan vain 40,6 kiloa, joten olisin päässyt myös 42 kilon sarjaan. Tähän 46 kilon sarjaan haluttiin enemmän painijoita, kertoi Santtu.

Räsänen voitti YTK:n Leevi Simojoen ja oli sarjansa kakkonen.

– Harrastan painin lisäksi myös käsipalloa Riihimäen Cocksissa. En ehdi kaikkiin peleihin, kun painikisoja on melkein joka toinen viikko. Ne ovat tasavertaiset lajit minulle, Räsänen sanoi.

Riihimäkeläinen Räsänen nauttii painista.

– Paini on kivaa. Siinä on kunnon vääntöä, hän arvioi.

Lasin koulun nelosluokkalainen viihtyy myös koulussa olosta.

– Liikunnan lisäksi suosikkiaineitani ovat puukässä ja matikka, Räsänen sanoi.

JPI:n Salla Keskinen voitti tyttöjen 17-vuotiaiden 65 kilon sarjan. Myös Tuomo Korhonen ylsi sarjavoittoon, sillä hän oli paras 12-vuotiaiden 50 kilon sarjassa.

JPI:n Miki Koskinen oli 9-vuotiaiden poikien 22 kilon sarjan kakkonen.

Kaikkiaan kahdella matolla väännettiin 103 ottelua. Osanottajia oli yhteensä 86. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic