fbpx
Uutiset

Pako lumihelvetistä

Päivittäin toistuvat hätkähdyttävät uutiset pääkaupunkiseudulta kertovat, että etelässä on taas satanut lunta. Helsingin liikenne on kaaoksessa ja kaupunkilaiset joutuvat kaivamaan bemareitaan hillittömien kinosten alta.

Katujen kunnosta vastaava apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri (vihr.) on kivettänyt sydämensä, eikä ole kuulevinaan autoilevan kaupunkilaisrahvaan hätää.

Hänen kerrotaan jopa myyneen suuren osan kaupungin aurauskalustosta, koska hän aatteelleen omistautuneena on täysin varma ilmastonmuutoksen lumitalvet hävittävästä vaikutuksesta.

Helsinki onkin varautunut erinomaisen hyvin ilmastonmuutoksen aiheuttamaan Suomenlahden vedenpinnan nousuun, mutta laiminlyönyt aurauskaluston.

Nyt monet helsinkiläiset epäilevät, että talvisurkeus on kaupungin vihreän vallasväen kosto. Pakkasilla vihreät ovat tavan takaa joutuneet sietämään tietämättömän tuulipukukansan nälvimistä. Sen mielestä jo pelkkä vilkaisu pakkasmittariin todistaa, että pelottelu ilmastonmuutoksesta on täyttä puppua.

Rienaajille selitellään vuolaasti, että säiden ääri-ilmiöt ovat mitä vakuuttavimpia lopunajan tunnusmerkkejä.

Koska Suomen talvesta on tullut ääri-ilmiö? Kun autoilu tehdään lähes mahdottomaksi, se on lopulta helppo kieltää kokonaan. Tavoite autottomasta keskustasta on askeleen lähempänä toteutumistaan.

Helsingin hätää ei toki käy vähätteleminen, talvi on vaatinut jo uhrinsa. Korkeasaaressa on surmattu kaksi iäkästä paviaaniurosta, koska eläinlääkärit arvioivat niiden olevan niin huonossa kunnossa, etteivät ne enää kevättä näkisi.

Kaupunkilaisia järkyttää suuresti rakastamansa Repen tappotuomio. Voimainsa päivinä tämä mahtiuros sentään hoiteli yksin koko apinalauman naaraat.

Paviaanien “teloitus” niiden heikon talvenkestävyyden takia herättää oikeutetun kysymyksen. Eikö Korkeasaaren eläinraukoille olekaan lämpimiä tiloja, vaan ne joutuvat värjöttelemään arktisen talven armoilla?

Ihminen ei näköjään tarvitse kuin sukupolven tai enintään kaksi, kun hän taantuu uusavuttomaksi. Vähintään kaksi kolmesta Mannerheimintien kulkijasta on syntyperältään muita kuin kantahelsinkiläisiä. Heillä on vielä ainakin vähän sontaa varpaidensa välissä.

Kaupunkilainen elämänmuoto peittää nopeasti alleen niin monet tiedot ja taidot, joita tarmokkailla maalaisihmisillä luontojaan on.

Esimerkiksi taivaalta sataneen lumen voi ihan itse lapioida autonsa luota. Ei siihen tarvita kaikkivaltiasta yhteiskuntaa ja kaupunkia.

Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, ensi viikon puolenvälin jälkeen sadattuhannet helsinkiläiset jättävät kotinsa. Junat, linja-autot, lentokoneet ja valtatiet täyttyvät kulkijoista, kun pääkaupungin väki saa tarpeekseen lumihelvetistä.

He tulevat maaseudulle ja sisämaan kaupunkeihin sukulaistensa luo turvaan kaupungista, joka vähättelee veronmaksajiensa hätää ja talven verukkeella jopa surmauttaa viattomia luontokappaleita.

Jukka Viitaniemi

Menot