fbpx
Uutiset

Pakettiautomaatti herätti ihmetystä Prisman käytävällä

Maanantaina Tiiriön Prisman käytävällä aloitti toimintansa Itellan uusi Smartpost-pakettiautomaattipalvelu. Tiirön automaatti on yksi 35:tä syksyn mittaan ympäri maata avattavasta automaatista.

– Viime keväänä aloitimme pääkaupunkiseudulta. Smartpostien käyttö on alkanut todella aktiivisesti. Kesällä tehdyn kyselytutkimuksen mukaan 94 prosenttia palvelua käyttäneistä on valmis suosittelemaan sitä ystävilleen, kehuu business manager Saara Pietilä.

Hämeenlinnalaiset vaikuttavat kuitenkin hämäläisen varautuneilta sinisen laatikoston edessä. Moni pysähtyy tutkimaan ja ihmettelemään, mutta vain aniharva on kuullut Smartposteista aiemmin. Itella ei ole lähettänyt ihmistä kertomaan palvelusta uteliaille.

– Meillä on meneillään markkinointikampanja, joka näkyy tv:ssä, netissä ja suorapostituksena koteihin. Palvelua on todella helppo käyttää ja kosketusnäyttö opastaa vaihe vaiheelta paketin lähettämisessä.

– Olemme tehneet myös promootioita, joissa palvelun käyttöä on opastettu ihan kädestä pitäen. Jossain vaiheessa myös Hämeenlinnassa järjestetään promootio, Pietilä lupaa.


Ei väärinkäytöksiä

Smartpost on alun perin virolainen keksintö, jonka Itella osti omakseen vuosi sitten. Automaattiverkosto rakennetaan kauppakeskusten yhteyteen, jotta ihmiset voivat hoitaa pakettien lähettämisen ja vastaanoton muun asioinnin lomassa. Monet verkkokaupat tekevät yhteistyötä Smartpostin kanssa.

– Joka ikisellä automaatilla on riittänyt paljon käyttöä alusta saakka, business manager Pietilä sanoo.

Itella ei kuitenkaan kerro tarkkoja lukuja tai käyttäjämääriä. Pääkaupunkiseudulla ihmiset ovat kyseenalaistaneet palvelupisteverkoston karsimista ja korvaamista automaateilla. Myös Smartpostien turvallisuuden perään on kyselty.

Saara Pietilän mukaan kyse ei kuitenkaan ole siitä, että Smartposteilla korvattaisiin lopetettavia postikonttoreita.

– Smartpostien perustaminen on osa palvelupisteverkoston kehittämistä, jota tarkastellaan kokonaisuutena.

– Smartpostit ovat erittäin turvallisia, kaikki sijaitsevat sisätiloissa ja kuuluvat kauppakeskusten turvavalvontaan. Lisäksi kamera kuvaa jokaisen käyttäjän. Toistaiseksi ei ole sattunut yhtään väärinkäytöstä, Pietilä vakuuttaa. (HäSa)

Menot