fbpx
Uutiset

Palokunta pelasti paloa paenneet parvekkeelta Laaniityssä

Palokunta pelasti keskiviikkona iltapäivällä kahdeksan parvekkeelle tulipaloa paennutta ihmistä Hämeenlinnan Laaniityssä.

Nelikerroksisen talon ylimmän kerroksen huoneisto paloi asuinkelvottomaksi, mutta vakavilta loukkaantumisilta vältyttiin. Kaikki kahdeksan, joukossa neljä aikuista ja neljä lasta, olivat hengittäneet savua ja heidät vietiin sairaalaan tarkastettaviksi.

Kun nostolavaa ei saatu riittävän lähelle parveketta, avustettiin ihmiset alas parvekkeelta tikapuiden avuilla.
Palon syttymissyystä ei ollut vielä keskiviikkoiltana tietoa. Palossa tuhoutuneen huoneiston asukkaista huolehtivat Vapaaehtoinen pelastuspalvelu (Vapepa) sekä kunnan sosiaalitoimi.

Naapuri hälytti apua
Neljä huonetta käsittävä huoneisto oli täyden palamisen vaiheessa palokunnan saapuessa paikalle.
Myös palaneen asunnon alapuolinen kerros evakuoitiin varmuuden vuoksi, mutta asukkaat pääsivät palaamaan asuntoihinsa alkuillasta pian sammutustöiden päätyttyä. Palo ei ollut levinnyt muihin huoneistoihin.

Cecilia Helanderin asunto sijaitsee juuri palaneen huoneiston alapuolella, ja hän kertoo havahtuneensa iltapäivällä kello 16 aikaan yläkerrasta kuuluneeseen räsähdykseen.
-En jäänyt sitä ihmettelemään, sillä huomasin, että ilmassa tuntui jonkinlainen savun haju. Laitoin saman tien takin päälle, ja lähdin ulos.

Helander kertoo, että rappukäytävässä oli tuolloin jo savua, mutta hän pääsi ulos vaikeuksitta. Hän myös soitti palokunnan paikalle.
-Yläkerran asunnon ikkunasta näkyi silloin jo liekkejä. Se on läpitalon asunto, ja he olivat juosseet turvaan parvekkeelle, Helander kertoo. Hän sanoo, ettei yläkerrasta kuulunut palovaroittimen ääntä.
Helanderille annettiin lupa palata asuntoonsa ennen kello 18:aa, mutta häntä kehotettiin tulemaan pois, jos savun haju on liian voimakas.

Osoitteessa Kaivohaka 7 sijaitsee Hämeenlinnan Asuntojen vuonna 1989 rakennettu vuokratalo, jossa on 21 asuntoa. Talon alimmassa kerroksessa sijaitsee Kaivohaan ryhmäperhepäiväkoti.
Päivystävä palomestari Teemu Hurjanen arveli illalla, ettei palo vaikuttaisi ryhmiksen toimintaan mahdollista tuulettamista kummemmin. (HäSa)

Menot