Uutiset

Paluu maan pinnalle tuli nopeasti

HPK:n perjantain hyvä voitto-ottelu ei kantanut Kerhoa enää voittotaisteluun lauantaina, vaan kouvolalainen KooKoo oli jääkiekkoliigan kotiottelussaan ansaitusti parempi. KooKoo vei kauden toisen kotiottelunsa Kerhoa vastaan maalein 5–1 (2–0, 2–1, 1–0).

Heti alusta asti näki, että ilta on hämeenlinnalaisille hankala. KooKoo tuli kotijäällään kovaa päälle, eikä Kerho ehtinyt aina alta pois. Kotijoukkue menikin jo avauskymmenminuuttisen aikana kahden maalin johtoon Josh Greenin ja Jarkko Malisen osumilla. Takaa-ajajan osa on aina vaikea ja sitä se oli myös lauantaina HPK:lle.

HPK:n viikonlopun ilopilkkuja on ollut hienosti miesten liigapeleihin mukaan tullut Miro Ruokonen. Kaksi ottelua Otto Paajasen ja Juha Koiviston kanssa samassa ketjussa pelannut Ruokonen ei ole vielä päässyt tehopisteille, mutta on osoittanut pärjäävänsä miesten peleissä siinä missä muutkin.

– Ihan hyvältä tuntunut pelata. Olen pysynyt hyvin mukana, Ruokonen mietti.

A-nuorten mukana alkukauden pelannut ja viidessätoista ottelussa kymmenen tehopistettä (4+6) tehnyt 19-vuotias laitahyökkääjä ei miettinyt alkukauden aikana, koska kutsu miesten peleihin tulee.

– Mielessä se on toki käynyt, että koska pelaamaan pääsisi, mutta en minä sen enempää kutsua liigaan odottanut. Pelasin vain A-nuorissa niin hyvin kuin pystyin ja tulin innolla tänne, kun kutsu tuli.

Kokeneiden liigapelaajien rinnalla Ruokosen on ollut hyvä korkata liigapelit.

– Siinä on hyvä pelata. Meillä on selvät roolit. Minä yritän tehdä tilaa Leksalle (Koivisto) ja Patille (Paajanen). Sitä kautta yritämme rakentaa hyvää peliä, Ruokonen paljasti.

Forssan Palloseurasta C-juniorina HPK:hon vaihtaneen Ruokosen ensimmäinen liigaottelu perjantaina meni joukkueelta paljon paremmin kuin toinen lauantaina.

– Huolellisuus ei ollut riittävän hyvällä tasolla. Lisäksi otimme muutaman turhan jäähyn, ja KooKoon hyvä ylivoima rokotti aika kovalla prosentilla.

Ruokonen ei osannut kahden pelin jykevällä liigakokemuksella arvioida, miksi joukkueen pelin taso heitti kahden päivän aikana.

– En tiedä, olimmeko ihan valmiina pelaamaan. Tämä peli tuli aika nopeasti. Paha kuitenkin sanoa, mistä se johtui, hän mietti.

Kahden pelin kokemus kertoi kuitenkin selvästi miesten ja A-nuorten sarjan erot.

– Kovempaa täällä mennään. Äijät ovat paljon vahvempia ja pelaaminen on selkeämpää kuin A-nuorissa. Mieli tekee totta kai jatkaa täällä, Ruokonen sanoi.

Josh Green oli lauantaina KooKoon ykkösnimi. Kokenut keskushyökkääjä teki joukkueensa toisen, neljännen ja viidennen maalin eli pääsi juhlimaan Kerhoa vastaan kypärätemppua. Ensimmäisessä maalissa hän ohjasi tyylillä Arttu Pellin laukauksen ilmasta ohi 23 kertaa torjuneen Eetu Laurikaisen. Toisessa maalissaan ylivoimalla hän pääsi nostamaan kiekon rystyllä kattoon aivan maalin edestä. Kolmannen osuman Green teki tyhjiin. KooKoosta onnistuivat maalinteossa myös Toni Hyvärinen ja Jarkko Malinen.

HPK:n ainoan maalin teki toisessa erässä ylivoimalla Juhani Jasu. Syöttöpisteen saivat Sakari Manninen ja Vojtech Polak. HäSa

Asiasanat