fbpx
Uutiset

Palokoira voisi auttaa selvittämään kirkkopaloa - vainuaisi syttyvät nesteet

Kiihtelysvaaran kirkkopalon teknistä tutkintaa voidaan tehdä tarkemmin maanantaina, kun palopaikka on jäähtynyt, kertoi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Wetterstrand tiedotustilaisuudessa.

Paikalle saatetaan viedä myös palokoira.

– Koira pystyy ilmaisemaan, jos paikalla on käytetty palavia nesteitä. Kirkon antamien tietojen perusteella kirkossa ei sellaisia säilytetty, Wetterstrand sanoo STT:lle.

Poliisi on käynnistänyt esitutkinnan kirkon palosta. Tällä hetkellä rikoksen mahdollisuus näyttää todennäköisimmältä syttymissyyltä ja sen vuoksi asiaa tutkitaan törkeänä vahingontekona.

Rikosepäily perustuu siihen, että ensimmäisenä paikalle tulleet ovat havainneet palon kirkon ulkoseinässä. Alustavien tietojen mukaan kirkon sisällä oli ollut savua mutta ei liekkejä.

Sitäkään ei ole vielä voitu sulkea pois, että palo olisi voinut saada alkunsa sähköpääkeskuksesta, joka oli kirkon sisällä.

Wetterstrandin mukaan poliisilla ei ole vielä tietoa mahdollisesta tekijästä. Parhaillaan kuulustellaan ensimmäisiä paikalle tulleita silminnäkijöitä.

Kiihtelysvaaran kirkko Joensuussa tuhoutui aamuyöllä syttyneessä tulipalossa täysin.

– Raunioita kastellaan, jos näin voi kuvata. Kirkko tuhoutui kokonaan. Vain hyvin vähän hirsiseinää on pystyssä, eipä muuta, sanoi pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Lari Parkkinen aamulla noin puoli kymmeneltä.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen palosta hieman ennen kello viittä aamulla. Palosta tuli automaattihälytys kello 4.50.

Poliisi pyytää havaintoja Kiihtelysvaaran kirkon läheisyydessä ja alueella liikkuneista ihmisistä ja ajoneuvoista keskiyön ja kello 5:n väliseltä ajalta. Havainnot ja vihjeet voi ilmoittaa sähköpostiosoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 029 54 56 461.

Asiasanat

Menot