Uutiset

Palokunta kaivoi lumikon urkuharmonista

Vikkelä lumikko livahti omakotitalon ovesta sisään lauantaina puoliltapäivin Virpipolulla Hämeenlinnan Tarvasmäessä. Talon väki ei saanut sisätiloihin mieltynyttä lumikkoa lähtemään vapaaehtoisesti, joten pelastuslaitos kutsuttiin hätiin.

Palomiesten tullessa lumikko oli teljetty yhteen talon huoneista. Eläintä jahdattiin haavien avulla, mutta se vältti ansat ja ponnahti urkuharmoniin turvaan. Sieltä sitä eivät saaneet hievahtamaan uhkaukset eivätkä viekoittelut. Palokunta irrotti jopa soittokoneen takalevyn, mutta lumikko pysyi instrumentin sisuksissa.

Kun palomiehet tunkivat rukkasin suojatut kätensä harmoniin, lumikko vastasi äkäisillä puremilla ja piiloutui uudelleen.

Pelastajat ryhtyivät järeisiin otteisiin ja kantoivat urkuharmonin talon pihamaalle. Paloauton vakiovarusteena oleva paineilma sai lopulta liikkeelle sekä soittimeen vuosikymmenten aikana kertyneet pölyt että pikkupedon.

Lumikko luikahti laitteesta pikimustana ja viiletti takaisin luontoon, missä se ennen pitkää puhdistunee taas valkoiseksi. (HäSa)