Uutiset

Paluusta tuli pannukakku

HPK:n jääkiekkoliigan runkosarjan loppukiri ei alkanut niin kuin piti. Kerho palasi kymmenen päivän maaottelutauolta tiistaina Lahdessa, mutta oli täydet kolme erää täysin vastaantulija, kun Pelicans piti heikkoja pudotuspelihaaveitaan hereillä 3–0 (0–0, 1–0, 2–0) -voitolla.

– Lukemat olisivat voineet olla rumemmatkin ilman Juusea (Saros). Hän piti meitä pelissä pystyssä. Muuten oli vaikeaa ja tahmeaa. Ongelmat ovat tällä hetkellä henkisellä puolella. Pisteistä täytyy taistella halukkaammin, sanoi HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen.

Hän lupasi, että Kerho kaivaa ongelmat esiin ennen torstain kotiottelua Turun Palloseuraa vastaan.

– Vielä on vaikea sanoa, mistä ne johtuvat, mutta ne kaivetaan esille. Katsotaan myös mitä kokoonpanolle tapahtuu, päävalmentaja heitti.

Kovin paljon HPK-valmennuksella ei ole pelaajia, joista kokoonpanoa valita.

– Ylimääräisiä pelaajia ei juurikaan ole. Tällaista ruletin pyörittämistä tämä on. Mietimme, otammeko A-nuorista uusia miehiä, Arvonen sanoi.

Kerhon ykkösmies Saros torjui Lahdessa 31 kertaa, eikä voinut mitään Teddy Da Costan (2+0) ja Juhani Tyrväisen tekemille maaleille. HPK:sta lähimpänä maalintekoa oli Santeri Vuoti, joka pääsi läpiajoon, mutta laukoi päin Pelicans-maalissa nollapelin pelannutta Janne Juvosta. Kertaalleen kiekko pyöri Juvosen takana viisitoista senttiä maaliviivasta, mutta kotijoukkueen konkaripuolustaja Jan Latvala ehti hätiin ennen kerholaisia.

Saarella avausottelu

Santeri Saari pelasi HPK:n takalinjoilla ensimmäisen ottelua hämeenlinnalaisten paidassa. HPK:n kanssa ensi kaudenkin kattavan sopimuksen tehnyt Saari myönsi, että paluu maajoukkuetauolta olisi voinut mennä joukkueelta ihan eri tavalla.

– Eihän koskaan tappion jälkeen jää positiivinen fiilis. Mitään muuta vaihtoehtoa ei ole kuin voittaa pelejä. Se on tämän lajin suola, Saari sanoi.

Puolustaja osasi sanoa heti pelin jälkeen, mistä joukkueen vaisu esitys johtui.

– Emme olleet yksinkertaisesti tarpeeksi valmiina. En tiedä, mistä se johtui, mutta siinä se syy oli.

Intoa täynnä

Saari liittyi Kerhon matkaan maajoukkuetauolla.

– Olen tykännyt olla ja viihtynyt hyvin. Olen päässyt jengiin mainiosti sisään, joukkueessa on hyviä äijiä. Odotan innolla, että pääsemme jatkamaan hommia tästä eteenpäin.

Saarelle ehti tulla taukoa peleistä pari viikkoa.

– Alkuun vähän puuskututti. Kun peli lähti kulkemaan, ei tuntunut enää pahalta ja pääsin mukaan peliin. Eiköhän se tästä vielä parane.

Saari on ehtinyt tahkota tällä kaudella jo neljässä seurassa ja sarjassa. Jokereissa tuli KHL-liigaa, Kiekko-Vantaassa Mestistä, Ruotsin Allsvenskania Karlskogassa ja nyt liigaa HPK:ssa.

– Tämä on välillä tällaista. Pääasia, että saa pelata. Se vie eteenpäin ja on tärkeää kehittymisen kannalta, St. Louis Bluesin NHL-varaus muistutti.

HPK:lla on runkosarjassa jäljellä vielä 12 ottelua. Se on sarjassa yhdentenätoista kaksi pistettä kymppisijalla olevaa Ilvestä perässä, mutta Ilveksellä on kaksi ottelua HPK:ta vähemmän pelattuna. (HäSa)

Asiasanat