Uutiset

Pallo tottelee Taru Lahtea

Hämeenlinnassa lentopallon pääsarjaa pelannut tamperelaislähtöinen pallotaituri Taru Lahti, 22, elää nyt jännittäviä aikoja. Lahti on kielenmitan päässä beach volleyn olympiapaikasta ja hän on ehdokkaana Läpimurto-kategoriassa Suomen urheilugaalassa vuonna 2016.

Taru Lahti on yhdessä Riikka Lehtosen kanssa beach volleyn rankingissa sijalla 20. Rion olympialaisiin pääsee lajin 17 parasta kaksikkoa.

Lahdella ja Lehtosella on omat vahvuutensa. Vähän kärjistäen voidaan sanoa, että Lahti torjuu ja Lehtonen puolustaa. Kumpikin iskee sen minkä ehtii.

– Pomppu nousee minulla ihan hyvin ja fysiikka kuuluu parhaisiin puoliini. Aloitussyötöissä minulla on yhä kosolti parantamisen varaa, Taru Lahti sanoo.

Beach volleyssa saumaton yhteispeli nousee arvoon arvaamattomaan:

– Olemme Riikan kanssa kivasti samalla aaltopituudella, Taru tuumaa.

Taru Lahden ottaminen mukaan urheilugaalan Läpimurto-kategorian ehdokkaaksi on monialaisesti perusteltu. Kansainvälisen lentopalloliiton beach volleyn maailmankiertue valitsi Lahden vuoden tulokkaaksi 2015.

Tuo valinta toteutui ja todentui pelaajien, valmentajien, tuomareiden ja turnausjärjestäjien äänestyksen tuloksena. Äskeisen syyskuun aikana Taru Lahti yhdessä parinsa Riikka Lehtosen kanssa sijoittui neljänneksi beach volleyn Sotshin osakilpailussa Venäjällä.Tulokkuus oli ikään kuin tulollaan: Viime vuonna Lahti sijoittui Anniina Parkkisen kera neljänneksi alle 23-vuotiaiden MM-kisoissa.

Duo Taru Lahti–Riikka Lehtonen on nyt siis kolmen ranking-sijan päässä olympiapaikasta. Tosin Rion viiden renkaan kisoihin voi päästä myös kesä-heinäkuussa miteltävän Continental cupin kautta:

– Tärkeintä on olla mukana Rion olympiahiekoilla, mutta olisi sinne tosi mukava päästä jo rankingin perusteella, Lahti miettii.

Lahti ja Lehtonen mäiskivät taas palloa pois tiehensä helmikuussa Brasiliassa:

– Nyt lepäämme joulukuun lopun, että jaksamme ensi vuonna kiertää, treenata ja pelata. Tuo helmikuun kisa Brasiliassa on meille äärimmäisen tärkeä, Taru Lahti muistuttaa.

 

 

Kuvateksti: Taru Lahden taituruus beach volleyssa on jo huomattu lajin päättäjien keskuudessa. Taru Lahti on myös ehdolla Urheilugaalan Läpimurto-kategoriassa.

Asiasanat