Uutiset

Päiväkoti aloitti Metsäpirtissä

Vuorentaan Metsäpirtin rakennus on täynnä uutta elämää. Entisen vanhainkodin tilat remontoitiin kevään ja kesän aikana päiväkodiksi, ja ensimmäinen lapsiryhmä aloitti heti elokuun alussa.

Ensi viikon alussa päiväkodissa aloittaa toinenkin ryhmä.

-Ensin aloittivat lapset, joiden oli ehdottomasti päästävä heti kuun alussa hoitoon, olivat he sitten isojen tai pienten ryhmästä, kertoo Ahveniston varhaiskasvatuskeskuksen johtaja Eija Vikman.

Kaiken kaikkiaan ryhmiä tulee päiväkotiin kolme: yksi pienten ja kaksi isojen, joista toiseen tulevat eskarilaiset.

Lapsiryhmät ovat jo olemassa, eli uusia hoitopaikkoja päiväkotiin ei tule.


Yläkerran remontti jatkuu

Metsäpirtin rakennuksen alakerta on remontoitu, mutta yläkerrassa työt ovat vielä kesken. Kun ne valmistuvat, saa yksi lapsiryhmä sieltä tilat.

Yläkertaan on tulossa myös neuvola.

Teknisen isännöitsijän Timo Kujanpään mukaan alakerrassa tehtiin lähinnä pintaremonttia. Joitain seiniä jouduttiin purkamaan ja viemärilinjoja muuttamaan.

Leikkipiha on viimeistelyä vaille valmis.

-Remonttia tehtiin mahdollisimman kevyesti. Hommat jouduttiin tekemään aika äkkiä, eikä niitä siksi pystytty tekemään kovin kattavasti. Lapsille oli saatava nopeasti paikat.

Kujanpään mukaan rakennus on terve, eli kosteusvaurioita ei ole. Remontin kokonaiskustannuksia nostaa kuitenkin esimerkiksi parkkipaikka, jota luultavasti joudutaan vielä laajentamaan.

-Kustannukset nousevat varmaankin vajaaseen 200 tuhanteen euroon, Kujanpää arvioi. (HäSa)