Uutiset

Paluu meni pieleen heti alussa

Hämeenlinnan Pallokerhon paluu joulutauolta näytti ensimmäiset viisi minuuttia siltä, että joulukinkkua ja muita herkkuja oli Kerhon leirissä syöty vähän liikaakin. KalPa otti jääkiekkoliigan tapaninpäivän ottelussa voiton hämeenlinnalaisvieraistaan maalein 4–1 (3–0, 1–1, 0–0).

Mikael Ruohomaa (2+1) vei KalPan johtoon 44 sekunnin pelin jälkeen, eikä Joni Nikon tekemään toista kuopiolaisten maalia tarvinnut odotella kuin 15 sekuntia avausmaalin jälkeen. Ruohomaan 3–0-maali ajassa 4.39 summasi HPK:n katastrofialun, ja sen jälkeen peliä oli hankala viedä eteenpäin.

KalPa meni vielä toisen erän alussa 4–0-johtoon ennen kuin Eero Somervuori onnistui Antti Miettisen syötöstä kaventamaan loppulukemiksi 4–1.

– Se oli meiltä huono lähtö, ja se on ollut meillä helmasyntinä ne kolme vierasottelua, jotka olen ollut mukana. Voihan niin käydä, että joskus tulee vastustajalle yksi maali, mutta toinen ja kolmas ovat jo tyhmyyttä, ettei virheistä opita ja tilannetta tunnisteta, maalintekijä Somervuori mietti.

Kuopion ottelu oli erikoinen. KalPa iski tehokkaasti maaleja, mutta enemmän paikkoja loi silti HPK. Voi olla, että kuopiolaisten selkä suoristui tehokkaan alun jälkeen, mutta silti Kerho loi sen verran paikkoja, että paremmalla viimeistelyllä se olisi voinut nousta vielä peliin mukaan.

Eero Kilpeläinen torjui pelkästään toisessa erässä (18 kertaa) enemmän kuin Jere Myllyniemi koko ottelussa (16 torjuntaa). Toisessa erässä Myllyniemi torjui vain kerran. Kilpeläinen puolestaan ehti kiekon eteen kolmen erän aikana 40 kertaa.

– Pelasimme ihan hyvin 50 minuuttia, vaikka pelin kuva tietysti muuttui, kun tilanne oli jo 3–0 ja 4–1. Vastustajalla ei ollut ehkä enää niin tarvetta hyökätä, mutta me otamme silti sen lopun pelaamisen mukaan ja tiistaina pelaamme hyvän 60 minuuttia, Somervuori toivoi.

Kerho on pelannut viime aikoina kotona tuloksellisesti paljon paremmin kuin vieraissa.

– Siinähän se ongelma on ollut, mutta peleistä pitäisi vain oppia. Koko ajan tulee uusia mahdollisuuksia. Se on urheilussa parasta, kokenut hyökkääjä muistutti.

Kesken kauden HPK:hon Bluesista palannut Somervuori ei osannut suoraan sanoa, mistä oppimattomuus johtuu.

– En tiedä, onko kyseessä puristamista vai mitä. Yhden maalin jälkeen lähtee rentous ja alamme miettiä liikaa. Ei ole ikinä hyvä, jos ratkaisut eivät tule selkärangasta. Yhden maalin jälkeen on yleensä pitkä aika yrittää tehdä tasoitusta, mutta ehkä olemme yrittäneet tehdä sitä liian nopeasti ja liian isolla riskillä. Sekin pitää tietysti muistaa, että KalPa on vahva kotijoukkue, Somervuori mietti.

Myös HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen puisteli päätään joukkueen aloitukselle.

– Olihan se huono alku, kun alle minuuttiin tulee kaksi maalia. Se meni vähän ylipelaamisen puolelle. 50 minuuttia pelasimme kuitenkin hyvin, voitimme selvästi maalipaikat ja veimme peliä. Olisimme ansainneet enemmänkin kuin yhden maalin. Kilpeläinen oli ilman muuta kentän paras pelaaja, Arvonen kehui vastustajan maalivahtia.

Eniten maalipaikkoja HPK:sta tuli Vojtech Polakille, mutta tsekki ei maalinteossa onnistunut. Kertaalleen Polak kilautti ylärimaa Kilpeläisen selän takana.

– Paikkoja oli paljon, Polakilla varmaan viisi tai kuusi ja kerran osui rimaan. Siihen voi olla tyytyväinen, että loimme paikkoja, Arvonen mietti.

Kerhon lähtötilanne tapaninpäivän kierrokselle ei ollut helppo, sillä joukkue sai matkustaa Kuopioon vasta pelipäivänä pelaajayhdistyksen ja liigan sopimuksen takia. Sen taakse Arvonen ei kuitenkaan mennyt.

– Matkustamisten ja muiden sellaisten asioiden taakse ei voi mennä. Jokainen ammattiurheilija on vastuussa ensinnäkin itsestään ja sen jälkeen joukkueelle. Tiesimme, että KalPa tulee ensimmäisen kymmenen minuuttia tiukasti ja kävimme sen aamulla ennen lähtöä läpi. Nöyryys ei vain riittänyt, hukkasimme kiekkoja ja omiin tuli ylivoimahyökkäyksiä, Arvonen sanoi. HäSa

Asiasanat