Uutiset

Paleface tähdittää kirjaston asukaspäivää

Hämeenlinnan kaupunginkirjasto päättää 150-vuotisjuhlavuotensa viettämällä kaupunkilaisten kanssa asukaspäivää pääkirjastossa marraskuun ensimmäisenä päivänä.

Pääkirjasto palvelee normaaliin tapaan kello 10-20, jonka jälkeen esiintymislavalle nousee illan päätähti Paleface. Häntä ennen tunnelmaa luo Green Diamonds kello 17.30-19.30. Myös Pena Pupu on kirjastolla laulattamassa ja leikittämässä perheen pienimpiä.

Kirjasto tarjoaa asukaspäivänä kaikenikäisille kaupunkilaisille monipuolista ohjelmaa ja esittelee toimintaansa kello 14-17. Asiakkaat voivat tuoda oman naarmuuntuneen cd- tai dvd -levyn kirjastoon hiottavaksi, hakea kirjojen parhaat muovitusvinkit, pelata kirjallisuusbingoa ja keksiä nimen uudelle kirjastoautolle.

Esittelyssä ovat muun muassa sähköiset lehdet, digitointitila, sormitietokoneet ja älypuhelimessa toimiva verkkokirjasto. Kirjasto haastaa lapset ja nuoret suorittamaan Kirjastotaituri-rintanapin ja jakaa aikuisille luku- ja kirjoitusvinkkejä.

Tarjolla on pikkupurtavaa ja arvontaa. Pääkirjastoon palautetuista lainoista ei peritä asukaspäivänä sakkoja.

Asukaspäivän ohjelma on kokonaisuudessaan kirjaston kotisivulla osoitteessa: http://hameenlinna.verkkokirjasto.fi/ (HäSa)