Uutiset

Pakkomielteenä junien varastaminen

Minkäs sille voi, jos tuntee pakottavaa tarvetta napata junia omiksi huristeluvälineiksi. Tätä pohtii newyorkilainen mies, jolle räpsähti taas kolmen vuoden tuomio junien luvattomista käyttöönotoista.

Darius McCollum, 39, on saanut maksaa pakkomielteestään kalliin hinnan. Hän on istunut kolmanneksen elämästään telkien takana junien varastamisen vuoksi.

McCollumista on kehkeytynyt New Yorkissa eräänlainen legenda. Hän on jotain poikkeuksellista jopa tässä kummallisten ihmisten tyyssijassa.

Mies on pidätetty tähän mennessä 20 kertaa erilaisten ajovälineiden vohkimisesta. Hänelle kelpaavat niin junat, metrojunat kuin tarpeen vaatiessa bussitkin.

– Minä vain rakastan junia, McCollum on selittänyt aseistariisuvasti.

McCollumin asianajaja kertoi, että hänen perheensä aikoo muuttaa Pohjois-Carolinaan. Tuolla seudulla ei sattumoisin ole rautateitä. (STT-AFP)

Rakkauskirje vuosikymmenten takaa
Espanjalaissotilaan vaimollensa lähettämä rakkauskirje löysi perille lopulta 67 vuoden jälkeen. Sanomalehti El Pais kertoi Anastasio Maquedan kirjeestä, joka oli kirjoitettu Espanjan sisällissodan raivotessa vuonna 1937.

Kohtalokkaaksi kirjeen teki se, että silloin 21-vuotias Maqueda oli liittänyt tekstiin salakielisen viestin, jossa hän ilmoitti loikkaavansa kenraali Francisco Francon joukoista tasavaltalaisten puolelle. Loikkauksen vuoksi nuori sotilas virui useita vuosia vankilassa, kun Franco voitti sodan vuonna 1939.

Francon joukot sieppasivat kirjeen, ja se säilöttiin armeijan arkistoihin. Tutkija Pedro Corral löysi kirjeen ja vei sen Maquedan leskelle Amadora Moralesille El Real de San Vicenten kylään.

– Rakas puolisoni! Olen iloinen siitä, että tämä rakastava kirje saavuttaa sinut hyvissä voinneissa, kirje alkaa. Kirjoittaja itse kuoli vuonna 2004. (STT-DPA)

Kuuden viikon turha filmijonotus
Filmifanien innostuksella ei ole pahimmillaan mitään rajaa. Hollywoodissa fanaattisimmat intoilijat ovat alkaneet jonottaa tulevaan Star Wars -leffaan kuusi viikkoa ennen ensi-iltaa.
Jono muodostui maineikkaan Graumanin kiinalaisen teatterin edustalle Hollywood Boulevardille. Fanit toivovat pääsevänsä näin mukaan viettämään ensi-iltajuhlaa filmin tekijöiden kanssa.

Joidenkin tietojen mukaan elokuva Star Wars: Episodi III Sithin kosto saa ensi-iltansa jossain aivan muussa Los Angelesin teatterissa kuin Graumanilla. Näin leffahullujen jonotus olisi tässäkin mielessä täysin turhaa.

George Lucasin ensimmäinen Star Wars -elokuva valmistui vuonna 1977. Tuolloin ensi-iltaa juhlittiin juuri Graumanin kiinalaisessa teatterissa. (STT-DPA)

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic