Uutiset

Palikat taas sekaisin

Maaottelutauon jälkeen HPK:n peli pilkahti hetkeksi parempaan jääkiekkoliigassa.

Valitettavasti nyt näyttää kuitenkin siltä, että Kerho on palannut synkkään aikaan. Se oli suorastaan surkea perjantai-iltana, kun Ässät kävi voittamassa maalein 3–1 Rinkelinmäellä.

Porilaisilta puuttui joukko kärkipelaajia, mutta se sai silti katkaistua seitsemään otteluun venyneen tappioputkensa. Ässät oli selvästi HPK:ta aktiivisempi ja parempi. Kerhon vaisuutta ei voi kuin ihmetellä.

– Iso voitto meille. Sitä on turha vähätellä. Hyvin pelasimme viisikkoina, sanoi Ässien päävalmentaja Pekka Virta.

HPK:n käskyttäjä Pasi Arvonen myönsi Ässien kiistattoman paremmuuden ”jokaisella pelin osa-alueella”, eikä paljon enempää halunnut puhuakaan.

– Loput jäävät seinän toiselle puolelle, hän tuumi tarkoittaen oman joukkueensa pukukoppia.

Tilanteetkin vähissä

HPK:n paras maalintekopaikka avautui heti ensimmäisessä hyökkäyksessä Jere Salliselle. Ässävahti Rasmus Rinne sai räpylänsä kuitenkin sen verran laukauksen tielle, että kiekko viuhui ohi maalin.

Sen jälkeen peli kääntyi porilaisille. HPK ei saanut avattua peliä kelvollisesti, se teki keskialueella karmean määrän virheitä ja organisoituja hyviä hyökkäyksiä ei kotijoukkueelta nähty. Ässät olisi voinut karata Kerholta heti avauserässä, jos maalivahti Juuse Saros olisi laskeutunut samalle onnettomalle tasolle, jossa oli suuri osa kenttäpelaajista.

Rinne pelasi perjantaina vanhassa kotihallissaan. Hän lähti pari kautta sitten maailmalle Kerhon A-junioreista. Kajaanin, Kalajoen ja Heinolan kautta 23-vuotias maalivahti on noussut liigatasoon.

– Hienolta tuntuu. Oli mukava laittaa tappioputki poikki täällä. Nyt olen tosi väsynyt, vaikka ei peli ollut minulle mitenkään paha. Eihän HPK päässyt kunnolla paikkoihin. Minua jännitti koko päivän ja energiat ovat loppu, Poriin hyvin kotiutunut Rinne naurahti.

Rinne antautui Ritariareenassa vain kerran, kun Ville Viitaluoman veto lepatti hänen selkänsä taakse.

Se oli HPK:n 1–1-tasoitus, josta ei pitkää iloa kotiyleisölle tullut. Vain 23 sekuntia myöhemmin Ässät johti taas, kun Mika Niemi petasi avopaikan Dragan Umicevicille. Craig Schiralta jäi siinä mies täysin pitämättä.

Kolmannessa erässä Ässät sinetöi voittonsa Sami Mutasen hienolla soololla. Mutanen puijasi kolme kerholaista matkallaan kohti maalia. Yksi puijatuista oli taas Schira, joka pelasi perjantaina heikoimman pelinsä oranssipaidassa. Petteri Nikkilän avojään taklauskin jäi pelkäksi yritykseksi. Mutanen kiersi miehen nätisti.

– Ei meikäläiseltä ole totuttu näkemään noita. Joskus tulee tällaisiakin, otetaan vastaan, Mutanen selvitti.

– Hieno maali hienoon paikkaan hienolle pelaajalle, Pekka Virta suitsutti.

Ässien ensimmäisen teki nelosketjun sentteri Ville Ahlgren. Hän kiitti pelipaikasta, joka tuli loukkaantumisten ja yhden pelikiellon takia.

Espooseen taistelemaan

Ässien ensimmäisen otti vastaan Otto Paajasen johtama ketju, joka oli kuitenkin tässäkin pelissä HPK:n pirtein hyökkäyspäässä.

– Siinä maalissa ylipelasimme, mietti Paajasen ketjun laiturina pelannut Jaakko Turtiainen, jonka yrityksestä moni muu mies saisi ottaa esimerkkiä.

Turtiaisen mielestä Kerhon on lähdettävä lauantaina Espooseen Bluesia vastaan taistelemaan.

– Taistelua on oltava paljon enemmän kuin perjantaina. Sisu on kaivettava esiin ja kasvot on tämän viikon osalta pestävä, Turtiainen sanoi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic