Uutiset

Päivi Kähkösestä kirkon perheasiain yksikön johtaja

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja Päivi Kähkönen on valittu Kirkkohallituksen perheasiain yksikön johtajaksi. Hän aloittaa uudessa tehtävässään toukokuun alusta alkaen.

Kähkösen vastuualueeksi tulee perheneuvonnan ja perhetyön johtaminen ja koordinointi.

Perheneuvonta käsittää maanlaajuisesti 43 perheasiain neuvottelukeskusta, joissa käy yhteensä vuosittain noin 18 000 asiakasta.

Tulevaa tehtäväänsä Kähkönen pitää luontevana jatkumona työuralleen.

– Urani on rakentunut niin, että voin hyödyntää kaikkea kokemaani ja osaamistani tulevassa tehtävässä. Asiakastyö seurakunnassa on opettanut minua paljon. Ilman käytännön perheneuvojan kokemusta ei olisi mahdollista hoitaa onnistuneesti koko kirkon perheasioita.

Psykologian lisensiaatti Päivi Kähkönen aloitti perheneuvojana Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa vuonna 1999. Keskuksen johtajana hän on toiminut vuodesta 2002.

Hän on innoissaan uudesta tehtävästä, mutta jättää vanhan hieman haikein mielin. Uusi työpaikka vie Kähkösen Helsingin Katajanokalle.

– Arvostan Hämeenlinna-Vanajan seurakuntaa työnantajana. Se on antanut mahdollisuuden kehittyä ja kouluttautua, kertoo Päivi Kähkönen.

Perhetyö taas käsittää koko seurakuntatyön kentän. Perhetyötä tehdään kaikilla kirkon työaloilla.

Kähkönen painottaa erityisesti varhaisten vuorovaikutussuhteiden tukemisen merkitystä. Varhaislapsuuden ihmissuhteet muodostavat pohjan ihmisen kyvylle olla suhteessa toisiin ihmisiin.

– Toivon näkeväni seurakunnat tulevaisuudessakin paikkoina, joissa kohdataan ihmisiä ja tehdään heidän kanssaan työtä kasvotusten”, sanoo Päivi Kähkönen. (HäSa)

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic