Uutiset

Päivähoito-oikeus

Koko elämän ajan on maailmassa käynyt niin, että niiltä karsitaan palveluja, jotka eivät itse pysty puolustautumaan ja hoitamaan asioitaan, kuten lapset, vanhukset, kehitysvammaiset ja mielenterveyspotilaat.

On hyvä sanoa, että hoitakoon lapsensa, kun on niitä hankkinut. Olen aivan varma, että jokainen äiti hoitaisi itse lapsensa kauniissa kodissa ja isä toisi tilipussin kotiin. Se on vain kovin harvoin todellisuutta nykyelämässä.

Päinvastoin pitäisi päivähoitoa kehittää siihen suuntaan, että ei heti menettäisi kotihoidon tukea, jos ottaa vastaan muutaman viikon pätkätyön ja päivähoitoa saisi heti eikä kahden viikon päästä jos sattuu saamaan työtä.

Älkää kadehtiko, ei päivähoito ole ilmaista, siitä maksetaan tulojen mukaan.

Ja eiköhän sillä perheenäidilläkin ole siellä pätkätyössään turvallisempi olo, kun lapset ovat virikkeellisessä ympäristössä ammattitaitoisten koulutettujen lasten käsittelyyn tottuneiden hoitajien kanssa, saavat hyvää ruokaa ja mukavaa seuraa samanikäisistä kavereista. Lapset oppivat sosiaalisiksi ja toiset ihmiset huomioiviksi tuleviksi veronmaksajiksi, jotka hoitavat sitten meitä vanhuudessamme yhtä hyvin kuin me heitä nyt.

Se asia pitäisi pitää mielessä myös, ettei se ole kirkossa kuulutettu, että se onnellinen perhe, johon ne lapset on hankittu, on vielä koossa. Voi olla äiti yksin lasten kanssa tai kotona työtön mies, joka juo koko ajan, eihän vastuuntunteva äiti voi jättää lapsia kotiin ja leipääkin on saatava.

Sirpa Latvala

kunnallisvaaliehdokas (sd)

Hämeenlinna

Päivän lehti

29.5.2020