Uutiset

Paloniemelle pronssi mitali …nuorten MM-pujottelussa

Alppihiihdon nuorten maailmanmestaruutta puolustanut Santeri Paloniemi on tänäkin vuonna MM-mitalisti. Hän ylsi pronssille Kanadan Quebecissä lasketussa pujottelukisassa. Suomen laskijoista kilpailuun starttasi myös Eemeli Pirinen.

Ensimmäisellä kierroksella Paloniemi avasi kilpailun ensimmäisenä laskijana. Loppuaika 55.56 riitti kierroksen tuloksissa neljänneksi, eroa kärkeen jäi 1.16 sekuntia. Eemeli Pirisen lasku ei kulkenut suurpujottelun 15. sijan mukaisesti, vaan kuopiolainen laski ulos radalta ensimmäisellä kierroksella.

Toisella kierroksella Paloniemi lähti tosissaan taistelemaan mitalista. Kierrosten välissä kuusamolaisen mielessä kävi jo kisasta luopuminen kuumeen vuoksi, mutta heikosta olosta huolimatta hän lähti taistelemaan MM-mitalista.

– Koko päivän ollut kuumetta ja mietin vielä kämpillä ennen toista kierrosta lähdenkö ollenkaan starttiin. Lähdin kuitenkin taistelemaan, mutta ei voimat riittäneet painaa koko laskua, siinä menetin sijoja, Paloniemi totesi tuoreeltaan kisan jälkeen.

Paloniemen toisen kierroksen aika 1:05.01 vei hänet kilpailun kärkeen, mutta jäljellä olevista laskijoista kaksi onnistu laskemaan hänen ohitseen. MM-kultaan laski Itävallan Manuel Feller ennen hopealle laskenutta Sveitsin Ramon Zenhäuserniä. Paloniemi jäi voittajalle 1.17 sekuntia ja hänen kaulaan ripustetaan pronssinen mitali.

– Totta kai kultaa lähdin uusimaan, mutta kyllä tämä kolmas sija oli voitto itselle tällaisen päivän jälkeen. Ensimmäisellä laskulla yläosa sujui hyvin, mutta voimat loppuivat täysin radan puolivälissä. Toinen lasku oli myös samanlaista taistelua, keppejä vaan näkyi silmissä useampia mitä piti, mutta taistelin maaliin ja tulos oli tämä, Paloniemi kertoi.

– Ennakkosuosikit olivat tänään kärjessä ja kaikki pistivät parastaan. Kyllä mitali tuntuu hyvältä tällaisen päivän jälkeen, Paloniemi fiilisteli. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.4.2020