Uutiset

Palikat loksahtivat kohdalleen

HPK pelasi vielä lyhyen historiansa parhaan lentopallokautensa. Se huipentui finaalisarjassa, jota monet pitivät kaikkien aikojen kovimpana: kultaa Kerholle.

– Kautemme oli nousujohteinen alun hankaluuksien jälkeen, sanoo HPK:n naisten lentopallon urheilujohtaja Ari Viitala.

Alun hankaluuksilla Viitala tarkoittaa ulkomaalaisvahvistuksia. Kuubalainen Arredondo Reyes lähti Hämeenlinnasta jo ennen kuin kausi kunnolla alkoi. Hänen kanssaan Kerholla on yhä selvittämättömiä asioita. Ilaria Maruotti loukkaantui lokakuussa ja hänkin lähti pian sen jälkeen kotimaahansa. Reyesin korvaajaksi tullut bulgarialainen Ralitsa Vasileva ei puolestaan saanut juonesta kiinni oikeastaan missään vaiheessa ja vaihtoon meni hänkin.

Yhdysvaltalaiset Keao Burdine ja Lindsay Stalzer olivatkin sitten jo tosi vahvistuksia. Burdine tuli Hämeenlinnaan marraskuussa ja Stalzer tammikuun lopulla.

– Lindsay kanssa otimme tietoisen riskin. Hän pelasi joulukuussa Filippiinien mestariksi ja oli siellä hakkurina. Meille hän tuli yleispelaajaksi. Luca (päävalmentaja Chiappini) näki Lindsayssa potentiaalin. Voimme sanoa, että riski kannatti.

– Burdine on älykäs pelaaja. Hän onnistui, vaikka pelasi vähän ailahtelevasti, Viitala selvittää.

Finaalisarja oli kaikin puolin hieno ja lopputulos hämeenlinnalaisittain tietysti loistava. Riemu repesi, kun Michaela Madsen torjui mestaruuspallon.

– Siinä pelattiin korkeatasoista naisten lentopalloa. Pienet marginaalit ratkaisivat. Ainakaan minun mieleeni ei tule, että aikaisemmin olisi pelattu tätä kovemmat finaalit.

Viitalalla on vahva usko HPK:n valoisaan tulevaisuuteen. Ensi kausi näyttää ainakin paperilta hyvältä.

– Tämän kauden joukkueen runko on jo sopimuksessa. Neuvottelujen alla on pari pelaajaa ulkomaalaisten lisäksi. Voisin sanoa, että tilanteemme on erittäin hyvä.

HPK:lla on valmiina 13 pelaajasopimusta. Siinä määrässä on mukana pari akatemiapelaajaa.

– Nuorista naisistamme Piia Korhonen pelasi huiman kauden. Hän on takuuvarmasti vielä kovempi ensi kaudella. Kaikki tämä antaa meille luottamusta, että ensi kausikin on hyvä. Pystymme rakentamaan joukkueen, jonka runko on kotimainen. Siihen sitten haetaan pari täsmävahvistusta ulkomailta, Viitala kertoo.

Myös päävalmentaja Luca Chiappini jatkaa HPK:n peräsimessä ensi kaudella. Valmennustiimissä pysyy myös Sami Stenius. Matteo Campioli menee kesällä naimisiin Italiassa. Hänen jatkosuunnitelmansa selviää Viitalan mukaan myöhemmin ja on paljolti kiinni tietysti myös tulevan vaimon mielipiteestä.

Kansainväliset kentät odottavat Kerhoa myös ensi kaudella.

– Selvää on, että lähdemme eurocupiin, Viitala vahvistaa.

Hämeenlinnan lentopallokausi huipentuu kesäkuussa Pullerin kentillä pelattavassa Power cupissa, maailman suurimmassa lentopallon junioriturnauksessa.

– Tähän mennessä Power cupiin on ilmoittautunut noin 750 joukkuetta. Kaikki merkit viittaavat siihen, että joukkueiden määrä nousee yli 900:n, turnauksessa talkoovastavana työskentelevä Viitala sanoo. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic