Uutiset

Palkan olisi riitettävä toimeentuloon

Pätkätöistä tarpeeksi saaneena olen joutunut omasta rahapussistani maksamaan pätkätyön tuloksista, eli turvatakseni riittämättömistä tuloistani toimeentulon itseni lisäksi aikuiselle nuorelle useamman vuoden.

Tiedän mistä puhun.

Asia on silloin ok, kun ollaan kesätyössä tai hankitaan rahaa opiskeluun, mutta kun pitäisi elää näillä roposilla, eipä onnistukaan. Jonkun on pakko maksaa siitä, että nuorellakin olisi tulevaisuus, edes jonkinlainen.

Kuitenkin kaikille, niin hyvätuloisille, kunnon palkkaa saaville kuin pätkätyöläiselle ruoka, asuminen ja muut pakolliset menot ovat tämän päivän arkea. (Ei ole puolitettuja menoja.)

Olen sitä mieltä, että palkan on oltava sen suuruinen, että jokainen tulee omillaan toimeen, jos tekee töitä. (Ei kai yhteiskunta tässäkin odota talkootyötä aikuisten lasten elättämiseksi.)

Ehdotankin parempaa tuntipalkkaa pakosta oleville pätkätyöläisille.

Toinen asia, mikä ihmetyttää, kun kansanedustaja pääsee kolmentuhannen eläkkeelle, lyhyen työssäolon jälkeen, siitäkin suurin osa sairaslomalla omien töppäilyjen jälkeen.

Samaan aikaan tuhannet sairaat ihmiset tekevät äärirajoilla työtään taikka roikkuvat kelan ja eläkelaitoksen hirressä. Nämä ihmiset ovat jopa eläkkeensä ansainneet, mutta ei kun ei. Kyllä tässäkin yhteiskunnassa olisi paljon korjattavaa ja korjataanhan sitä näin vaalien alla. Leuat käy kovaan tahtiin, vaalien jälkeen onkin hiljaisempaa, ei saada edes perusasioita minkäänlaiseen kuntoon.

On aivan turha odottaa ihmisten äänestysintoa, kun näyttöä ei ole missään tavallista ihmistä koskevissa päätösten teoissa.

Oma etu, paras etu

Hämeenlinna

Päivän lehti

19.1.2020