fbpx
Uutiset

Palvelu kelpaa, jos sitä vaan on

Aleksi Toivanen, 10, pyyhkii ketsuppia pois suupielestään Ahvenistolla. Kodassa nuotiotulilla paistunut makkara on maistunut hyvältä. Nyt jaksaa taas laskea pulkalla.

Äiti Maija Koskela sanoo, että heidän perheelleen kota riittää hyvin palveluksi Ahvenistolla näin talvisaikaan.

Miten on asiat sitten moottoriradalla ja Aulangolla, joista kahviot löytyvät?


Moottoriradan kahvion kokeilu jatkuu

Ahveniston moottoriradalla kahvio on auki. Sisällä ei kuitenkaan ole ketään, vaikka parkkipaikka pullistelee hiihtäjien autoista.

Yrittäjä Pertti Kurki-Suonio pitää moottoriradan kahviota auki viikonloppuisin kello 11-16 ja arki-iltaisin kello 17-19.

Kurki-Suonio sanoo, ettei asiakkaita hirveästi käy. Trendi tuntuu olevan se, että hiihtäjä tekee lenkkinsä ja lähtee autolla kotiinsa suihkuun.

-Tapahtumat ovat eri asia. Silloin asiakkaita riittää.

Kurki-Suonio pitää kahviota toista talvea auki kaupungin toiveesta. Yrittäjä näkee ongelmaksi sen, että kahvio on ollut viimeiset 20 vuotta kiinni. Kun ihmiset taas tottuvat siihen, että palvelua on, sitä myös opitaan käyttämään uudestaan. Kurki-Suonio myös uskoo, että alueen kehittämisen myötä asiakkaita tulee lisää.

-Ideoita alueelle on paljon. Ja kyllä niitä varmasti lähivuosina toteutetaan. Half pipestäkin on piirustukset ja kalustokin olisi valmiina, Kurki-Suonio ideoi.


Kaupungin kodat suosittuja

Aulangon ulkoilumajalla on uusittu kota. Hanna Käppi ja Jouni, Ninnu ja Nikke Heiskanen paistoivat lauantai-iltana kodassa retkieväitä. Mukaan oli tehty kasvisnyytit, makkaroita, nakkeja, kaakaota, mehua ja pullia.

Jouni Heiskanen kiteyttää monen ulkoilijan tavan.

-Kun käyn hiihtolenkillä, en käytä palveluja. Sitten kun olemme koko porukka ulkoilemassa, palvelut ovat kiva lisä.

Tällä kertaa osa porukasta hiihti ja osa käveli.

-Hyvä, että nuotiopaikkoja on tarjolla, Hanna Käppi kommentoi.

Hän on myös iloinen Lasten liikunnan tuen järjestämästä ohjelmasta Aulangon ulkoilumajan maastossa.

-Nyt hiihtolomalla tulemme varmasti tänne pienempien lasten kanssa.


Ulkoilumaja vetää väkeä

Aulangon ulkoilumajan kahviota pitää Lasten liikunnan tuki ry. Kahvio on auki hiihtolomien aikaan sekä arkena että viikonloppuna.

-Asiakkaita riittää, aika vauhdikasta on ollut, sanoo kahviossa häärivä Pia Etolin.

Kaupaksi menevät kuumat juomat, munkit ja pullat.

Etolin arvelee, että asiakkaita voisi riittää viikonloppuisin muinakin aikoina kuin hiihtolomien aikaan.

-Latu vetää ihmisiä, Etolin sanoo.

Sunnuntaina hiihtämään tullut Vuokko Matilainen toivoo, että ulkoilumaja voisi olla auki muulloinkin kuin hiihtolomilla.

-Käyttäisimme palveluita kyllä useamminkin, jos niitä vain olisi. Tarvetta siihen olisi. Tässä tulee vanhat hyvät ajat mieleen, kun täällä vielä asuttiinkin ja aina oli tuoreet munkit tarjolla, Matilainen sanoo.

Elina Peltotalo istuu kahviossa herkuttelemassa lastensa Vilhon ja Alman kanssa. Lasten isä on vielä hiihtämässä. Peltotalon mukaan kahvio kyllä kelpaisi muutenkin kuin loma-aikaan.

-Käytämme kyllä ulkoilualueiden palveluita, jos niitä vain on. Ulkoilemme usein Tervaniemessä ja Ahvenistolla, koska asumme sillä puolella kaupunkia. Siellä on nuotiopaikkoja, mutta ei kahvioita. (HäSa)

Menot