Uutiset

Palvelukseen halutaan särmätön, mutta kiinnostava

Jos telkkarimainokset olisivat ainoa vaali-informaatio, jäisi varmaan äänestämättä.

Halosen (sd.) mainos aiheuttaa tahattoman oksennusreaktion. Vanhasen (kesk.) reklaami ei ole jättänyt minkäänlaista muistijälkeä. Niinistö (kok.) räplää jotain vanhanaikaisella mustekynällä.

Iltalehtien lööpit kertoivat, että Halosen vaalitilaisuudessa ruoskittiin nuori alaston mies. Haa, vihdoinkin ehdokkaalla on särmää, äkkinäinen ajatteli, mutta erehtyi.

Ei Tarja ollutkaan antanut nahkaruoskan soida viattoman sovinistipojun paljailla pakaroilla. Halonen ei ollut edes paikalla, kun jossain itärajan pinnassa pidettiin nuorten vaalitilaisuutta, jossa performanssissa oli nähty vähän paljasta pintaa ja ruoskan viuhuntaa.

Matti Vanhanen on hakenut itselleen luonnetta vaihtamalla kampanjan kuluessa silmälasinpokat tummiin, kulmikkaisiin. Ei paljon auttanut, vaikka kansa sai valita ne.

Miesparkaa kävi melkein sääliksi, kun tenteissä tivattiin avioerosta ja ”Kaarinasta”. Vanhanen oli valinnut linjakseen täydellisen vaikenemisen. Katselijalle jäi vaikutelma, että hän ei ole pystynyt käsittelemään yksityiselämän takaiskuja ja joutuu edelleen sanattomaksi niistä puhuttaessa. Kuinka hän selviää, jos hänen presidenttikautenaan joudumme johonkin pahaan kriisiin? Viimeisissä vaalitenteissä Vanhanen vaikutti suorastaan ahdistuneelta.

Itse itsensä puolivallattomaksi leskimieheksi kuusi vuotta sitten määritellyt Sauli Niinistö on nyt pyrkinyt epätoivoisesti tästä roolista eroon. Se on hankalaa, vaikka mies on vaalikirjassaan tilittänyt vakavamielisen yksinhuoltajan elämäänsä.

Saulin vaalipulmana on myös, kuinka ilmentää positiivista Nato-kantaa niin, ettei kukaan huomaa.

Bjarne Kallis (kd.) sanoi radion vaalitenteissä, että aikoinaan sai uskonnollisen herätyksen Kokkolassa muun paremman väen kanssa. Muuten Kallis on selvinnyt vaaliruljanssista sujuvasti. Edes Ylen inkvisiittori Juho-Pekka Rantala ei onnistunut selättämään häntä.

Ei Timo Soiniakaan (ps.) voi moittia sujuvuuden puutteesta. Nämä kaksi käyvät kuitenkin jo ensi vuoden eduskuntavaaleja. Erityisesti Timo Soinille on tärkeää, että naama jää äänestäjän mieleen, sillä Toni Halmeesta ei taida enää olla perussuomalaisten vetoavuksi vuoden kuluttua. Ilmeisesti myös professori Arto Lahti (sit.) tähtää eduskuntaan. Rkp tarvitsee Henrik Laxin muistuttamaan olemassaolostaan. Paremmin sen ehkä olisi tehnyt Eva Biaudet.

Heidi Hautala (vihr.) on väärässä puolueessa. Asiantunteva, asiallinen, mutta huumorintajuinen, kansainvälinen ja edustava nainen olisi esimerkiksi demareissa kova sana. Jopa television homostailaajat ovat ihastuksesta polvillaan Heidin tyylikkyyden edessä. Vihreissä hän kuitenkin jää marginaaliseksi ehdokkaaksi Koijärvi-leima otsassaan.

Tästä porukasta huomenna kumminkin pitää valita.

hanna.antila-andersson@hameensanomat.fi

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic