Uutiset

Päivä elämästä

Hämeen Sanomien 19. joulukuuta sunnuntainumerossa Päivä elämästä- sarjassa sattui näin joulun alle mitä sopivin henkilökuva perheen äidistä, jolta ei näytä patterit loppuvan vaan duraselleissa piisaa virta. Avattuani hänestä kertovan aukeaman aloin tapani mukaan päällisin puolin silmäillä artikkelia ja luettuani ensin hänen päiväohjelmansa ja lopusta viimeistä palstaa ennen kuin alkoi valjeta kokonaisuus.

Täytyy tunnustaa, että kuulun itsekin niihin maaseudulla asuviin henkilöihin, jotka ihmettelevät päivähoidon kattavuutta. Tosin onneksi kantani muuttui ainakin tämän rouvan kohdalta luettuani hartaudella hänen tervejärkisiä pyrkimyksiään edetä raha- sanan ympäröimässä yhteiskunnassa.

Luin tämän artikkelin ylipainoinen Wilma-kissa sylissäni ja ajattelin siinä tilanteessa kiittää Luojaani, että meidän kaksihenkiseksi kutistuneella perheellämme on onneksi minulla työtä.

Kiittäminen ei jäänyt ajatuksen tasolle, vaan toin sen aviopuolisoni kuuluville. Olen vilpittömän iloinen siitä miten kaikkensa työelämälle antanut ja siitä kelkasta vapaaehtoisesti hypännyt on jaksanut taistella itselleen mieleisiä harrastuksia.

Täytyy hieman latteaa rintaa röyhistellen ääneen huokaista, että tarvitaan siinä läheistenkin tukea, kannustusta ja toisesta välittämisestä, hiukkasen mausteena lähimmäisen rakkautta.

Artikkelin rouva uskoakseni kuuluu niihin, joiden ryntäillä harvemmin mitalit killuvat ja kristalleja kilistellään.

Anneli Kivelä

siivoustyöntekijä, harrastajakirjoittaja

Pälkäneen Laitikkala

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic