Uutiset

Paljonko maksoi Hamkin johdon oopperamatka?

Hämeen ammattikorkeakoulun johto matkusti heinäkuussa Savonlinnan Oopperajuhlille. Kuka maksoi matkan ja kuinka paljon reissulle tuli hintaa? Entä olivatko avecit mukana?

Näin vastaa kuntayhtymän pääjohtaja Veijo Hintsanen:
Aveceja ei ollut liikkeellä ollenkaan. Hamkin yhtymähallitus piti kesäkokousta Itä-Suomessa, ja kokousohjelmaan kuului oopperailta. Työohjelmamme oli silti tiukka. Tämän tyyppisiä kokouksia on pidetty joskus aikaisemminkin. Yhtymähallituksen kokous on eri paikoissa eri vuosina.

Mitä oopperaa olitte katsomassa?
En muista. Älä kysy minulta oopperasta, kun minä en oikein tykkää niistä. Ainakin se oli pitkä.

Kuka maksaa kokousreissun kustannukset?
Kustannukset maksaa yhtymä ja se on ihan normaali käytäntö. En tiedä paljonko kustannuksia tuli. Oheisohjelma kokouksen yhteydessä on normaali käytäntö, koska ihmiset saavat kokouksista vain naurettavan pienet palkkiot, jotain 150 euroa. Itse en rupeaisi tuollaiseen luottamushommaan ollenkaan. Palkkiot ovat niin pieniä.

Paljonko kokous- ja oopperareissusta kertyi kustannuksia, talousjohtaja Mirja Pöhö Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen kuntayhtymästä?
Koko matkan kustannukset 17 henkilön ja kuljettajan osalta olivat noin 10 000 euroa. Se sisältää matkat, hotellimajoituksen, kahden päivän kokoustilat, ruoat ja oopperaliput. Kokoukseen osallistuneet saivat lisäksi 120 euron kokouspalkkion. (HäSa)

Päivän lehti

19.1.2020