Uutiset

Päiväkotiyritys laajentaa Hattulaan

Parolan keskustassa alkaa toimia ensi syksynä yksityinen päiväkoti, sillä hämeenlinnalainen Jaarlin päiväkodit oy laajentaa toimintaansa.

Jaarlin päiväkodit vuokraa Hattulan kunnalta päiväkoti Myllytontun tilat. Kunnallinen Myllytonttu sulautuu puolestaan Tiitiäisen päiväkotiin, jolle rakennetaan parhaillaan laajennusosaa.


Lapsia nytkin ympäristökunnista

-Ajatus Hattulassa toimimisesta on kypsynyt viime syksystä lähtien. Mielellään laajennamme ympäristökuntiin, sillä meillä on tälläkin hetkellä lapsia näistä kunnista, sanoo yrittäjä Sari Louhio-Järvinen.

Lastentarhanopettaja Louhio-Järvinen ja hänen miehensä Markku Järvinen perustivat päiväkotiyrityksen vuonna 2009. Kesäkuussa 2010 yritykselle valmistui uudisrakennus Poltinaholle.

Louhio-Järvinen arvelee, että yritys voi ottaa Hattulan päiväkotiinsa yhteensä noin 40 lasta. Tosin ensi syksynä toiminta lähtee käyntiin pienemmällä lapsimäärällä.

-Siellä on iso piha, ja luontoonkin pääsee hyvin.

Jaarlin päiväkodit toimii pienryhmäperiaatteella. Toiminta on kieli- ja liikuntapainotteista.

-Lisäksi kehitetään käden taitoja. Meillä on paljon ohjattua toimintaa. Ideamme on, ettei lapsia tarvitse viedä harrastuksiin enää illalla.

Uuden päiväkodin ruoat voidaan tehdä joko Myllytontun talon omassa valmistuskeittiössä tai kuljettaa Poltinaholta, jossa nykyään tehdään ruokaa 200 hengelle.


Vetovoimainen konsepti

Louhio-Järvinen kertoo, että yritystä kiinnostaa laajeneminen pitemmällekin kuin ympäristökuntiin, jopa maakunnan ulkopuolelle.

-Tämä meidän konseptimme on osoittautunut niin vetovoimaiseksi. Tästä pitävät niin työntekijät, lapset kuin vanhemmatkin.

Hattulassa toimi aiemmin yksityinen Sinitiuku-päiväkoti, mutta se lopetti sen jälkeen, kun kunta ei enää ostanut siltä päivähoitopaikkoja.

Jaarlin päiväkodit ei pyrikään myymään palveluja kunnalle, vaan suoraan perheille. Perheet saavat kuitenkin kunnalta yksityisen hoidon tukea.

Hattulan tekninen lautakunta päätti Myllytontun tilojen vuokraamisesta tämänviikkoisessa kokouksessaan. Jaarlin päiväkodit maksaa tiloista vuokraa 2 500 euroa kuukaudessa.

Myllytontun talossa on 387 kerrosneliötä. Se on rakennettu alun perin asuintaloksi vuonna 1962, ja 1980-luvun loppupuolella se remontoitiin päiväkodiksi. (HäSa)