Uutiset

Palikat pahasti sekaisin

HPK:n naisilta on puuttunut kauden tärkeimmissä peleissä sellainen tsemppihenki, jolla voitetaan otteluita. Toinenkin lentopallon naisten Mestaruusliigan välierä LP Kangasalaa vastaan perjantaina Elenia-areenassa oli vieraiden ylivoimaa, sekä henkisesti että pelillisesti.

Vaikka Kerho vei ensimmäisen erän, ottelu kääntyi lopulta selväksi vierasvoitoksi 1–3 (25–23, 21–25, 19–25, 14–25). Neljännessä erässä kotijoukkue jäi jo todella pahasti jalkoihin.

HPK:n valmentaja Bruno Napolitano oli aivan ymmällään ottelun tauottua. Hän ei osannut selittää, miksi joukkue ei yllä sille tasolle, missä se oli esimerkiksi puolivälierissä LiigaPlokia vastaan.

– En tiedä, onko se pelko, vai onko se kunto, hän heitti kysymyksiä ilmaan pohtiessaan pelaajiensa tilannetta.

Napolitanoa harmitti sekin, että pelin taso laski vielä keskiviikon ensimmäisestä kohtaamisesta. Hänen mielestään myös Kangasala pelasi hieman vaatimattomammin kuin keskiviikkona. Omaan joukkueeseensa hän kaipaa luonnollisesti pirteämpää ilmettä, mutta se ei hänen mukaansa synny ilman että peli kulkee.

HPK:sta ei voi mainita ketään, joka olisi onnistunut tai toisaalta epäonnistunut pahemmin kuin toiset. Se kuitenkin pistää silmään, tilastojenkin mukaan, että ulkomaalaiset vahvistukset eivät auta joukkuetta niin paljon kuin heidän pitäisi. Esimerkiksi yleispelaaja Lexi Erwin ei päässyt pisteissä edes plussalle. Hämmästyttävän paljon on koko joukkueen pelaamisen taso laskenut Michaela Madsenin sairausloman alettua.

Myöskään uusin vahvistus, nuori keskipelaaja Roosa Nieminen ei pystynyt tuomaan sadetta, mutta ei häneltä sitä vielä odotettukaan. Muutama hyvä juttu häneltä kuitenkin jo näkyi muun muassa torjunnassa.

Vahvuutena laaja materiaali

Kangasalan libero, viime kaudella vielä HPK:ssa pelannut Tiimari Sievänen kuvaili oman joukkueensa peliä ei niin hirveän tasokkaaksi. Varsinkaan omaan tekemiseensä hän ei ollut tyytyväinen.

– Mutta ei se mitään, kun voitimme. Se on tärkeintä, hän iloitsi.

Sievänen kertoi olevansa hieman yllättynyt, että HPK:sta ei vielä ole ollut kovempaa vastusta tässä vaiheessa.

– HPK on kuitenkin ollut ja on vieläkin selkeä ennakkosuosikki. Siksi meillä ei ole ollut mitään paineita. Pudotuspelit ovat aina ihan eri pelejä kuin runkosarjassa, ja tämäkään sarja ei ole meille vielä mikään helppo juttu, hän tuumasi.

Kangasalan vahvuuksia on Sieväsen mukaan se, että joukkueen materiaali on laaja.

– Meillä on vaihtopenkilläkin hyviä pelaajia, ja pystymme jakamaan rasitusta tasaisesti. Sen hyödyn näimme jo Kuusamoa vastaan puolivälierissä.

Omaan kauteensa Sievänen sanoo olevansa tähän asti tyytyväinen. Lauantaina jatkuvaa sarjaa kotisalissa hän odottaa innolla.

– Kotona on kiva pelata, mutta oli meillä hyvin kannattajia Hämeenlinnassakin.

Kangasalan voitontahdon ilmentymä oli Chantele Riddle, jonka purevat lyönnit upposivat vastustamattomasti HPK:n kenttään. Koko joukkue puolusti ja taisteli ihailtavasti ja ennen kaikkea uskalsi hyökätä kovaa. HPK:ta puolestaan vaivasi kautta linja pehmeys.

Vielä paljon pelaamatta

Kangasalan valmentaja Tuomas Alatalo ei vielä paukutellut henkseleitään, vaikka hän selvästi olikin tyytyväinen omiensa esitykseen.

– Toinen voitto lämmittää mieltä, mutta vielä on paljon pelattavaa. HPK on niin hyvä joukkue, että se pystyy vielä tulemaan voittajaksi. Pikkuisen vastustaja on ollut vaisu, mutta sillä on potentiaalia parempaan, Alatalo sanoi.

Kangasala pelasi Alatalon mukaan koko ajan vähän riskillä, mikä kostautui myös virheinä. Mutta se on hänestä ainoa oikea tapa pelata HPK:n tasoista joukkuetta vastaan. Perjantaina ainakin riski ja rohkeus kannatti. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic