Uutiset

Palvelutalolle kaavoitetaan tontti nopealla aikataululla

Janakkala ryhtyy kiireisesti kaavoittamaan tonttia vanhusten palvelutaloa varten. Kunnanhallitus päätti maanantaina, että ensisijainen tonttivaihtoehto on Aavalinnan tontti Kekanahontien varrella.

Palvelutalon sijainnille on myös kakkosvaihtoehto terveyskeskuskorttelissa Harvialantien ja Tapailantien kulmassa.


Maatalosta asuintontiksi

Aavalinnan tontille tarvitaan kaavamuutos, koska nykyisessä kaavassa alue on maatilan talouskeskus. Tulevassa asemakaavassa tontissa tehdään asuintontti.

-Tontille voi rakentaa 3 000-neliöisen kaksikerroksisen rakennuksen. Mahdollisesti kerrosalaan tulee myös laajenemisvaraa, kaavoitusarkkitehti Leena Turkka kertoo.

Kyseinen rakennus voi olla palvelutalo tai muu asuinrakennus. Kunnanhallituksen suunnitelmien mukaan palvelutaloon tulisi 60 asuntoa.

Aavalinnan tontti on ollut kunnan omistuksessa vuodesta 1999. Kunta osti sen vuonna 1999 Helvi Aavalinnan säätiöltä.


Muitakin muutoksia asemakaavaan

Samalla kun Aavalinnan tontin käyttötarkoitus muuttuu, tehdään asemakaavaan muitakin muutoksia. Muutosalueeseen kuuluu myös Turengin koulun tontti sekä Kekanahontien ja Lastujärventien varressa sijaitsevia pientalotontteja.

Turengin koulun tontista osoitetaan kaksi omakotitonttia omiksi tonteikseen. Omakotitalot on rakennettu 50-60 vuotta sitten. Nykyisessä kaavassa ne ovat osana koulun tonttia.

Koulutien ja Lastujärventien välissä sijaitseva metsäalue muutetaan virkistysalueeksi. Tähän asti tämäkin alue on ollut osa koulun tonttia. Alueen käyttö ja hoito säilyvät ennallaan – kunta on huolehtinut hoidosta tähänkin asti.


Pientalotontteihin muutoksia

Kekanahontien ja Lastujärventien kulmassa sijaitsevan omakotitontin epäkäytännöllistä muotoa oikaistaan. Se onnistuu maanvaihdolla kunnan kanssa.

Lastujärventien varressa sijaitseva rivitalo saa ostaa kunnalta lisää maata, jolloin tontin luoteisraja siirtyy hieman ulommas. Sama taloyhtiö saa ostaa lisäksi maapalan autopaikkoja varten.

Alueen läpi kulkevat polut säilyvät, mutta lisäksi metsään suunnitellaan uutta polkua, joka helpottaa kulkua Valionpolulta Lastujärventielle.


Keskustelutilaisuus huhtikuussa

Tekninen lautakunta hyväksyi tiistaisessa kokouksessaan kaavaluonnoksen sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelman.

Seuraavaksi kaavaluonnos laitetaan nähtäville. Kaavoituksesta järjestetään myös keskustelutilaisuus 11. huhtikuuta.

Kaavaehdotus on määrä saada nähtäville syyskuussa, ja joulukuussa ehdotus on tarkoitus viedä kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi. (HäSa)

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic