Uutiset

Pakoa Dubaista suomalaisen kanssa yrittänyt prinsessa "ollut kotona perheineen", Arabiemiraatit väittää – kateissa lähes vuoden

Arabiemiraatit julkaisivat kuvan pitkään kateissa olleesta prinsessasta yhdessä Irlannin entisen presidentin kanssa.
Dubain prinsessa Latifa al-Maktoum (vas.) tuntee suomalaisystävänsä Tiina Jauhiaisen (oik.) 2010-luvun alkupuolelta, jolloin Jauhiainen opetti prinsessalle brasilialaista capoeiraa. Jauhiainen auttoi prinsessaa pakenemaan Dubaista alkuvuonna, minkä jälkeen prinsessa oli kuukausia kateissa. Kuva: Marjo Oikarinen

Kateissa ollut Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien hallitsijan tytär, prinsessa Latifa al-Maktoum on ollut kotona perheensä kanssa, Arabiemiirikunnat väittävät tiedotteessaan

– Tarjoamme todisteet siitä, että hänen korkeutensa, Sheikha Latifa, on ollut kotona perheineen Dubaissa, tiedotteessa kirjoitetaan.

Arabiemiirikunnat julkaisi prinsessasta kuvia, jossa hän esiintyy yhdessä Mary Robinsonin kanssa. Robinson on entinen Irlannin presidentti ja YK:n ihmisoikeusvaltuutettu.

Arabiemiirikuntien ulkoministeriön mukaan Robinson tapasi prinsessan kuningasperheen toiveesta 15. joulukuuta.

Tiedotteen mukaan Robinsonille esitettiin tiedot, mitkä osoittavat, että prinsessa saa tarvitsemansa tuen ja hoivan.

Prinsessa pakeni suomalaisen ystävänsä kanssa

Ihmisoikeusjärjestöt ovat vaatineet Arabiemiraateilta tietoa prinsessa Latifan olinpaikasta ja terveydentilasta sen jälkeen, kun hänet palautettiin pakolla Arabiemiraatteihin pakoyrityksen jälkeen.

Latifa pakeni Dubaista maaliskuussa meriteitse.

Häntä auttoivat paossa hänen suomalainen ystävänsä Tiina Jauhiainen ja yhdysvaltalais-ranskalainen Hervé Jaubert, jonka veneellä seurue yritti pakoa.

Jauhiainen tuntee prinsessan 2010-luvun alusta, jolloin hän opetti prinsessalle Dubaissa brasilialaista taistelulajin ja tanssin sekoitusta capoeiraa.

Maaliskuinen pako keskeytyi, kun Intian erikoisjoukot pysäyttivät pakoaluksen. Seurueen tarkoitus oli rantautua Intian Goalle, ja lentää Yhdysvaltoihin.

Intiasta prinsessa ja muu pakoseurue toimitettiin takaisin Arabiemiraatteihin, minkä jälkeen prinsessan olinpaikasta ei ole ollut tietoa.

Arabiemiirien nyt julkaisemien kuvien ja tiedotteen tarkoitus on maan ulkoministeriön mukaan katkaista virheelliset huhut prinsessan voinnista ja olinpaikasta.

Aiemmin myös prinsessan isosisko pakeni Dubaista.

Menot