Uutiset

Päivähoidon kysyntä yllätti Lepaalla

Hattulassa remontoidaan parhaillaan tiloja Lepaan uudelle päiväkodille. Lepaan päivähoito muuttaa Hämeen ammattikorkeakoulun Lepaan yksikön alueelle suunnilleen kuukauden kuluttua, kun tilat valmistuvat.

-Tämä asia on edennyt nopeasti sen jälkeen, kun viipalepäiväkodin vuokraaminen osoittautui liian kalliiksi, kertoo Hattulan varhaiskasvatusjohtaja Sari Nikula-Heino.


Paikkatarvetta seurataan keväällä

Hän kertoo, että päivähoitopaikkojen kysyntä Lepaalla on ylittänyt odotukset. Nykyisessä Neulasen ryhmiksessä on 12 paikkaa, ja lisäksi esiopetuksessa Lepaan koululla on kuusi lasta. Sekä ryhmis että esikoululaiset muuttavat uusiin tiloihin.

Alunperin arvioitiin, että 21-paikkainen päiväkoti riittäisi ainakin alkuvaiheessa, mutta jo nyt tiedetään, että paikkoja tarvitaan enemmän.

-Jouluun mennessä tarvitsemme hoitopaikat 27 lapselle mukaan lukien esikoululaiset, Nikula-Heino kertoo.

Hän sanoo, että kysyntää seurataan keväällä, ja tarvittaessa paikkamäärää voidaan edelleen kasvattaa.


Vanhemmat ovat suhtautuneet myönteisesti

Päiväkodille remontoidaan 336 neliön suuruiset tilat entisen Lepaan emäntäkoulun ensimmäiseen kerrokseen.

Samasta paikasta keskusteltiin myös keväällä, kun Hattulassa kaavailtiin sekä Lepaan alakoulun että päivähoidon siirtämistä vuokratiloihin Hamkin alueelle.

Koulun siirrosta luovuttiin kuitenkin, sillä koululaisten vanhemmat vastustivat suunnitelmaa jyrkästi. Samassa yhteydessä päätettiin, että Lepaan koulun pihapiiriin hankitaan siirrettävä ns. viipalepäiväkoti.

Viipalepäiväkodin vuokraaminen osoittautui kuitenkin paljon kalliimmaksi, kuin oli arvioitu, ja siksi neuvottelut päivähoidon siirrosta Hamkin tiloihin käynnistettiin uudelleen.

Sari Nikula-Heino on iloinen siitä, että päivähoitolasten vanhemmat ovat suhtautuneet muuttoon myönteisesti. Nykyisen Neulasen ryhmiksen tilat ovat huonokuntoiset, ja siksi lasten päivähoidolle alettiin etsiä muita tiloja. (HäSa)