Uutiset

Pakolaiset saapuivat Turenkiin

Kaksi kongolaista pakolaisperhettä saapui keskiviikkoiltana pitkän lentomatkan jälkeen Turenkiin. Tulijoita oli kolmetoista: neljä aikuista ja yhdeksän lasta, joiden iät vaihtelevat yhden vuoden ja viidentoista välillä.

-Matka onnistui loppuun asti hyvin. SPR oli tulijoiden tukena rutiineissa lentokentällä, kertoo Janakkalan kunnan maahanmuuttopalvelujen koordinaattori Pirkko Raunisto.

Hyväntuulisia ja toiveikkaita

Pakolaisten torstaipäivä kului rutiiniasioiden hoitamisessa. He kävivät tulkin ja maahanmuuttotyöntekijöiden kanssa muun muassa maistraatissa Hämeenlinnassa.

-Perheet ovat hyväntuulisia ja toiveikkaita. He ovat innokkaita aloittamaan suomen kielen opinnot ja elämän uudessa ympäristössä. Lapset ovat kilttejä, uteliaita ja kontaktia ottavia, Raunisto kuvailee.

Nyt saapuneet pakolaiset ovat ensimmäiset pakolaiset kunnassa pitkään aikaan -edellisen kerran kunta otti pakolaisia 1990-luvun alkupuolella.

Kunnanvaltuusto päätti pakolaisten vastaanottamisesta viime joulukuussa. Myöhemmin kunnan pakolaiskiintiö tarkentui 10-15 henkeen vuodessa. (HäSa)

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic