Uutiset

Paluu huipulle HPK:n tähtäimessä

Joka kevät pudotuspeleissä. Tavoitteena mestaruus. Avoin, aktiivinen ja taloudellisesti vakaa huippu-urheiluseura.

HPK on laatinut kunnianhimoisen strategian seuraavaksi viideksi vuodeksi. Kerho haluaa palata jääkiekkoliigan huipulle, jossa se oli vakaasti viime vuosikymmenellä.

– Kesällä hinkkasimme strategiaa. Pohjana oli kolme vuotta sitten laadittu strategia. Sitä tuunattiin ja pelkistettiin. Tämä on avoin juttu ja haluamme kertoa strategian kaikille, sanoo HPK:n osakeyhtiön puheenjohtaja Jari Koskinen.

Koskinen valittiin juuri Kuntaliiton toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa uuden työnsä lokakuun alussa. Koskisella on kuitenkin voimakas tahto jatkaa myös työtä HPK:n hyväksi.

– Toivon, että voin jatkaa HPK:ssa. Se on luottamustehtävistäni ykkösjuttu. Asiaa en ole kuitenkaan vielä käynyt läpi tulevan työnantajani kanssa.

Koskisen mielestä hämeenlinnalaiselle kiekkoilulle jokakeväinen Liigan play off off on realismia.

– Mestaruus on tietysti kaikkein kovin tavoite. Se vaatii täydellisen onnistumisen seuran joka osa-alueella.

Perinteiden kunnioittaminen ja yhteisöllisyyden vahvistaminen on strategian mukaan HPK:lle tärkeää. Seura haluaa rohkeasti uudistaa toimintaansa ja olla luotettava yhteistyökumppani.

– Tavoitteenamme on olla Hämeen halutuin brändi, Koskinen vakuuttaa.

Strategiaan kuuluu tietysti sekin, että HPK rakentaa laadukkaita joukkueita, joissa on hyvä jääkiekkoilijoita.

– Olot ovat huipputasoa, mutta pelkät seinät eivät riitä. Pyrimme luomaan pelaajillemme ja valmentajillemme hyvät mahdollisuudet kehittymiseen.

HPK:lla on tällä hetkellä päätoiminen valmentaja liigajoukkueen lisäksi A-nuorten liigajoukkueessa.

– Suunnitelman mukaan vuoden päästä B-junioreiden joukkueella on päätoiminen valmentaja ja kahden vuoden päästä sellainen on myös C-juniorijoukkueella. Mikään ei estä nopeuttamasta tätä aikataulua C-nuortenkin osalta, jos osakeantimme onnistuu.

Koskisen mukaan HPK on osakeannissaan saanut kokoon tähän mennessä 300 000 euroa nykyisten ja uusien omistajien ennakkomerkinnöillä.

– Tavoitteena on 800 000 euroa ja siihen on vielä matkaa.

Yleisömerkinnän HPK aikoo aloittaa syyskuun alussa.

– Osakkeen hinta on 200 euroa ja kuka vaan voi sen ostaa. Kaikki osakkeet ovat samanarvoisia.

Koskinen sanoo, että häneltä on paljon kyselty osakkeista ja niiden merkitsemistä.

– Hieno juttu olisi, jos saisimme tuhat merkintää. Se olisi vajaa kolmannes normaalista yleisömäärästä.

Invesdor Oy hoitaa HPK:n osakeantia. Se on ollut mukana myös muun muassa Vaasan Sportin, HIFK:n jalkapallon ja Radio Helsingin anneissa. Merkintöjä voi tehdä myös Etelä-Hämeen Osuuspankissa ja Lammin Säästöpankissa.

HPK:n osakeanti kestää tammikuulle saakka.

Kerholaiseen strategiaan kuuluu oleellisesti seuran talouden tasapaino.

– Tarkoitus on kasvattaa liikevaihtoa ja tehdä positiivinen tulos. Vakavaraisuutta tulee vahvistaa.

Koskisen mukaan HPK:n historiassa on nyt menossa taitekohta.

– Siirrymme nykyaikaan historiaa unohtamatta. Sitä en epäile lainkaan, etteikö täällä olisi potentiaalia hyviin yleisömääriin ja menestyvään jääkiekkoiluun. Hämeenlinna on jääkiekkokaupunki.

HPK-yhtiön puheenjohtaja odottaa yhtiöitymisen ja osakeannin onnistumista. Hänen mukaansa myös HPK:n organisaatio kaipaa tuunausta.

– Tarvitsemme piakkoin henkilön, joka vastaa joukkueen rakentamisesta. Viime kesänä seuramme toimitusjohtajan Risto Korpelan aikaa meni tähän työhän liikaa, kun Janne Laukkanen irtisanoutui pelaajakoordinaattorin tehtävästä. Meidän on kuitenkin mietittävä, mikä on uuden henkilön toimenkuva – onko hän kenties pelaajia tarkkaileva ja joukkuetta rakentava koordinaattori vai urheilutoimenjohtaja, jolla voisi olla seurassa muitakin tehtäviä.

Tulevan kauden HPK:n liigajoukkueella on Koskisen vankka luotto.

– Meillä on potentiaalinen joukkue. Huonosti on mennyt, ellei se pääse pudotuspeleihin. Joukkueessamme on aika paljon nuoria pelaajia. Toivottavasti ulkomaalaiset onnistuvat ja kokeneet kaverit täyttävät ruotunsa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

30.3.2020